Elgen. Skrevet 12. april 2021 Del Skrevet 12. april 2021 Tyttebærtryne skrev (På 12.4.2021 den 22.19): Maten lager seg selv, bare du er snill med den Ekspander Også bankekjøtt? Lenke til kommentar
Deila Skrevet 12. april 2021 Del Skrevet 12. april 2021 Tyttebærtryne skrev (På 12.4.2021 den 22.19): Nice. Vil du ha forslag til oppskrift? PS: i det store og hele er oppskrifter oppskrytt. Maten lager seg selv, bare du er snill med den. Ekspander Fiffig at du nevnte det for hadde satt opp laksewok på ukesmenyen denne uken. Så man skal altså bruke en 2 ss m soyasaus og ikke en halv flaske? Tar gjerne oppskrift ja. Lenke til kommentar
Elgen. Skrevet 12. april 2021 Del Skrevet 12. april 2021 Tar kvelden Dere får oppføre dere anstendig eventuelt uanstendig.... Lenke til kommentar
Granca Skrevet 12. april 2021 Del Skrevet 12. april 2021 Tyttebærtryne skrev (På 12.4.2021 den 22.19): Maten lager seg selv, bare du er snill med den. Ekspander Sterk varme er sjelden oppskriften. Lenke til kommentar
Granca Skrevet 12. april 2021 Del Skrevet 12. april 2021 Tyttebærtryne skrev (På 12.4.2021 den 22.18): Ikke alle som spiser middag på natta:) Ekspander Dette finner jeg uhyre underlig. Nattmat er min livrett. Lenke til kommentar
Stormoen33 Skrevet 12. april 2021 Del Skrevet 12. april 2021 Granca skrev (På 12.4.2021 den 22.27): Er dere glade i pinner? Ekspander Ikke fiskepinner. Lenke til kommentar
Deila Skrevet 12. april 2021 Del Skrevet 12. april 2021 Tar gjerne en pinne for landet. Lenke til kommentar
Granca Skrevet 12. april 2021 Del Skrevet 12. april 2021 Deila skrev (På 12.4.2021 den 22.35): Tar gjerne en pinne for landet. Ekspander Typisk deg det. Sier ikke neitakk til en grøftepinne eller 15. Grancen er grøftefri. 1 Lenke til kommentar
Granca Skrevet 12. april 2021 Del Skrevet 12. april 2021 Stormoen33 skrev (På 12.4.2021 den 22.35): Ikke fiskepinner. Ekspander Nei, det er ikke mat. Kanskje bare for Mons. Lenke til kommentar
Granca Skrevet 12. april 2021 Del Skrevet 12. april 2021 Granca skrev (På 12.4.2021 den 22.39): Grancen er grøftefri. Ekspander Men de har noen brukbare rennesteiner. Lenke til kommentar
Deila Skrevet 12. april 2021 Del Skrevet 12. april 2021 Pinnekjøtt er heller ikke å forakte. Noe av det beste jeg vet. Lenke til kommentar
Tyttebærtryne Skrevet 12. april 2021 Del Skrevet 12. april 2021 Deila skrev (På 12.4.2021 den 22.21): Fiffig at du nevnte det for hadde satt opp laksewok på ukesmenyen denne uken. Så man skal altså bruke en 2 ss m soyasaus og ikke en halv flaske? Tar gjerne oppskrift ja. Ekspander Greit, her lager vi en stekepanne rimelig full. Bør holde til 4-5 personer. Du kan spe på med hvitløksbrød eller brød med smør attåt. Stek laksefiletene med skinnsiden ned, på "brukbar" varme inntil de er halvstekt (da løsner skinnsiden enkelt etterpå). Kapp og wok utvalgte grønnsaker iht. hvor lang tid de trenger får å bli nesten gjennomvarmet. Du kan bruke alt mulig, men gulrot, stangselleri, sopp, løk, purreløk, hodekål ........... you name it. Har også brukt en boks kidneybønner eller kikerter for å fylle retten. Bruker ofte/alltid hvitløk helt på slutten , men også chili, noen ganger også ingefær (men da er jeg litt på kanten). Når grønnsakene er litt over halvferdige, så tilsetter du en boks creme fraische, hvor du har rørt inn 1-2 ss soyasaus. Legg creme fraische/soya og laks oppdelt i mindre biter oppå grønnsakene, og velt det hele forsiktig inn i grønnsakene. La det putre litt i et par minutter på svak varme, så creme fraische sprer seg i pannen. Utmerket til svak oppvarming dagen etter. 1 Lenke til kommentar
Stormoen33 Skrevet 12. april 2021 Del Skrevet 12. april 2021 Deila skrev (På 12.4.2021 den 22.40): Pinnekjøtt er heller ikke å forakte. Noe av det beste jeg vet. Ekspander Ja, men bare til jul. Lenke til kommentar
Tyttebærtryne Skrevet 12. april 2021 Del Skrevet 12. april 2021 Granca skrev (På 12.4.2021 den 22.23): Sterk varme er sjelden oppskriften. Ekspander Aldri, med unntak av når du bruker noen sekunder til stekeskorpe før videre behandling av råvaren. 1 Lenke til kommentar
Deila Skrevet 12. april 2021 Del Skrevet 12. april 2021 Granca skrev (På 12.4.2021 den 22.23): Sterk varme er sjelden oppskriften. Ekspander Har lært meg dette jeg også, men tok litt tid. I starten var det full varme for å bli fortest mulig ferdig. Slutt på det nå, heller bruke noen minutter lenger med svakere varme. Lenke til kommentar
Granca Skrevet 12. april 2021 Del Skrevet 12. april 2021 Deila skrev (På 12.4.2021 den 22.40): Pinne Ekspander Tar du en pinne for Homsedal? Lenke til kommentar
Granca Skrevet 12. april 2021 Del Skrevet 12. april 2021 Deila skrev (På 12.4.2021 den 22.44): Har lært meg dette jeg også, men tok litt tid. I starten var det full varme for å bli fortest mulig ferdig. Slutt på det nå, heller bruke noen minutter lenger med svakere varme. Ekspander Skal aldri ha det travelt med mat. Hverken tilberedning eller konsumering. Lenke til kommentar
Deila Skrevet 12. april 2021 Del Skrevet 12. april 2021 Tyttebærtryne skrev (På 12.4.2021 den 22.41): Greit, her lager vi en stekepanne rimelig full. Bør holde til 4-5 personer. Du kan spe på med hvitløksbrød eller brød med smør attåt. Stek laksefiletene med skinnsiden ned, på "brukbar" varme inntil de er halvstekt (da løsner skinnsiden enkelt etterpå). Kapp og wok utvalgte grønnsaker iht. hvor lang tid de trenger får å bli nesten gjennomvarmet. Du kan bruke alt mulig, men gulrot, stangselleri, sopp, løk, purreløk, hodekål ........... you name it. Har også brukt en boks kidneybønner eller kikerter for å fylle retten. Bruker ofte/alltid hvitløk helt på slutten , men også chili, noen ganger også ingefær (men da er jeg litt på kanten). Når grønnsakene er litt over halvferdige, så tilsetter du en boks creme fraische, hvor du har rørt inn 1-2 ss soyasaus. Legg creme fraische/soya og laks oppdelt i mindre biter oppå grønnsakene, og velt det hele forsiktig inn i grønnsakene. La det putre litt i et par minutter på svak varme, så creme fraische sprer seg i pannen. Utmerket til svak oppvarming dagen etter. Ekspander Herlig, takker for oppskrift. Det blir nok en litt egen vri på et par ting, men skal teste creme fraische og bønner. Grønnsaker, soya og chili bruker jeg fra før. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg