ilpostino Skrevet 15. august 2019 Del Skrevet 15. august 2019 (endret) Jeg fikk en Le Creuset pepperkvern til bursdagen min for et par dager siden. Jeg har fylt den med noe hel pepper som jeg har hatt liggende ganske lenge (år). De eneste grunnene jeg kan tenke meg for at pepperet ikke fungerer er fordi kvernen er defekt eller så er pepperet tørket og for hardt / whatever for kvernen. Og da vil jeg gjerne ha utelukket det første før jeg drar til buikken for å reklamere. Matbutikken er stengt så får ikek kjøpt nye hele pepper før i morgen... Endret 15. august 2019 av ilpostino Lenke til kommentar
vidor Skrevet 15. august 2019 Del Skrevet 15. august 2019 (endret) Du har justert kvernen rett og har litt vekt av pepper til å gi litt push mot kvernen ? Le Creuset burde takle det med mindre pepperet har gått i arv i generasjoner og blitt helt forsteinet. En annen ting er at pepper inneholder litt olje, så en bør ikke la det ligge alt for lenge smaksmessig selv om tørkede ting generelt holder seg bra. Det pepperet jeg pleier å kjøpe i bulk har holdbarhetsdato på minst 3 år. Det kvernes greit på en Santa Maria pepperkvern. Dette er keramiske kverner som følger med innebygget i boksen når man kjøper den i butikken. Kan faktisk anbefales kvalitetsmessig til matlaging. Kan etterfylles temmelig mange ganger før de blir slitne. Hvis du er misfornøyd med Le Creuset kan du se om du får byttet i Peugeot. Det er disse kvernene som restauranter pleier å bruke fordi dem er ekstremt gode og holdbare. Endret 19. august 2019 av vidor Lenke til kommentar
ilpostino Skrevet 15. august 2019 Forfatter Del Skrevet 15. august 2019 Du har justert kvernen rett og har litt vekt av pepper til å gi litt push mot kvernen ? [ Jeg har til og med sjekket brukanvisningen for å sjekke at jeg vrir riktig vei og justerer den riktig men det komme ringenting. Hvis du er misfornøyd med Le Creuset kan du se om du får byttet i Peugeot. Det er disse kvernene som restauranter pleier å bruke fordi dem er ekstremt gode og holdbare. Jeg har Peugeot pepperkvern med baicly samme resultat så jeg tror jeg kastet pepperet jeg har nå og prøver med nytt i morgen. Pepperet har stått i skapet _lenge_ og jeg vil tippe det i beste fall er 4-5 år gammelt. Lenke til kommentar
Dragen Skrevet 15. august 2019 Del Skrevet 15. august 2019 Så gammelt pepper vil nok ha mistet en god del av smaken også. Lenke til kommentar
ilpostino Skrevet 16. august 2019 Forfatter Del Skrevet 16. august 2019 Kjøpte nie ny, hel pepper i butikken og da gikk det fint, både med Peugeoten og Le Creuseten jeg har, så da var det pepperet det var noe galt med. Lenke til kommentar
Tobias@Kristiansand Skrevet 17. august 2019 Del Skrevet 17. august 2019 Hvis du er misfornøyd med Le Creuset kan du se om du får byttet i Peugeot. Det er disse kvernene som restauranter pleier å bruke fordi dem er ekstremt gode og holdbare. Jeg har brukt billige pepperkverner i årevis, men fikk flotte Peugeot kverner til salt og pepper til jul. Jeg er skikkelig missfornøyd med Peugeot kvernene fordi jeg synes de maler for fint. Jeg har selvfølgelig forsøkt å justere på undersiden, men det hjelper lite. Min mening er at ved grovere malinggrad blir opplevelsen av pepperet mer aromatisk. Resultatet er at jeg kjøper pepperglass med de primitive plastikk kvernene i lokket - og er fornøyd med det :-) Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå