Gå til innhold

Hva er det beste kostholdet?


Anbefalte innlegg

Thorbjørn_lien skrev (18 timer siden):

Det spørs. Vil påstå at nesten samtlige overvektige mennesker hadde fått bedre livskvalitet på en Keto / lavkarbo variant enn den fryktelige mat pyramiden til myndighetene. 

Grei video som kommer med massevis av kilder og presenterer problemet med overvekt av korn i dietten 

 

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det beste kostholdet, er et kosthold blottet for tilsatte søtningsmidler, disakkarider, monosakkarider, og mettet fett. Man bør spise mat med kostfiber, fisk, reinsdyrkjøtt, frukt, bær, fet fisk, tran, vitaminer, sink, selen, jern molybden, protein, gjærekstrakt, kjøtt, torsk, korn fra bygg, spirulina, japanske alger, sopp, ost, melk, havregryn, polyferoler, vann, askorbinsyre, løk, flerumettet fett, jordbær, blåbær, bringebær, multebær, banan, eple, pære, gulrot, poteter, mat med jod, mat uten så mye saltl, mat med mye næring, ost, oliven, avokado, valnøtter, og soya. Merk: Ikke alle disse matvarene smaker godt.

Lenke til kommentar
Blåbanan skrev (7 timer siden):

Det beste kostholdet, er et kosthold blottet for tilsatte søtningsmidler, disakkarider, monosakkarider, og mettet fett. Man bør spise mat med kostfiber, fisk, reinsdyrkjøtt, frukt, bær, fet fisk, tran, vitaminer, sink, selen, jern molybden, protein, gjærekstrakt, kjøtt, torsk, korn fra bygg, spirulina, japanske alger, sopp, ost, melk, havregryn, polyferoler, vann, askorbinsyre, løk, flerumettet fett, jordbær, blåbær, bringebær, multebær, banan, eple, pære, gulrot, poteter, mat med jod, mat uten så mye saltl, mat med mye næring, ost, oliven, avokado, valnøtter, og soya. Merk: Ikke alle disse matvarene smaker godt.

ikke alle matvarene er like sunne*

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Thorbjørn_lien skrev (7 timer siden):

Kos deg med impotens, grå hud, svake muskler og lavt testosteron 

 

 

hahaha la oss ta en ting om gangen. Hvorfor svake muskler? pga calisium i melken? Det finnes like mye i plantebasert melk og en god del i brokkoli og andre matvarer også. Grå hud? På grunn av? Kan du referere til noen studier istedenfor Paul Mason videoer på youtube? 

Endret av Cruzhernandez21
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Cruzhernandez21 skrev (29 minutter siden):

ikke alle matvarene er like sunne*

Det er selvfølgelig sant, men det er også sant at matvarene ikke smaker like godt.

 

Jeg tilfører flere matvarer på lista mi: Mais, grapefrukt, appelsin, kokosnøttmelk, sitron, surmelk, kefir, erter, kikerter, bønner, peppermynte, gulrotpure, druer, japansk mat, proteinrike kilder, laktoseintolerante matvarer, nyper, kål, Cloridomyces plasmaforia, kantarell, sjampinjong, timian, karve, Caeserophorus bllycerum, rosenblader, grønn te, tomat, rødløk, guløk, nepe, tang, tare, laks, ørret, hyse, egg, rent kalsiferol, bløtdyr, Macrodendron plythognoria, solsikkeolje, solsikkekjerner, rapsolje, soyaolje, asparges, og antioksidanter.

Lenke til kommentar
Blåbanan skrev (51 minutter siden):

Det er selvfølgelig sant, men det er også sant at matvarene ikke smaker like godt.

 

Jeg tilfører flere matvarer på lista mi: Mais, grapefrukt, appelsin, kokosnøttmelk, sitron, surmelk, kefir, erter, kikerter, bønner, peppermynte, gulrotpure, druer, japansk mat, proteinrike kilder, laktoseintolerante matvarer, nyper, kål, Cloridomyces plasmaforia, kantarell, sjampinjong, timian, karve, Caeserophorus bllycerum, rosenblader, grønn te, tomat, rødløk, guløk, nepe, tang, tare, laks, ørret, hyse, egg, rent kalsiferol, bløtdyr, Macrodendron plythognoria, solsikkeolje, solsikkekjerner, rapsolje, soyaolje, asparges, og antioksidanter.

Hva er målet med det du sier? at man bør spise mer av det? du kan sikkert skrive dette i en kladdebok. Er verken oversikt eller struktur i noe av det du lister opp. Hva skal proteinrike kilder, antioksidanter og japansk mat bety i smaks sammenheng? Det er ikke akkurat en revolusjonerende utsagn å hevde at ikke alle matvarer smaker like godt. Dessuten så er smaken som baken. Noen elsker melk andre hater det. noen synes peppermynte er helt jævlig. Andre synes grønn te er helt awful. Så.. whats ur point 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

@Thorbjørn_lien Hvem som helst kan legge ut hva som helst og si hva som helst på YouTube. Det er absolutt gode data på at en "sunn" lavkarbokosthold kan likestilles med en lavkalori for noen grupper, om målet er å gå ned og beholde vekttapet. Om noe er kostrådene pragmatiske og legger til rette for å spise i et mer lavkarbo-mønster om ønskelig.  

Samtidig ignoreres den enorme kunnskapsdatabasen bak fullkorn og kostrådene. Myndighetenes sine kostråd reflekterer data fra ernæringsvitenskapen og her bruker du sterke ord i et forsøk for å dissekere rådene uten å ha noe reel tyngde bak. I disse dager har arbeidet med å revidere kostrådene mot 2022 startet og blir den mest robuste vitenskapelige gjennomgangen av forskningslitteraturen som har blitt gjort. 

Endret av Dukien
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Cruzhernandez21 skrev (13 timer siden):

Hva er målet med det du sier? at man bør spise mer av det? du kan sikkert skrive dette i en kladdebok. Er verken oversikt eller struktur i noe av det du lister opp. Hva skal proteinrike kilder, antioksidanter og japansk mat bety i smaks sammenheng? Det er ikke akkurat en revolusjonerende utsagn å hevde at ikke alle matvarer smaker like godt. Dessuten så er smaken som baken. Noen elsker melk andre hater det. noen synes peppermynte er helt jævlig. Andre synes grønn te er helt awful. Så.. whats ur point 

Hei, og god dag!

 

"My point" er at man bør tenke mer igjennom hva man spiser.

 

Proteinrike kilder defineres som egg, kjøtt, og fisk. Antioksidanter hindrer oksideriing. Frie radikaler er svært skadelig.

 

Du skriver at du ikke forstod hva jeg skrev. Det er forståelig, selv om du ikke forstår det. Det var mange lange navn i denne listen, og ikke alle er i stand til å fatte slike kompliserte navn, noe som er forståelig.

 

Jeg skriver disse matvarene for å opplyse befolkningen om hva som er sunt eller ikke. Man burde spise disse matvarene. Kanskje ikke på en gang, men spredt utover uka.

 

Jeg håper du leser nøyere hva jeg skriver. Jeg tilføyer grovbrød på lista.

Lenke til kommentar
Blåbanan skrev (11 minutter siden):

Proteinrike kilder defineres som egg, kjøtt, og fisk. Antioksidanter hindrer oksideriing. Frie radikaler er svært skadelig..

Vil tilføye at her kan også flere matvarer i planteriket tilføyes som "proteinrike kilder" - forskjellen er "biotilgjengelighet, hvor animalske matvarer er mye høyere. I naturen så er det slik du sier: antioksidanter hindrer oksidering, men sannsynlig så er det ikke slik antioksidanter tilført via kosten fungerer, dvs at de faktisk forhindrer oksidering. Trolig er det andre mekanismer som ser ut til å gi positiv helse ved inntak av "antioksidantrik plantemat". 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Dukien skrev (8 minutter siden):

Vil tilføye at her kan også flere matvarer i planteriket tilføyes som "proteinrike kilder" - forskjellen er "biotilgjengelighet, hvor animalske matvarer er mye høyere. I naturen så er det slik du sier: antioksidanter hindrer oksidering, men sannsynlig så er det ikke slik antioksidanter tilført via kosten fungerer, dvs at de faktisk forhindrer oksidering. Trolig er det andre mekanismer som ser ut til å gi positiv helse ved inntak av "antioksidantrik plantemat". 

Det er helt korrekt!

 

Jeg velger å tilføre granbar til listen over sunne matvarer. Tilfører også rogn, tyttebær og solbær.

Lenke til kommentar
Cruzhernandez21 skrev (15 timer siden):

ikke alle matvarene er like sunne*

Hei!

 

Det skal du få svar på.

