Gå til innhold

Hjelp! Nytt internett, mye østrogen og lite peiling


Anbefalte innlegg

Vi er et kollektiv som har lite peiling på internett, men som har veldig lyst på det allikevel..

 

Vi har diverse ledninger rundt omkring i leiligheten der man egentlig kan koble pc’en rett inn. Vi vil derimod helst ha trådløst internett.

Hvordan kobler man på modemmet, skal det en router inn i bildet også, og hvilke innganger/utganger skal de settes inn i!

Vi setter utrolig stor pris på all videreformidlet kunnskap

post-528230-1358802_thumb.jpeg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-fsaSP0zV

Denne routeren er en Zyxel P8702N, den har både 2,4 og 5 GHz trådløst nett. Dersom det ikke funker, sjekk oppsettet på den, eller tilbakestille til fabrikkinnstillinger og sett den opp på nytt.

Lenke til kommentar

Jeg antar den hvite ruteren er noe som følger med leiligheten? Hvor dere ellers kobler dere til? :)

 

Her er det da bare og koble dere til en av LAN portene og direkte inn på LAN porten på en Trådløsruter (Ikke wan porten) Så kan den hvite ruteren ta for seg alt av konfigurasjon ellers.. :)

 

Edit: trenger litt mer informasjon om hva som følger med leiligheten, hvorfor dere har en DSL ruter (den hvite) som ikke er koblet til noen DSL linje?

Endret av Krozmar
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-fsaSP0zV

Edit: trenger litt mer informasjon om hva som følger med leiligheten, hvorfor dere har en DSL ruter som ikke er koblet til noen DSL linje?

Du ser at det er koblet en kabel til WAN-porten? Den er dermed tilkoblet kabelmodem eller fiberconverter.

Lenke til kommentar

Du ser at det er koblet en kabel til WAN-porten? Den er dermed tilkoblet kabelmodem eller fiberconverter.

Okey, da har jeg missforstått litt her, så for meg at det var den svarte boksen var en trådløsruter og DSL modemet var tilgangen.. Ser nå at du har rett :)

 

Alt er da korrekt koblet.. slik det ser ut som, men man må muligens gjøre noen vesentlige instillinger på DSL ruteren.. WAN porten er ikke alltids aktivert.. Man kan heller koble ruter inn LAN portene uten at det blir to stk DHCP server og trøbbel der... Man må inn på webgrensesnittet å konfigurere ruteren først...

 

Her må man koble en PC til DSL ruteren i en av de LAN portene (Gule portene) bruke en nettleser og skrive inn IP-adressen på ruteren.. Dette er som regel IP-gatewayen, dette finner man ut om man skriver CMD i søkeviduet i Windows.. og så skriver IPconfig...

 

Da får du opp noe som heter Default Gateway.. Hvis man skriver inn den IP-adressen inn i en nettleser skal man kunne logge seg på med ett brukernavn og passord som bruker å stå på ruteren.. Og kunne konfigurere litt :)

Endret av Krozmar
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...