Gå til innhold

Juleribba


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Stekovn på 220.

Bruk en tapetkniv med bare ca:1-2mm ute og lag ruter i svoren.

Gni inn svorsida med salt og pepper.

Ha i ca 2dl vann i langpanna og legg ribba med svorsiden ned i ca:20min.

Ta ut ribba og snu den, sett ovnen på 180 og stek ribba i 2-2,5time.

Øk gjerne varmen litt på slutten(230) for å få sprø svor. :xmas:

Lenke til kommentar

Kylling, løk, hvitløk, tomater, sopp, salt, pepper, paprikapulver og en stor skvett rødvin, mye bedre enn ribbe - oh, mett nå... :p

 

Hvorfor påstår forresten alle disse damene i blad at tenåringer ikke kan bordskikk? Jeg serverte 14-åringen i huset sånn gryte og et glass rødvin i kveld siden han snart er konfirmant, kunne ikke se annet enn at han brukte både kniv og gaffel, jeg - og det var han som sa vi måtte spise opp all risen, ikke gudfaren hans - som vanligvis spiser fuggel med hendene... :D

Lenke til kommentar

Her er et "hemmelig" ribbe-triks som brukes mye på restauranter:

 

Hvis ikke alle svoren blir sprø (er jo ikke alltid man er like heldig) så kan du bruke varmluftspistol for å "puffe opp" den siste svoren. Dette er vanlig utstyr på restauranter som lager ribbe. Ellers hører nok varmluftspistol best hjemme i verktøyboden.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...