 

Melk og ost er sunne matvarer. De inneholder kalsium, som er viktig for organismen. De inneholder også proteiner. Og jod, som er viktig for skjoldbukskjertelen.

 

Du kan lese mer o sunnheten til disse matvarene her:

 

https://www.melk.no/Kosthold-og-helse/Melk-og-helse/5-gode-grunner-til-aa-spise-ost

 

https://www.tine.no/helse/sunt-kosthold/10-grunner-til-å-drikke-melk

 

Kos deg med artiklene, og husk å få i deg nok kalsium og jod, foruten jern og proteiner!

 

Jeg tilfører også youghurt og biola på lista. Det er sunt.

 

https://www.melk.no/Kosthold-og-helse/Melk-og-helse/Hva-er-probiotika

Lenke til kommentar
Blåbanan skrev (3 timer siden):

Hei!

 

Det skal du få svar på.

 

Melk og ost er sunne matvarer. De inneholder kalsium, som er viktig for organismen. De inneholder også proteiner. Og jod, som er viktig for skjoldbukskjertelen.

 

Du kan lese mer o sunnheten til disse matvarene her:

 

https://www.melk.no/Kosthold-og-helse/Melk-og-helse/5-gode-grunner-til-aa-spise-ost

 

https://www.tine.no/helse/sunt-kosthold/10-grunner-til-å-drikke-melk

 

Kos deg med artiklene, og husk å få i deg nok kalsium og jod, foruten jern og proteiner!

 

Jeg tilfører også youghurt og biola på lista. Det er sunt.

 

https://www.melk.no/Kosthold-og-helse/Melk-og-helse/Hva-er-probiotika

Oh jesus, såpass ja... Let me ask u something. Hvis du bodde i Nord Korea og det skjedde et eller annet menneskeskapt katastrofe i landet, hadde du hatt noe troverdighet til rikskanalen? 

 

Lenke til kommentar
Cruzhernandez21 skrev (18 minutter siden):

Oh jesus, såpass ja... Let me ask u something. Hvis du bodde i Nord Korea og det skjedde et eller annet menneskeskapt katastrofe i landet, hadde du hatt noe troverdighet til rikskanalen? 

 

Hei. Hvis jeg tolket kommentaren din riktig, prøver du å informere meg om at jeg må være kildekritisk. Nei, jeg hadde ikke trodd på rikskanalen der i Nord-Korea. Nord-Korea er et diktatur, styrt av en diktator og partiet deres.

 

Du kan ikke sammenligne kildene i Nord-Korea og Norge. Kord-Korea har verre forhold enn Norge. Husk det. Vi er ikke som dem! Vi har demokrati, mens Nord-Korea har Kim Jung-un. Myndighetene der lyver til befolkningen.

 

Jeg kan ikke si at jeg stoler fullt og helt på forskerne i Norge heller. Men dette om melkeprodukter, det tror jeg på.

Lenke til kommentar
Blåbanan skrev (1 time siden):

Hei. Hvis jeg tolket kommentaren din riktig, prøver du å informere meg om at jeg må være kildekritisk. Nei, jeg hadde ikke trodd på rikskanalen der i Nord-Korea. Nord-Korea er et diktatur, styrt av en diktator og partiet deres.

 

Du kan ikke sammenligne kildene i Nord-Korea og Norge. Kord-Korea har verre forhold enn Norge. Husk det. Vi er ikke som dem! Vi har demokrati, mens Nord-Korea har Kim Jung-un. Myndighetene der lyver til befolkningen.

 

Jeg kan ikke si at jeg stoler fullt og helt på forskerne i Norge heller. Men dette om melkeprodukter, det tror jeg på.

det jeg prøvde å si var at dersom du selger melk ville du antageligvis ikke være interessert i forskning som konkluderer negativt på rutinemessig konsum av melk. Noe som er tilfellet i Norge. Det kommer nemlig ikke bare i form av fettfri, 1% og 3% kartong med melk. Vi får det i de fleste ostene, iskrem, og dessertene. Kalisium, jod og protein referanseverdier kan enkelt nås gjennom plantebaserte matvarer. Brokkoli, havremelk og soyamelk er eksempler på det. Hadde menneskeheten vært så avhengig av det så ville det vært naturlig for meg og deg og se for oss å suge puppen til kua. I tillegg, så er 70% av verdensbefolkningen laktoseintolerante. Greit nok at det ikke er noe problem i Norge men allikevel det gir rom for tenking.

