Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

nirolo skrev (10 minutter siden):

Dette er vel ren gjetning? Bla så vi at smitten økte i de aller fleste land i Europa samtidig. Det er litt underlig om alt skyldes importsmitte. Kan det feks være at den økte mobiliteten og slappe restriksjoner i juli var en viktig årsak? Dvs mobilitet både innenlands og utenlands. Det vil bedre kunne forklare at det blusset opp så mange steder samtidig.

Nei vi slo omtrent helt ned smitten i Norge. Europa hadde fortsatt mye større smittetall per dag i sommer.

Ukesrapporten i uke 26 22-28 juni:

fhi_uke26.thumb.jpg.4ded620ca67b2a5a0d2f29d8afa7fd88.jpg

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
G skrev (3 timer siden):

Jeg vet ikke mine arme råd, nå har jo de fuck'et det skikkelig til for sesonginfluensavaksinen også :p

Ikke bare skulle det utsettes til desember for folk flest, men sannsynligvis så gidder ikke alle fastleger å holde stikkingen gående. Samt at man må betale nesten 8 ganger mer for å få den på apotek framfor de kr 50 hos fastlege. For en suppenasjon. Kunne de ikke gitt lik sponsing til apotekene som fastlegene får for nålestikkingen?

Er tross alt veldig viktig å få rullet ut sesonginfluensavaksiner til flest mulig, da dobbeltinfeksjon med covid-19 og influensa gjør tingene vanskelige for folk.

Monica Mæland anbefalte å begynne julehandelen tidlig i år for ikke fylle opp kjøpesentrene, der apotekene befinner seg for mitt vedkommende. Det er nok lurt å bestille vaksine før storinnrykket.

Men jeg vil tro at mange kjøper julegavene på nettet i år.

Jeg tok influensvaksinen på apoteket i fjor. Man får beskjed om å vente på apoteket en stund etter stikket i tilfelle man får en reaksjon.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Sitat

Nakstad om importsmitte og bryllup: Grep inn så fort vi kunne

Importsmitte og private arrangementer er to viktige årsaker til høstens smitteøkning. Espen Rostrup Nakstad mener de reagerte så raskt de kunne.

FHI-direktør Camilla Stoltenberg pekte tidligere i november på tre viktige årsaker til smitteøkningen som førte til at smitten i Norge igjen økte flere steder i landet:

  1. Import av smitte fra land i Europa, spesielt Polen. Det gjelder særlig arbeidsinnvandrere.
  2. Utbrudd i en god del ulike miljøer, blant annet i miljøer med ulike etniske grupper med store arrangementer.
  3. Store grupper vi ikke kjenner til (60 prosent av smitten oppdages ikke).

Før regjeringen strammet inn 26. oktober, kunne arbeidsreisende fra land som Polen og Litauen slippe 10 dagers karantene.

Før 5. november var det lov til å arrangere private samlinger på offentlig sted for inntil 50 personer. Nå er grensen 20.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/7K5kb4/nakstad-om-importsmitte-og-bryllup-grep-inn-saa-fort-vi-kunne

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Sitat

Efter nya hårda nedstängningar under hösten ser flera europeiska länder ut att vara på väg ur den andra vågen.

Även i Sverige syns tecken på att coronavirusets andra utbrott kan bli relativt kortvarigt.

– Det finns goda möjligheter att vi kan se en betydligt mindre drastisk utveckling än i många andra länder, säger Anders Tegnell till SvD.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/eKG6ka/ljusningen-smittan-dampas-i-flera-lander-i-europa


Jeg tør vedde en hundrelapp på at Tegnell tar feil, som i alt annet han har uttalt seg om, for det han ikke ser ut til å forstå er at smitten minker i resten av Europa på grunn av harde nedstengninger som Sverige ikke har.

Endret av 0laf
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Sveiseren slår på stortrommen, å gir FHM mulighet til å innføre lokale besøksforbud på sykehjem og eldresenter, oi oi, nå tar de nok knekken på smitten, dette kommer til å hjelpe mye.

Om ikke annet så kanskje de redder noen eldre, men det samme tiltaket fungerte ikke i det hele tatt i våres.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Det virker som om Sverige mangler evnen til å se hva de har i vente. Å kalle sammen pressekonferanse kun for å si at de kan stenge gamlehjem som om det var helt forferdelig. Var uansett unntak for samboer/ektefelle.Dette kan bare ende i krise og full europeisk lockdown. Det undrer meg ikke om vi lever relativt smittefritt i vår, mens Sverige fortsatt sliter hardt. 

@G snakket om Ozon her om dagen mener jeg å huske.

Sitat

To ansatte ved OUS pustet inn ozongass:

To ansatte ved Akuttklinikken ved Oslo universitetssykehus pustet inn gassen ozon onsdag kveld. Eksponering kan i verste fall gi lungeskade.

