Gå til innhold

Er en "hvit" pizza virkelig en pizza?


X109

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Pizza med rød saus er også en bastard.

Skikkelig pizza skal være deig med det eldste av rusk og rask du finner i spiskammeret, pølseskalker, gamle grønnsaker og annet graps. Ikke nødvendig med ost heller.

Pizza er i bunn og grunn stekt deig med ting oppå.

 

Endret av grovetussen
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hm, når jeg søkte på "pizza definition" fikk jeg opp dette, fra Oxford:

a dish of Italian origin, consisting of a flat round base of dough baked with a topping of tomatoes and cheese, typically with added meat, fish, or vegetables.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+513

Da jeg var i Roma fikk vi allslags pizza på hvert gatehjørne, både rund, tynn og bakt i steinovn, og tykk langpannepizza med alt mulig på, og ikke alle hadde tomatsaus. Kanskje man vil ha det for å få en annen smak, det smaker jo veldig annerledes uten.

Lenke til kommentar
Hapi70 skrev (På 12.1.2020 den 0.01):

Da jeg var i Roma fikk vi allslags pizza på hvert gatehjørne, både rund, tynn og bakt i steinovn, og tykk langpannepizza med alt mulig på, og ikke alle hadde tomatsaus. Kanskje man vil ha det for å få en annen smak, det smaker jo veldig annerledes uten.

Jepp, det var i Roma jeg også fikk pizza uten tomatsaus.

Lenke til kommentar
  • Evil-Duck endret tittelen til Er en "hvit" pizza virkelig en pizza?
X109 skrev (På 12.1.2020 den 16.32):

Det er akkurat det det gjør, det smaker jo ikke pizza.

Jeg vil si at når jeg lager en hvit pizza med saus av crème fraîche, oregano, basilikum, timian, hvitløk, og olivenolje; fyller på med kjøttdeig stekt i baconfett med løk, hvitløk, og chili; bacon; spekeskinke (må jo få i meg salt på én måte); ananas; mais; parmesan inni kantene; mozzarella på topp, så smaker det definitivt pizza. Særlig med ekstra basilikum, timian, og oregano på toppen av osten.

 

Trenger virkelig ikke tomat for å få en god pizza.

Lenke til kommentar
17 minutes ago, Datasmurf said:

Jeg vil si at når jeg lager en hvit pizza med saus av crème fraîche, oregano, basilikum, timian, hvitløk, og olivenolje; fyller på med kjøttdeig stekt i baconfett med løk, hvitløk, og chili; bacon; spekeskinke (må jo få i meg salt på én måte); ananas; mais; parmesan inni kantene; mozzarella på topp, så smaker det definitivt pizza. Særlig med ekstra basilikum, timian, og oregano på toppen av osten.

 

Trenger virkelig ikke tomat for å få en god pizza.

Godt blir det jo, sikkert! Spiller vel egentlig ingen rolle hva man kaller det. Hvis man kaller ekte pizza for pizza og det der for hvit-pizza, så har man jo et nytt navn egentlig.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132
22 minutes ago, Datasmurf said:

Jeg vil si at når jeg lager en hvit pizza med saus av crème fraîche, oregano, basilikum, timian, hvitløk, og olivenolje; fyller på med kjøttdeig stekt i baconfett med løk, hvitløk, og chili; bacon; spekeskinke (må jo få i meg salt på én måte); ananas; mais; parmesan inni kantene; mozzarella på topp, så smaker det definitivt pizza. Særlig med ekstra basilikum, timian, og oregano på toppen av osten.

 

Trenger virkelig ikke tomat for å få en god pizza.

Ikke la noen italienere se deg spise den der. Det er grunnlag for riksrett i Italia i å kalle det en pizza.

Men høres godt ut da. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...