Stormoen33 Skrevet 22. april 2020 Del Skrevet 22. april 2020 SirOwen skrev (Akkurat nå): Min pressetalskvinne sier i en kommentar på mine vegne at det å brekke opp spaghettien er temmelig feigt. Man må jo brekke dem i to for å få plass i gryte, det vet jo alle. Lenke til kommentar
Elgen. Skrevet 22. april 2020 Del Skrevet 22. april 2020 Vidtfavnende og viktige spørsmål som blir tatt opp her på thread. Bare en observasjon. Lenke til kommentar
SirJames™ Skrevet 23. april 2020 Forfatter Del Skrevet 23. april 2020 2 minutes ago, Stormoen33 said: Man må jo brekke dem i to for å få plass i gryte, det vet jo alle. Nu tøver Demses alt for meget. Har man skikkelig pastagryte, legges spaghettien i full lengde i vannet, hvor de selv mykner og integreres i sin helhet etter kort tid. Bare se på sjefen selv: Lenke til kommentar
Stormoen33 Skrevet 23. april 2020 Del Skrevet 23. april 2020 SirOwen skrev (1 minutt siden): Nu tøver Demses alt for meget. Har man skikkelig pastagryte, legges spaghettien i full lengde i vannet, hvor de selv mykner og integreres i sin helhet etter kort tid. Bare se på sjefen selv: Det der er bare tull og fjas, hva er poenget? Lider pastaen av å bli knekt i to? Lenke til kommentar
Krozmar Skrevet 23. april 2020 Del Skrevet 23. april 2020 Stormoen33 skrev (9 minutter siden): Man må jo brekke dem i to for å få plass i gryte, det vet jo alle. Kan man brekke spaggeti i to i utgangspunktet.. jeg har bare erfart at det blir 3 deler om man knekker de Lenke til kommentar
Elgen. Skrevet 23. april 2020 Del Skrevet 23. april 2020 Stormoen33 skrev (1 minutt siden): Lider pastaen av å bli knekt i to? Pastaen har også følelser? Lenke til kommentar
Deila Skrevet 23. april 2020 Del Skrevet 23. april 2020 Hanner Nattkjole tar kvelden. Lenke til kommentar
Stormoen33 Skrevet 23. april 2020 Del Skrevet 23. april 2020 Krozmar skrev (1 minutt siden): Kan man brekke spaggeti i to i utgangspunktet.. jeg har bare erfart at det blir 3 deler om man knekker de Da er du nok ikke sterk nok. Lenke til kommentar
Stormoen33 Skrevet 23. april 2020 Del Skrevet 23. april 2020 Sees i morgen Nattkjole! Lenke til kommentar
SirJames™ Skrevet 23. april 2020 Forfatter Del Skrevet 23. april 2020 3 minutes ago, Stormoen33 said: Det der er bare tull og fjas, hva er poenget? Lider pastaen av å bli knekt i to? Det er jo du som tøver ved å si at man MÅ brekke pastaen før koking. Det må man altså ikke. Lider man av å spise pastaen i sin fulle lengde? Hvorfor kommer så spaghettien i så lange lengder? Spis makaroni du. Lenke til kommentar
Elgen. Skrevet 23. april 2020 Del Skrevet 23. april 2020 Nattkjolemedurin skrev (Akkurat nå): Hanner Nattkjole tar kvelden. Javel men god natt då for eksempel! (En jeg kjente for lenge siden sa "for eksempel" etter nesten hvert ord han sa God dag, for eksempel!) Lenke til kommentar
Krozmar Skrevet 23. april 2020 Del Skrevet 23. april 2020 Det er faktisk fakta ? Kan du knekke et strå ukokt spagetti i bare to deler? Det spørsmålet har i flere tiår opptatt fysikere og materialforskere, blant annet den amerikanske nobelprisvinneren Richard Feynman, som aldri fant svaret. I 2006 fikk to franske fysikere den såkalte Ig Nobel-prisen for å bevise hvorfor spagetti alltid brekker i tre eller fire biter. Det er et alternativ til nobelprisen som deles ut til usedvanlig og fantasifull forskning. Spagetti-effekt skjer på 0,0001 sekund De franske forskerne oppdaget en slags «tilbakeslageffekt» etter det første bruddet på spagettien. Når bruddet oppstår, svinger de to bitene så raskt tilbake mot sin opprinnelige posisjon at endene ikke kan henge med og knekker av. Effekten skjer allerede i løpet av 0,0001 sekund. Nå har en internasjonal forskergruppe funnet ut hvordan man unngår dette. Trikset er å vri spagettien før du knekker den. Nøyaktig grep deler spagetti i to Hvis du vrir en bit tørr spagetti, svekker du det i hele lengden, slik at det knekker lettere. Derfor kan du knekke det tvers over. Knekk uten vridning En bit spagetti kan bøyes ganske mye før det knekker. Men når det først brekker, svinger det så raskt tilbake at det går i mer enn to biter. Knekk med vridning Når spagetti på 24 centimeter vris 250 grader, kan det ikke bøyes særlig mye før det knekker. Dermed oppstår det bare ett brudd. Forskerne bygget en spesiell maskin som kan vri spagetti rundt sin egen akse. Dermed kunne de knekke hundrevis av spagettistrå og kartlegge sammenhengen mellom lengde og graden av vridning som var nødvendig å unngå at det ble flere brudd. Resultatene kan bidra til en dypere forståelse av hvordan materialer svekkes når de utsettes for vridning. Det kan for eksempel være viktig ved tester av materialer når ingeniører konstruerer bygninger og broer. Lenke til kommentar
