Gå til innhold

Sporer Chrome deg i det skjulte?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Captain Obvious !

Forstår man ikke at Chrome, og en hel rekke andre programmer fra mange av de største selskapene i verden, sporer nesten alt man gjør, så har man ikke fulgt mye med.

I dette tilfellet er det nok begrenset hva en meta-tagg kan gjøre, den har tross alt ingen persistent lagring, men ser ut som den sender data som en variasjon av noe Base-64 lignende, selve sporingen skjer nok med egenutviklede super-cookies e.l. som er vanskeligere å oppdage.

Løsningen er egentlig så enkel som den er genial, folk bør gå tilbake til de holdningene som var for noen tiår siden, når nettet var nytt.

Man bør være særdeles forsiktig med å oppgi personalia og for mye informasjon på nett, å strengt tatt gjøre det slik at det ikke spiller så veldig stor rolle om de sporer alt du gjør.

Når internett kom på slutten av nittitallet, ble det skrevet vidt og bredt om hvor forsiktig man måtte være.
Alle hadde den gangen pseudonymer, unngikk personlig informasjon og bilder osv, det var helt utenkelig å legge ut bilder av hele familien, snoppen sin, høna til mor, ferieturene til syden og annet, spesielt under fullt navn og adresse.

Har man behov for enda større sikkerhet, så finner man løsninger, som VPN, proxier, bruke EDB-apparatet på det lokale biblioteket e.l., men for folk flest holder det med litt nettvett.

Nettvett ser dog dessverre ut til å være mangelvare, i en tid hvor folk legger ut alle mulige bilder og videoer av sine edlere deler, nyfødte babyer, til og med selve fødselen, å insisterer på at flest mulig skal opptre med fullt navn og adresse for å lese en artikkel eller se på naboens middagstallerken på Facebook.

Samtidig tjener bloggere millioner på nettopp å utlevere hver minste detalj om sine helt uinteressante liv, som gjør at en ny generasjon tullinger kommer til å bli rammet enda hardere av både det ene og det andre, blant annet sporing av aktivitet på nett, helt til en av millennial-kronidiotene får den revolusjonerende ideen at man kan slutte å dele alt på nett !



zqu5bA0.gif

Endret av 0laf
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Klart Google sporer alt de kan få tak i, og de har temmeling mange innsamlingspunkter når du begynner å gå igjennom dem. Selv tasterytmen din og hva du skriver i URL-feltet blir loggført. Hvis du ikke tror meg så sjekk datatrafikken selv om det burde være nok å kalkulere seg fram til det basert på autocomplete-resultatene og Wifi/nett-trafikk.

Persondata er det nye gullet, så om du ikke aktivt beskytter deg er mappen på deg hos ulike selskaper på nettet og mobilt temmelig fyldig. Årevis med data også. I USA er det helt ekstremt, så det er bare å håpe det holder seg privat lengst mulig internt i Norge i alle fall.

Har faktisk vært borti at kameraet på mobilen har vært opptatt når jeg skulle bruke det til å ta bilde med. Avinstallerte en app jeg mistenkte og det skjedde aldri igjen. Er du naiv er du garantert et offer for innsanking av ditt privatliv.

For de som måtte ha interesse om dette kan jeg tipse om Snowden sin bok Permanent Record.

Endret av vidor
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Bruk minst to nettlesere.

En nettleser brukes uten at du er innlogget og i inkognito-modus. Firefox anbeflaes til dette.

Angi DuckDuckGo som standard søkemoter.

Google spionerer, sensurerer og kosrtslutter søkeresultater slik at du får opp mer og mer av det du tidligere har søkt etter, istedenfor relevante søk. Med andre ord går du ofte glipp av de beste resultatene. På toppen av dette fører bruk av Google sin søkemoteor at man blir hjernevasket.

Har du søkt noen ganger etter konspirasjonsteorier, vil Google sørge for at du får opp flere konspirasjoner i dine søk. Dette er direkte farlig for samfunnet.

TED hadde en fantastisk bra foreleser som tok opp temaet. Det han fortalte kunne skremme vannet av en. Dessverre finner jeg ikke tilbake til videoen.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Kan være mange, men en av disse kanskje:

Disse forteller mye om hva som samles, hvordan, etiske problemstillinger. Og særlig det siste er nok Google og andre siste ting å tenke på. Det er i personinformasjon at pengene ligger, for alle som skal tilby varer og tjenester. Markedet er globalt, kundegrunnlaget potensielt 100%.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...