Gå til innhold

Nytt triks bringer forskere et skritt nærmere den kunstige biffen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hva er greia med vegansk mat? Er det bare for sårte sjeler som vil ha biff, men ikke liker tanken på hvor den kommer fra? All mat som man spiser kommer fra noe som var levende, men nå er dødt enten det er biff eller et eple.

 

Du er på et vitenskapelig forum, forsøk å tenk litt lengre da please.

Må vi virkelig forklare deg hvorfor man forsker på ting som kan gjøre at det totale kjøttkonsumet i verden går ned?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Imiterer dette næringsinnholdet i kjøtt? Sink, selen, B-vitamin osv. Eller er det bare opplevelsen av biff som imiteres?

 

Dette er uansett en veldig merkelig greie. Jeg kan skjønne første generasjon, at de som liker biff også kan like noe som smaker som biff. Men hva med neste generasjon, som ikke har spist ekte ku før? Hva vil de synes om noe merkelig protein lagd med høyt energiforbruk og komplekse, tidkrevende prosesser i en fabrikk? (går ut ifra det kan industrialiseres etter at laboratorieeksperimentene er over) Vil de foretrekke det over et vegansk/vegetarisk kosthold? Vil de synes at en klump kaninkollagen spunnet i en bioreaktor er en del av et sunt, balansert og naturlig kosthold?

 

Kjøttproduksjon kan kjøres mer bærekraftig på et blunk ved å identifisere dårlig praksis og forby til det svir. Det vil redusere produksjon som også vil redusere forbruk. Da er vi tilbake til tidligere tiders kjøttkonsum, som vi hadde hatt meget godt av, men med mye bedre kunnskap om og tilgjengelighet på grønnsaker enn før.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...