Gå til innhold

VGD Off-topic VÅKS


SirJames™
Melding lagt til av Diskusjon.no

Tråden stenges for gjentatte brudd på bruk av tjenesten.

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
2 minutes ago, Stormoen33 said:

Man må jo brekke dem i to for å få plass i gryte, det vet jo alle.

Nu tøver Demses alt for meget. Har man skikkelig pastagryte, legges spaghettien i full lengde i vannet, hvor de selv mykner og integreres i sin helhet etter kort tid. Bare se på sjefen selv: 

 

Lenke til kommentar
SirOwen skrev (1 minutt siden):

Nu tøver Demses alt for meget. Har man skikkelig pastagryte, legges spaghettien i full lengde i vannet, hvor de selv mykner og integreres i sin helhet etter kort tid. Bare se på sjefen selv: 

Det der er bare tull og fjas, hva er poenget? Lider pastaen av å bli knekt i to?

Lenke til kommentar
3 minutes ago, Stormoen33 said:

Det der er bare tull og fjas, hva er poenget? Lider pastaen av å bli knekt i to?

Det er jo du som tøver ved å si at man MÅ brekke pastaen før koking. Det må man altså ikke. 

Lider man av å spise pastaen i sin fulle lengde? Hvorfor kommer så spaghettien i så lange lengder? Spis makaroni du.

Lenke til kommentar

Det er faktisk fakta ?

Kan du knekke et strå ukokt spagetti i bare to deler?

Det spørsmålet har i flere tiår opptatt fysikere og materialforskere, blant annet den amerikanske nobelprisvinneren Richard Feynman, som aldri fant svaret.

I 2006 fikk to franske fysikere den såkalte Ig Nobel-prisen for å bevise hvorfor spagetti alltid brekker i tre eller fire biter. Det er et alternativ til nobelprisen som deles ut til usedvanlig og fantasifull forskning.

Spagetti-effekt skjer på 0,0001 sekund

De franske forskerne oppdaget en slags «tilbakeslageffekt» etter det første bruddet på spagettien. Når bruddet oppstår, svinger de to bitene så raskt tilbake mot sin opprinnelige posisjon at endene ikke kan henge med og knekker av. Effekten skjer allerede i løpet av 0,0001 sekund.

Nå har en internasjonal forskergruppe funnet ut hvordan man unngår dette. Trikset er å vri spagettien før du knekker den.

Nøyaktig grep deler spagetti i to

Hvis du vrir en bit tørr spagetti, svekker du det i hele lengden, slik at det knekker lettere. Derfor kan du knekke det tvers over.

  • Knekk uten vridning

    En bit spagetti kan bøyes ganske mye før det knekker. Men når det først brekker, svinger det så raskt tilbake at det går i mer enn to biter.

  • Knekk med vridning

    Når spagetti på 24 centimeter vris 250 grader, kan det ikke bøyes særlig mye før det knekker. Dermed oppstår det bare ett brudd.

Forskerne bygget en spesiell maskin som kan vri spagetti rundt sin egen akse. Dermed kunne de knekke hundrevis av spagettistrå og kartlegge sammenhengen mellom lengde og graden av vridning som var nødvendig å unngå at det ble flere brudd.

Resultatene kan bidra til en dypere forståelse av hvordan materialer svekkes når de utsettes for vridning. Det kan for eksempel være viktig ved tester av materialer når ingeniører konstruerer bygninger og broer.

Lenke til kommentar
2 minutes ago, Krozmar said:

Det er faktisk fakta ?

Kan du knekke et strå ukokt spagetti i bare to deler?

Det spørsmålet har i flere tiår opptatt fysikere og materialforskere, blant annet den amerikanske nobelprisvinneren Richard Feynman, som aldri fant svaret.

I 2006 fikk to franske fysikere den såkalte Ig Nobel-prisen for å bevise hvorfor spagetti alltid brekker i tre eller fire biter. Det er et alternativ til nobelprisen som deles ut til usedvanlig og fantasifull forskning.

Spagetti-effekt skjer på 0,0001 sekund

De franske forskerne oppdaget en slags «tilbakeslageffekt» etter det første bruddet på spagettien. Når bruddet oppstår, svinger de to bitene så raskt tilbake mot sin opprinnelige posisjon at endene ikke kan henge med og knekker av. Effekten skjer allerede i løpet av 0,0001 sekund.

Nå har en internasjonal forskergruppe funnet ut hvordan man unngår dette. Trikset er å vri spagettien før du knekker den.

Nøyaktig grep deler spagetti i to

Hvis du vrir en bit tørr spagetti, svekker du det i hele lengden, slik at det knekker lettere. Derfor kan du knekke det tvers over.

  • Knekk uten vridning

    En bit spagetti kan bøyes ganske mye før det knekker. Men når det først brekker, svinger det så raskt tilbake at det går i mer enn to biter.

  • Knekk med vridning

    Når spagetti på 24 centimeter vris 250 grader, kan det ikke bøyes særlig mye før det knekker. Dermed oppstår det bare ett brudd.

Forskerne bygget en spesiell maskin som kan vri spagetti rundt sin egen akse. Dermed kunne de knekke hundrevis av spagettistrå og kartlegge sammenhengen mellom lengde og graden av vridning som var nødvendig å unngå at det ble flere brudd.

Resultatene kan bidra til en dypere forståelse av hvordan materialer svekkes når de utsettes for vridning. Det kan for eksempel være viktig ved tester av materialer når ingeniører konstruerer bygninger og broer.

Utrolig historie!

Lenke til kommentar
Krozmar skrev (3 minutter siden):

Det er faktisk fakta ?

Nei, problemet du beskriver er om man eventuelt holder i begge ender av spaghettien. Holder man hendene omtrent helt inntill hverandre når man knekker dem vil det jo ikke skje at det blir tre eller flere deler. 

Lenke til kommentar
Stormoen33 skrev (2 minutter siden):

Nei, problemet du beskriver er om man eventuelt holder i begge ender av spaghettien. Holder man hendene omtrent helt inntill hverandre når man knekker dem vil det jo ikke skje at det blir tre eller flere deler. 

Litt kjedlig å knekke en og en enkel spagetti for å putte de i gryta da... Og selv når man gjør det så kan det skje tillfeller hvor det blir flere biter.. Poenget er vel at det er morro med fysikk :p

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...