- Vi har varslet tilsynsmyndighet som nå skal få gjøre sine undersøkelser. Vi ser alvorlig på hendelsen og beklager på det sterkeste. Vi gjør nå noen strakstiltak slik at vi kan fortsette dekontaminering av utstyret. Vi har stort behov for å gjenbruke åndedrettsvern for å behandle pasienter med Covid-19, sier Øyvind Skraastad, klinikkleder ved Akuttklinikken.

Ved inhalasjon reagerer ozon kjemisk med overflaten i luftveiene, skriver sykehuset.

- Dette gir akutte luftveissymptomer som hoste, irritasjon i hals, smerter ved dyp innpust og i verste fall lungeskade. Det finnes ikke spesifikk terapi og behandlingen er derfor støttende og lindrende, heter det i en pressemelding fra sykehuset.

Prognosen ved kortvarig eksponering for ozon gass er imidlertid god.

 

Endret av Kryptodebunker
  • Liker 2
Lenke til kommentar
5 hours ago, Benbjo said:

Dette utsagnet her skjønner jeg ikke. Det betyr at WHO ikke har tro på at vaksine vil fungere i særlig grad. Evt at konspirasjonsfolket har rett - de prøver å pushe new normal med hjemmekontor, nedstegninger og utbredt maskebruk. 

Tror det ikke før jeg ser det. Må være noen som misforstår et eller annet sted? Men, man kan jo aldri vite sikkert. Shit has happened before.

Endret av G
oppklarende rettelse gjennom uthevet skrift
Lenke til kommentar
0laf skrev (41 minutter siden):

Flere tilfeller av smitte har blitt registrert blant ansatte i minknæringen i Sverige.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/november/myndigheter-utreder-fall-av-covid-19-inom-minknaringen/


Det er bare dager siden svenske myndigheter hevdet det ikke var noe problem med minken i Sverige.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sverige-behover-inte-avliva-alla-minkar-pa-grund-av-coronasmitta

Finnes det noe mer tydelig tegn på at vi mennesker må slutte behandle dyr som møkk ? Er som naturen prøver si oss noe siden starten av covid-19( Og nei jeg tror ikke naturen prater til oss bokstavelig).

Kommer vel en mutasjon snart med dødelighet på 10% eller verre , om ikke med covid-19 så kanskje covid-2025.

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
4 hours ago, Subara said:

Det er nok noen økonomiske interesser her også. Egentlig kan man bare stenge ned hele samfunnet hvis man skal ta hensyn til hvor lett viruset smitter. Og ordet luftsmitte trigger korona-angst.

Vuderer å handle mat i den butikken med størst lokale, selv om det er den dyreste. Heldigvis påbudt med munnbind i butikken nå. For man kan vel ikke si noe nøyaktig om hvor lang tid det tar før aerosolene når gulvet, annet enn at ved tørr luft tar det lenger tid.

Når noen hoster eller nyser får man lyst til å løpe sin vei. Det blir ikke et funksjonelt samfunn, med tanke på at det alltid må være noen på jobb der ute.

 

Husker ikke om denne besvarer det med luftfuktighet. Men skulle jo tro at luft som er tørr absorberer vannet slik at viruset ikke har særlig annet å sveve på enn støvpartikler eller sin egen lille fordel av liten vekt. Blir det ikke vanskeligere for viruset å være levedyktig om det tørker ut da? Er jo ikke noe snakk om at virus har samme egenskaper som bakterier. Bakterier kan nemlig kapsle seg inn i sporer når det kommer ekstreme sitasjoner som tørke (vet ikke hvor mange typer bakterier dette gjelder for). Covid er et virus.

https://english.elpais.com/society/2020-10-28/a-room-a-bar-and-a-class-how-the-coronavirus-is-spread-through-the-air.html?ssm=TW_CC

  • Liker 1
Lenke til kommentar
G skrev (7 minutter siden):

Tror det ikke før jeg ser det. Må være noen som misforstår et eller annet sted? Men, man kan jo aldri vite sikkert. Shit has happened before.

Ja, den andre kommentaren har fått feil inntrykk i sin oppfatning om at det tyder på at WHO ikke har tro på vaksinen. WHO har naturligvis både tro på vaksinen, og forståelse for at det tar tid å vaksinere så høy andel av befolkningen at det hemmer spredning av smitte.
Det er ikke som en lysbryter når vaksinen kommer, og WHO er klar over dette. Selv etter at vaksinasjonsprogrammet har startet vil det gå en periode hvor andre tiltak fortsatt er nødvendig. Etterhvert vil disse fases ut.

Endret av xRun
  • Liker 3
Lenke til kommentar
G skrev (9 minutter siden):

Husker ikke om denne besvarer det med luftfuktighet. Men skulle jo tro at luft som er tørr absorberer vannet slik at viruset ikke har særlig annet å sveve på enn støvpartikler eller sin egen lille fordel av liten vekt. Blir det ikke vanskeligere for viruset å være levedyktig om det tørker ut da?

Det er også en faktor ved tørr luft at det gir litt reduksjon i fuktighet i slimhinner i nese og svelg, og til en viss grad reduserer slimhinnenes tykkelse i deler av luftveien hvor den tørrere luften går. Sunne slimhinner gir en viss bunnlinje av beskyttelse mot infeksjon under normale forhold. Vinterstid med tørr luft blir man litt mer mottagelig for infeksjoner fordi disse slimhinnene er noe redusert, som en del av et helhetsbilde.

Endret av xRun
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
G skrev (7 minutter siden):

Husker ikke om denne besvarer det med luftfuktighet. Men skulle jo tro at luft som er tørr absorberer vannet slik at viruset ikke har særlig annet å sveve på enn støvpartikler eller sin egen lille fordel av liten vekt. Blir det ikke vanskeligere for viruset å være levedyktig om det tørker ut da? Er jo ikke noe snakk om at virus har samme egenskaper som bakterier. Bakterier kan nemlig kapsle seg inn i sporer når det kommer ekstreme sitasjoner som tørke (vet ikke hvor mange typer bakterier dette gjelder for). Covid er et virus.

https://english.elpais.com/society/2020-10-28/a-room-a-bar-and-a-class-how-the-coronavirus-is-spread-through-the-air.html?ssm=TW_CC

Ja fuktig luft gir større aerosoler vannet klistrer seg til partikler slik at de detter ned på bakken raskere enn i tørr luft. Det er noe av grunnen til at vi har luftveissykdom sesong i vinterhalvåret 

Jeg har en teori om at fuktig luft er grunnen til at f. eks. Thailand og Japan har sluppet billig unna. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Bill Gates says more than 50% of business travel will disappear in post-coronavirus world :

Quote

The coronavirus will fundamentally alter the way people travel for and conduct business, even after the pandemic is over, Microsoft co-founder Bill Gates said Tuesday.

“My prediction would be that over 50% of business travel and over 30% of days in the office will go away,” Gates told Andrew Ross Sorkin during the New York Times’ Dealbook conference.

Moving forward, Gates predicted that there will be a “very high threshold” for conducting business trips now that working from home is more feasible. However, some companies may be more extreme with their efforts to reduce in-person meetings than others, he said.

Kan man da anta at vanlige folk sine ferie reiser vil gå enda mer ned? Ehh ja.
Dere som tror at verden går tilbake til normalen etter at "pandemien" er over, bør tenke dere om. Vaksinen vil ikke få den gamle normalen tilbake, som jeg har sagt før her.

Kilde : https://www.cnbc.com/2020/11/17/coronavirus-bill-gates-says-more-than-50percent-of-business-travel-will-disappear-long-term.html

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Dr. Anthony Fauci: Masks And Social Distancing Will Still Be Necessary Even After Vaccine

Quote

Bruce Haring
Sun, November 15, 2020, 7:20 PM GMT+1·1 min read

Dr. Anthony Fauci said Sunday that precautions implemented during the pandemic aren’t going away after a vaccine is distributed.

“I would recommend to people to not to abandon all public health measures just because you’ve been vaccinated,” Fauci told CNN anchor Jake Tapper on the Sunday show State of the Union.

Fauci insisted that masks and social distancing were here to stay.

“Because even though for the general population it might be 90 to 95 percent effective, you don’t necessarily know for you how effective it is.”

Fauci, the Director of the National Institute of Allergy and Infectious Diseases, said he would be among those who stay masked.

“I can feel more relaxed in essentially not having the stringency that we have right now. But I think abandoning it completely would not be a good idea,” Fauci said.

Ahh den nye normalen folkens... Making me feel fuzzy and warm.

Kilde

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Betroz skrev (1 minutt siden):

Bill Gates says more than 50% of business travel will disappear in post-coronavirus world :

Kan man da anta at vanlige folk sine ferie reiser vil gå enda mer ned? Ehh ja.
Dere som tror at verden går tilbake til normalen etter at "pandemien" er over, bør tenke dere om. Vaksinen vil ikke få den gamle normalen tilbake, som jeg har sagt før her.

Kilde : https://www.cnbc.com/2020/11/17/coronavirus-bill-gates-says-more-than-50percent-of-business-travel-will-disappear-long-term.html

Non sequitor. Man kan ende opp med å foreta ferre forretningsreiser for møteaktivitet fordi det er bygget opp rutiner og erfaring i et langt større omfang hvor en gjør slikt via nett, med telepresence under pandemien. Man kan fortsatt ikke skype seg til syden, så det har neppe den samme effekten der.

 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...