SirJames™ Skrevet 23. april 2020 Forfatter Del Skrevet 23. april 2020 2 minutes ago, Krozmar said: Det er faktisk fakta ? Kan du knekke et strå ukokt spagetti i bare to deler? Det spørsmålet har i flere tiår opptatt fysikere og materialforskere, blant annet den amerikanske nobelprisvinneren Richard Feynman, som aldri fant svaret. I 2006 fikk to franske fysikere den såkalte Ig Nobel-prisen for å bevise hvorfor spagetti alltid brekker i tre eller fire biter. Det er et alternativ til nobelprisen som deles ut til usedvanlig og fantasifull forskning. Spagetti-effekt skjer på 0,0001 sekund De franske forskerne oppdaget en slags «tilbakeslageffekt» etter det første bruddet på spagettien. Når bruddet oppstår, svinger de to bitene så raskt tilbake mot sin opprinnelige posisjon at endene ikke kan henge med og knekker av. Effekten skjer allerede i løpet av 0,0001 sekund. Nå har en internasjonal forskergruppe funnet ut hvordan man unngår dette. Trikset er å vri spagettien før du knekker den. Nøyaktig grep deler spagetti i to Hvis du vrir en bit tørr spagetti, svekker du det i hele lengden, slik at det knekker lettere. Derfor kan du knekke det tvers over. Knekk uten vridning En bit spagetti kan bøyes ganske mye før det knekker. Men når det først brekker, svinger det så raskt tilbake at det går i mer enn to biter. Knekk med vridning Når spagetti på 24 centimeter vris 250 grader, kan det ikke bøyes særlig mye før det knekker. Dermed oppstår det bare ett brudd. Forskerne bygget en spesiell maskin som kan vri spagetti rundt sin egen akse. Dermed kunne de knekke hundrevis av spagettistrå og kartlegge sammenhengen mellom lengde og graden av vridning som var nødvendig å unngå at det ble flere brudd. Resultatene kan bidra til en dypere forståelse av hvordan materialer svekkes når de utsettes for vridning. Det kan for eksempel være viktig ved tester av materialer når ingeniører konstruerer bygninger og broer. Utrolig historie! Lenke til kommentar
Stormoen33 Skrevet 23. april 2020 Del Skrevet 23. april 2020 dengelgen skrev (6 minutter siden): Javel men god natt då for eksempel! (En jeg kjente for lenge siden sa "for eksempel" etter nesten hvert ord han sa God dag, for eksempel!) Utrolig historie deng! God natt. Lenke til kommentar
Krozmar Skrevet 23. april 2020 Del Skrevet 23. april 2020 Må ikke undervurdere spagett, og god natt til dere også Lenke til kommentar
Stormoen33 Skrevet 23. april 2020 Del Skrevet 23. april 2020 Krozmar skrev (3 minutter siden): Det er faktisk fakta ? Nei, problemet du beskriver er om man eventuelt holder i begge ender av spaghettien. Holder man hendene omtrent helt inntill hverandre når man knekker dem vil det jo ikke skje at det blir tre eller flere deler. Lenke til kommentar
Krozmar Skrevet 23. april 2020 Del Skrevet 23. april 2020 Stormoen33 skrev (2 minutter siden): Nei, problemet du beskriver er om man eventuelt holder i begge ender av spaghettien. Holder man hendene omtrent helt inntill hverandre når man knekker dem vil det jo ikke skje at det blir tre eller flere deler. Litt kjedlig å knekke en og en enkel spagetti for å putte de i gryta da... Og selv når man gjør det så kan det skje tillfeller hvor det blir flere biter.. Poenget er vel at det er morro med fysikk Lenke til kommentar
Stormoen33 Skrevet 23. april 2020 Del Skrevet 23. april 2020 Krozmar skrev (2 minutter siden): Litt kjedlig å knekke en og en enkel spagetti for å putte de i gryta da... Man tar jo hele bunten Krozmar ... Lenke til kommentar
Krozmar Skrevet 23. april 2020 Del Skrevet 23. april 2020 Stormoen33 skrev (Akkurat nå): Man tar jo hele bunten Krozmar ... Da røsser jo det ned med ekstra biter fra den knekken... Lenke til kommentar
Stormoen33 Skrevet 23. april 2020 Del Skrevet 23. april 2020 Krozmar skrev (Akkurat nå): Da røsser jo det ned med ekstra biter fra den knekken... Hold det over gryta da mann, så detter de nedi. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg