Gå til innhold

Vi spør leserne: Hva bør TU sette søkelyset på i kommunevalgkampen?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg er mye borti kommuner, og lurer på hvorfor det er så store forskjeller ang. IT. En kommune kan ha en IT-person som vet hva DHCP står for og hva det gjør men kun det, en annen kommune har dyrt utstyr som slår sammen mange kommunale bygg til ett nettverk men som ikke klarer å skille ut disse til individuelle nettverk, og en siste kommune som har stålkontroll på alt av nettverk og som eksempel at nettverksporten på switchen stopper all trafikk på nettverksport hvis MAC ikke er listet som godkjent.

 

Da jeg gikk på barneskolen for noen tiår siden, så satt vi og sendte meldinger til hverandre på datamaskin-navn, fjernstyrte av/på osv, mens IT ikke ante hvordan han kunne stoppe dette.

 

Det er for mye variasjon med IT hos kommunene.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

(...)

Det er for mye variasjon med IT hos kommunene.

 

Grunnen til at det er variasjon er jo at det er veldig forskjellige hvor mye kommunen har satset på IT, det er nok veldig få av landets kommuner hvor IT har vært et satsingspunkt. Vanskelige personer som jobber med personal gjør det jo også ganske vanskelig å konkurrere om kompetansen. Det er nok andre avdelinger i kommunen hvor det er enklere å argumentere for at man trenger den dyre kompetansen.

Lenke til kommentar

Det viktigste media kan gjøre, men som de dessverre sjeldent gjør, er å stille kritiske oppfølgingsspørsmål på alt valgflesket de smører på med.

 

Det er alt for mange artikler som fungerer som propaganda, samt noen få som tror de gjør en god jobb og lar motstanderne komme med motsvar. Uten at påstandene faktasjekkes.

 

TL;DR: vær journalister, ikke bloggere.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-t8fn5F

Still politikerne spørsmålet om hva de konkret vil gjøre for å rette opp den skakkjørte økonomien i kommunene.

Da kan de ikke bare blåse avgårde med flesket sitt.
Og kommer de med flesk, så må de også redegjøre for hvilke områder som da får mindre penger siden flesket skal jo tross alt finansieres på en måte.

Lenke til kommentar

Ser at mange etterlyser måtehold hos politikerne i pengebruken, noe som journalistene burde gripe tak i.

Jeg tror vi har nådd en grense i Norge når alle som jobber betaler 60% av lønnen sin tilbake til fellesskapet.

Kanskje politikerne burde være fornøyde ved 50%, og det er nok dette bompengekampen også handler om.

Det blir urettferdig når bilistene må betale for både kollektivtrafikk og sykkelveier, og barnefamilier som må kjøre bil for å hente barna i barnehage føler dette er utgifter på toppen av de 60%.

Laget et regneark for noen år siden for å få litt bedre oversikt over sammenhengene, og konklusjonen er at de som jobber i eksportrettet industri egentlig gir livsopphold til 6 andre i samfunnet.

2 i offentlig sektor, 1 på NAV, 1 pensjonist, 1 mellom 0-20 år og 1 i tjenesteytende næringer.

Eksportnæringene er med andre ord motoren i velferdsstaten, og dersom vi glemmer det og tror vi kan leve av "å klippe hverandre" står velferdsstaten i fare.  

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...