Kua får kalisiumet fra gresset. Kua er dermed bare et mellomledd. Fisken produserer ikke omega 3 fettsyrer på egen hånd. Den får det gjennom alge planter i sjøen. Fisken er dermed også kun et mellomledd. Greit nok at animalske produkter er "ferdig konverterte vitaminer" som kan tolkes som supermat i forhold til planter som vi må spise mer og ofte av for å konvertere selv. Men kjøtt og melk kommer også med uheldige ulemper  ved rutinemessig inntak vettu.  Jeg stoler ikke på NOE som Tine, Nortura, eller Prior sier om sine produkter på sine nettsider. Jeg stoler ikke på ET ORD som står i forskning som er finansiert av industrier. Du må forstå at markedsføring av produkter er ment for mersalg og ikke bevisstgjøring om kosthold blant folk

Endret av Cruzhernandez21
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Cruzhernandez21 skrev (6 minutter siden):

det jeg prøvde å si var at dersom du selger melk ville du antageligvis ikke være interessert i forskning som konkluderer negativt på rutinemessig konsum av melk. Noe som er tilfellet i Norge. Det kommer nemlig ikke bare i form av fettfri, 1% og 3% kartong med melk. Vi får det i de fleste ostene, iskrem, og dessertene. Kalisium, jod og protein referanseverdier kan enkelt nås gjennom plantebaserte matvarer. Brokkoli, havremelk og soyamelk er eksempler på det. Hadde menneskeheten vært så avhengig av det så ville det vært naturlig for meg og deg og se for oss å suge puppen til kua. I tillegg, så er 70% av verdensbefolkningen laktoseintolerante. Greit nok at det ikke er noe problem i Norge men allikevel det gir rom for tenking.

Kua får kalisiumet fra gresset. Kua er dermed bare et mellomledd. Fisken produserer ikke omega 3 fettsyrer på egen hånd. Den får det gjennom alge planter i sjøen. Fisken er dermed også kun et mellomledd. Greit nok at animalske produkter er "ferdig konverterte vitaminer" som kan tolkes som supermat i forhold til planter som vi må spise mer og ofte av for å konvertere selv. Men kjøtt og melk kommer også med uheldige ulemper  ved rutinemessig inntak vettu.  Når du spiser kyllingbryst så  får i deg alt det kyllingen har spist og drukket i løpet av sit korte liv. Jeg stoler ikke på NOE som Tine, Nortura, eller Prior sier om sine produkter på sine nettsider. Jeg stoler ikke på ET ORD som står i forskning som er finansiert av industrier. Du må forstå at markedsføring av produkter er ment for mersalg og ikke bevisstgjøring om kosthold blant folk

Så du sier at forskerne blir betalt? Vel, det er vel sant. De blir betalt av søtningsmiddelindustrien for at de skal få mere penger.

 

Jeg kommer ikke til å slutte å drikke melk, uansett hvilke argumenter som legges til grunn. Melk er godt og sunt.

 

Du skriver "kalisium" flere ganger. Jeg vil bare opplyse deg om at grunnstoffet heter "kalsium".

Lenke til kommentar
Blåbanan skrev (1 minutt siden):

Så du sier at forskerne blir betalt? Vel, det er vel sant. De blir betalt av søtningsmiddelindustrien for at de skal få mere penger.

 

Jeg kommer ikke til å slutte å drikke melk, uansett hvilke argumenter som legges til grunn. Melk er godt og sunt.

 

Du skriver "kalisium" flere ganger. Jeg vil bare opplyse deg om at grunnstoffet heter "kalsium".

melk øker risiko for kreft. Håper du ikke får det. Takk for rettelse. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
On 8/4/2020 at 12:01 PM, Cruzhernandez21 said:
Spoiler

 

 

On 8/3/2020 at 5:35 PM, Thorbjørn_lien said:

Det spørs. Vil påstå at nesten samtlige overvektige mennesker hadde fått bedre livskvalitet på en Keto / lavkarbo variant enn den fryktelige mat pyramiden til myndighetene. 

Spoiler

Grei video som kommer med massevis av kilder og presenterer problemet med overvekt av korn i dietten 

Hvorfor er den generelle kvaliteten på youtubedogmer så lav?
Henholdsvis et kvarter og et tjuefemminutt med "no, u" i en mer utdybet form, med en tydlig agenda boltet direkte på bildene.
 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...