Nysgjerrig3 Skrevet 17. oktober 2019 Del Skrevet 17. oktober 2019 Jeg leter etter en kjøkkenvekt som scanner kalorier, karbohydrater osv. Det må jo finnes for ellers hadde jo ikke fabrikkene heller kunnet sette næringsinnhold på embalasjen. Hvis ikke noen av dere heller vet så får jeg spørre en fabrikk. Lenke til kommentar
ovstebo Skrevet 17. oktober 2019 Del Skrevet 17. oktober 2019 Tror ikke dette finnes, men at de heller benytter erfaringsdata for de forskjellige ingrediensene som inngår i produktet på pakken. Lenke til kommentar
Dolandyret Skrevet 17. oktober 2019 Del Skrevet 17. oktober 2019 Nutriton scale? Mange treff på google. Lenke til kommentar
aomt Skrevet 17. oktober 2019 Del Skrevet 17. oktober 2019 Nei. Men om du søker på "rødt eplet", veier den, så kan du rekne ut. Det er slik produsentene gjør det. Lenke til kommentar
Nysgjerrig3 Skrevet 17. oktober 2019 Forfatter Del Skrevet 17. oktober 2019 Nei. Men om du søker på "rødt eplet", veier den, så kan du rekne ut. Det er slik produsentene gjør det. Men de som første gang fant ut hvor mange kcal det er i et eple må jo ha hatt en metode å finne det ut på. Lenke til kommentar
Nysgjerrig3 Skrevet 17. oktober 2019 Forfatter Del Skrevet 17. oktober 2019 Nutriton scale? Mange treff på google. Den har jeg, men den er ikke som jeg trodde. Lenke til kommentar
del_diablo Skrevet 17. oktober 2019 Del Skrevet 17. oktober 2019 Men de som første gang fant ut hvor mange kcal det er i et eple må jo ha hatt en metode å finne det ut på. Du kan brenne det og telle/notere på: 1. Flammestyrken 2. Varmen avgitt 3. Asken som er igjen 4. Hvor lenge det brenner Så kommer du deg fort til kilokaloriene, som blir 1C per liter vann. Det er litt mer komplisert enn som så, men i stor grad er det sånn, da vi eter det vi kan fordøye. Lenke til kommentar
xRun Skrevet 17. oktober 2019 Del Skrevet 17. oktober 2019 (endret) Kjapp gjennomgang om måling av kalorier i matprodukter tidligere og nå. Kortversjon: Tidligere brukte man et såkalt kalorimeter, som brant matvaren med elektrisk energi. Kalori er en energienhet, og man målte mengden energi i matproduktet ut fra hvor mange grader en mengde vann ble varmet av forbrenningen av produktet. Det var upresist i de tilfeller matproduktet inneholder ikke-fordøybare komponenter (bein, fiber etc.). I dag brukes isteden tabeller hvor næringsinnholdet i ingrediens-komponentene i matprodukter er listet. Produsenten vet mengde fett, sukker, fiber, kalorier etc. i produktet, og har tabeller på energimengden i ingrediensene. Disse listes på pakningen pr. porsjon og/eller pr. 100g, sånn at publikum kun trenger å forholde seg til hvor mange gram av produktet de spiser for å finne antall kalorier etc. Endret 17. oktober 2019 av xRun Lenke til kommentar
Dr. Brodsky Skrevet 17. oktober 2019 Del Skrevet 17. oktober 2019 Det var for en tid tilbake en liten lommevennlig Kickstarter-greie som kunne nettopp dette. Tror ikke den hadde vekt, men ellers lik det du beskriver. Fungerte selvfølgelig ikke som lovet, og ble sikkert ikke lansert, men det er vel mindre viktig. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå