Gå til innhold

Hva er forskjellen mellom Helnøtt og Firkløver-sjokolade?


NorsknRev

Anbefalte innlegg

Vi har et generelt høyt tilsatt sukkernivå i Norge. Dette er rett og slett smakspreferansen som har blitt til p.g.a at enkelte aktører har presset sukkernivået høyere og høyere for å ha en fordel i markedet. Hvis konsumentene foretrekker høyt sukkerinnhold har ikke konkurrentene annet valg enn å følge på, og så ender man opp med en ond sirkel.

 

Mange utlendinger er sjokkerte over hvor søtt vi nordmenn foretrekker brus, kaker og sjokolade og ferdigmat.

 

Fra naturens side er sjelden sukkernivået naturlig over 10% i frukt og da sammen med fiber som gir naturlig bedre regulert blodsukker over tid. Veldig søt frukt er som regel ganske sjelden med mindre den er framavlet sånn over tid. Prøv f.eks å sammenligne en afrikansk villbanan mot en banan fra supermarkedet.

 

Drikker du fruktjuice kunne du like gjerne drukket brus sukkermessig.

 

En av de mer spesielle kroppslige reaksjonene kom faktisk av å drikke nyjuicet grønnkål. Snakk om å revitalisere.

Her er innholdet av grønnkål;

 

https://matvaretabellen.no/groennkaal-raa-06.035

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er kaldt her i landet og vi liker sukker for å holde oss varme, som rusmiddel. Sukker er som rusmiddel å regne. Som Vidor er inne på, ekstremt god avanse er det også, så bare 1% mer sukker i et produkt betyr sikkert noen hundre tusen ekstra i lomma på investorene i året. Så de prøver nok alt de kan på å blande så mye sukker inn som mulig, og følge opp med syre for å balansere smaken. Da blir det sjokk i kroppen, som er høydepunktet, som et heroinskudd.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vi har et generelt høyt tilsatt sukkernivå i Norge. Dette er rett og slett smakspreferansen som har blitt til p.g.a at enkelte aktører har presset sukkernivået høyere og høyere for å ha en fordel i markedet. Hvis konsumentene foretrekker høyt sukkerinnhold har ikke konkurrentene annet valg enn å følge på, og så ender man opp med en ond sirkel.

 

Mange utlendinger er sjokkerte over hvor søtt vi nordmenn foretrekker brus, kaker og sjokolade og ferdigmat.

 

Det kan jo stemme, men trodde ikke det gjaldt internasjonale varmerker som Sprite. At det var bare 8 g sukker i tysk Sprite (og en helt annen oppskrift), og at de hadde byttet ut store deler av sukkerinnholdet med kunstig søtning i Østerrike og UK, syns jeg var overraskende. Et varmerke skal liksom være det samme overralt, det kan skade varemerket at det er variasjoner.

Lenke til kommentar

Det er kaldt her i landet og vi liker sukker for å holde oss varme, som rusmiddel. Sukker er som rusmiddel å regne. Som Vidor er inne på, ekstremt god avanse er det også, så bare 1% mer sukker i et produkt betyr sikkert noen hundre tusen ekstra i lomma på investorene i året. Så de prøver nok alt de kan på å blande så mye sukker inn som mulig, og følge opp med syre for å balansere smaken. Da blir det sjokk i kroppen, som er høydepunktet, som et heroinskudd.

 

Det er synd på oss, og vi trenger det.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

støttes.

 

har "ofte" lurt på om det brukes bedre type sjokolade i Helnøtt enn i Firkløver og standard Melkesjokolade? men kan også være at det er nøttene i seg som evt. tilfører blandingen den gode smaken.

 

Tror ikke det bare er innbilning, men kan selvsagt ikke si 100% sikkert.

 

Det smaker ihvertfall veldig forskjellig mellom Helnøtt og Firkløver. Kan tenke meg at det kan være en annen balanse på mengde nøtter som en forklaring. At nøttene bevarer smaken bedre hele? At det er en annen type sjokolade, godt spørsmål. En skulle jo i fra et samlebåndsperspektiv tro at det å blande ut en type sjokolade for melke, firkløver og helnøtt -sjokolade hadde noe for seg. Men så lages det jo mange spesialprodukter, så det om sjokoladeblandingen vet jeg faktisk for lite om.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...