Gå til innhold

Om natta lytter de fram lekkasjer i gata. Om dagen kjemper de for å ikke bli erstattet av ny teknologi


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+9817234

At teknologien på sikt vil overta er det nok ingen tvil om. Men det er ingenting fra ledelsen her som tyder på at teknologien er der i dag. Høres ur som en overivrig blåruss uten teknisk kompetanse og forståelse for faget har bestemt seg for en fancy løsning. Klipp og lim fortellingen og forklaringen på manglende kilder er nok til at denne ledelsen ikke fortjener noen form for tillitt.

Lenke til kommentar

"Han fant ut at mye av rapporten var klippet og limt fra en masteroppgave, uten at kilden var oppgitt. TU har sett begge dokumentene og kan bekrefte at mange av avsnittene og figurene er identiske."

Wow, sier litt om hva slags ledelse disse karene har å jobbe med. Men så er nå dette Oslo kommune også da... Er jo flere der som har leflet med rapporter og trekt konklusjoner som ikke finnes.

 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Dette er typisk "blåruss" tankegang. Oslo kommune vil heilt sikkert spare pengar på å få dei tilsette over på dagarbeid. Kostnaden for denne innsparinga blir flytta over på innbyggarar og næringsliv i form av stengte gater ettersom det blir hyppigare og meir langvarig gravearbeid når ein må grave i gata for å leite etter lekkasjen. 

Samfunnsøkonomisk er det heilt bak mål, men så lenge vann og avløpsetaten sitt budsjett ser fint ut så er det ikkje lenger leiinga sitt problem. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+1234safd

– Får befolkningen et dårligere tilbud som følge av at nattlytterne legges ned?

– Vi har ikke som mål å gi Oslo-borgerne et dårligere tilbud. Vi ønsker å videreutvikle og effektivisere, sier avdelingsdirektør Sigurd Grande.

– Jeg skjønner du har hørt mye på fagforeningen, legger han til. <- Ja, det var også et tilleggsvar.

Det er nok ikke så rosenrødt i den etaten som folk kanskje tror, og det gjenspeiles i denne artikkelen.

Lenke til kommentar

Dette må være et problem som alle byer i verden har, antar de aller første har rørene gravd ned i bakken (med unntak av noen varme land hvor de ligger «åpent» i kanaler under bakken).

Alt jeg kommer over av informasjon refererer til at i «gamledager» var dette et nattearbeid. Nå er det erstattet av teknologi som korrigerer for omkringliggende lyder og kan foreslå hva det er av type feil. Flust av ferdige løsninger.

Den enkleste formen for teknologi lytter på stilleste lyden, ettersom vannlekkasjer er konstante i motsetning til omkringliggende lyder.

Med kun 4 ansatte og at dette hele tiden må vente på natte-skiftet virker dette svært sårbart. Hadde det vært en alarm på vannlekkasje hadde det vel vært bedre om alle som kunne grave kunne reist ut direkte, målt mens de er ute og begynt uten venting til neste dag?

Virker det som det er nok som taler i mot, uavhengig av noen rapport.. også fint å lande på en løsning som kunne praktiseres relativt likt i hele landet.

Endret av morten7
Lenke til kommentar

Selv om det dukker opp teknologiske løsninger, må man uansett ta seg tid til å validere disse. Ser ofte at folk uten tilstrekkelig kompetanse har en tendens til å "hoppe på" lettvinte konklusjoner, spesielt når det skal tjene deres egen karrierevei.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

På meg høres det ut som at de bruker 3 personer for å gjøre en jobb som kunne vært gjort av 1 person. Er enig med dem at det nok er hensiktsmessig å lytte direkte, kontra på opptak, men syns allikevel det hørtes veldig ineffektivt ut med 3 mann på jobben.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...