Redaksjonen. Skrevet 1. august 2019 Del Skrevet 1. august 2019 Astronauter får svekket helse i rommet. Forskere tror rødvin hjelper Lenke til kommentar
Madrassen Skrevet 2. august 2019 Del Skrevet 2. august 2019 Gi meg litt rødvin så skal jeg dra opp og sjekke jeg. 1 Lenke til kommentar
Leif D Skrevet 2. august 2019 Del Skrevet 2. august 2019 Rødvin i måttlig mengde gir jo god helse her på jorden, så hvorfor ikke annorstedes? Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 2. august 2019 Del Skrevet 2. august 2019 Rødvin i måttlig mengde gir jo god helse her på jorden, så hvorfor ikke annorstedes?Nei, det er ikkje noko hald i påstandane om at raudvin har positiv helseeffekt. Tvert imot er det meir belegg for at alkohol kan gje fleire potensielle helseskader. 3 Lenke til kommentar
Trestein Skrevet 2. august 2019 Del Skrevet 2. august 2019 Nei, det er ikkje noko hald i påstandane om at raudvin har positiv helseeffekt. Tvert imot er det meir belegg for at alkohol kan gje fleire potensielle helseskader. Har dei prøvd rom? 4 Lenke til kommentar
mepy Skrevet 3. august 2019 Del Skrevet 3. august 2019 Skjerpings med overskriften. Alkoholen i rødvin skaper langt mer inflamasjon i kroppen enn de små mengdene resveratrol fra druene. Så planlegger NASA heller ikke å bruke rødvin. Tørkete drueekstrakt ville vært langt mer effektivt, uten alkohol og i mye minde volum. 1 Lenke til kommentar
del_diablo Skrevet 3. august 2019 Del Skrevet 3. august 2019 Det er jo typisk kostholdsforskning. Stoffet er ikke reelt kartlagt, noe som er vanlig. Googling finnes f.eks https://forskning.no/alkohol-og-narkotika-biokjemi-menneskekroppen/rodvinstilskudd-virker-ikke/674200 Som leder til https://source.wustl.edu/2012/10/resveratrol-falls-short-in-health-benefits/ Som igjen leder til https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3496026/ Eneste som ble testet var om Resveratrol påvirket fordøyelse i stor grad. Av det de testet ser det ut som Resveratrol påvirker IL-6 en del. Ellers var det ikke store saker. Dog, som all kostholdsforskning går man ikke dypere enn man gjør, og tester ikke mer enn man gjør. Såvidt jeg ser, så er kilden til TU's artikkel https://doi.org/10.3389/fphys.2019.00899 hvor man forsket på noe helt annet enn fordøyelse. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå