NorsknRev Skrevet 19. juli 2019 Del Skrevet 19. juli 2019 Hva er egentlig forskjellen mellom Firkløver og Helnøtt? Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 19. juli 2019 Del Skrevet 19. juli 2019 I Firkløver er nøttene knust. 8 Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 19. juli 2019 Del Skrevet 19. juli 2019 Også er det en god del mer nøtter i Helnøtt. 4 Lenke til kommentar
Taurean Skrevet 21. juli 2019 Del Skrevet 21. juli 2019 Hva er egentlig forskjellen mellom Firkløver og Helnøtt? Firkløver har "finhakkede" hasselnøtter. Helnøtt har "spesialrøstede" hasselnøtter. Jeg kan kjenne den samme smaken, men om du finner de begge til omtrent den samme prisen, så er begge to omtrent på den samme skalaen. Jeg setter faktisk begge to til omtrent 7-8/10. Jeg har smakt mye sjokolade fra rundt av verden, og jeg vet ikke om det er psykologisk eller indoktrinért, men jeg mener den norske "Melkesjokoladen" og alle de versjonene vi får av den, faktisk er den beste. De Belgiske versjonene, så som Milka og andre, er ofte for fete eller for søte. Dét gjelder andre også, også konfektvarianter. De klarer virkelig ikke å lage noe unikt. Det er veldig lite jeg har smakt som overgår de sjokoladevariantene. Éneste er bakst, i Frankrike. "Eclaire" eller hvordan det skrives, er ekstremt godt, hvis man får det i et ekte bakeri. Forbasket godt, og verdt 30-40 kr per stykk. 2 Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324 Skrevet 22. juli 2019 Del Skrevet 22. juli 2019 Vet ikke men de har en likhet : begge smaker bajs Lenke til kommentar
Taurean Skrevet 23. juli 2019 Del Skrevet 23. juli 2019 Vet ikke men de har en likhet : begge smaker bajs Hva slags sjokolade liker du? Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324 Skrevet 23. juli 2019 Del Skrevet 23. juli 2019 Milka (vanlig) , Snickers , Bounty Lenke til kommentar
vidor Skrevet 31. august 2019 Del Skrevet 31. august 2019 Beste sjokoladen jeg har spist var belgisk som var perferkt balansert med mandler og karamell, verste var amerikansk Hershey som smakte harsk olje og luktet surt. Norsk sjokolade inneholder generelt veldig mye sukker og for mer internasjonale ganer blir den gjerne karakterisert som en sukkereksplosjon. Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324 Skrevet 31. august 2019 Del Skrevet 31. august 2019 De kunne lagd en sjokolade med bilde av ABB på , kalt "Nuts" Lenke til kommentar
NorsknRev Skrevet 31. august 2019 Forfatter Del Skrevet 31. august 2019 Beste sjokoladen jeg har spist var belgisk som var perferkt balansert med mandler og karamell, verste var amerikansk Hershey som smakte harsk olje og luktet surt.Norsk sjokolade inneholder generelt veldig mye sukker og for mer internasjonale ganer blir den gjerne karakterisert som en sukkereksplosjon. Og svensk sjokolade/godteri inneholder enda mer sukker. 1 Lenke til kommentar
G Skrevet 31. august 2019 Del Skrevet 31. august 2019 (endret) Beste sjokoladen jeg har spist var belgisk som var perferkt balansert med mandler og karamell, verste var amerikansk Hershey som smakte harsk olje og luktet surt. Norsk sjokolade inneholder generelt veldig mye sukker og for mer internasjonale ganer blir den gjerne karakterisert som en sukkereksplosjon. Freia nyeksperimenterte 200 grams og større plater har ikke blitt mindre søte etter at Kraft Foods og nå Mondelez eier dem De kunne lagd en sjokolade med bilde av ABB på , kalt "Nuts" Neppe, han hadde vel krevd royalties, noe folk neppe unner fyren. Mest sannsynligvis hadde han vel blitt sur og krevd erstatning for æreskrenkelse. Endret 31. august 2019 av G Lenke til kommentar
vidor Skrevet 19. september 2019 Del Skrevet 19. september 2019 Det er ikke bare sjokoladen. Norske Sprite er den til høyre. 1 Lenke til kommentar
Hvaldimir Skrevet 15. oktober 2019 Del Skrevet 15. oktober 2019 Det er ikke bare sjokoladen. Norske Sprite er den til høyre. Den brusen tror jeg er en lightbrus, med litt sukker i. Det er like mye sukker i brus i utlandet, Uten sukkererstatning ville den brusen smakt grusomt, det sier seg selv. Lenke til kommentar
Zlatzman Skrevet 15. oktober 2019 Del Skrevet 15. oktober 2019 (endret) Den brusen tror jeg er en lightbrus, med litt sukker i. Det er like mye sukker i brus i utlandet, Uten sukkererstatning ville den brusen smakt grusomt, det sier seg selv. Tall for Norge fra kolonial.no, for Østerrike, Tyskland og UK fra Coca Cola. Sprite, Norge. 10 g karbohydrat / 100 ml [https://kolonial.no/produkter/484-sprite-1-5l/] Sprite, Tyskland. 8.1 g karbohydrat / 100 ml [https://www.coca-cola-deutschland.de/marken/sprite/sprite] Sprite, Østerrike 2 g karbohydrat / 100 ml [https://www.coke.at/sprite/de/home/] Sprite, Storbritannia 3.3 g karbohydrat / 100 ml [https://www.coca-cola.co.uk/drinks/sprite/sprite] Sprite, USA 10,7 g karbohydrat / 100 ml [https://www.coca-colaproductfacts.com/en/products/sprite/original/12-oz/] Ser de har en annen sukkerfri variant i tillegg i Østerrike. Tror ikke den over inneholder kunstig søtning. Virker som det er korrekt at norsk Sprite inneholder mer sukker enn mange andre steder, og vi ligger omtrent likt som USA. redigert: Sprite i Østerrike og Storbritannia ser ut til å inneholde aspertam: https://at.coca-colahellenic.com/media/2499/sprite.pdf / https://www.coca-cola.co.uk/drinks/sprite/sprite Endret 15. oktober 2019 av Zlatzman 1 Lenke til kommentar
Atib Azzad Skrevet 15. oktober 2019 Del Skrevet 15. oktober 2019 Jøss! Det skulle man vel ikke trodd.Den narrativen vi forteller oss selv er vel at vi har et sobert og rasjonelt forhold til sukker, søtningsmidler, og e-stoffer.Jeg vet ikke helt hvorfor, men det har vel noe med den bonderomatiseringen, og ideén om nordmannen som nøktern?Det har kanskje noe å gjøre med balanse av de store oljerikdommene også, at vi må se for oss norge som asketisk, langt forbi det som er tilfelle, for å balansere det ut?Ja, ikke vet jeg, nå ble det vel mye synsing også, ikke drikker jeg brus heller. Men dette var altså nytt for meg, og et festlig eksempel på løgnene vi forteller oss selv (om vi gjør det da.) 1 Lenke til kommentar
Hvaldimir Skrevet 15. oktober 2019 Del Skrevet 15. oktober 2019 (endret) Tall for Norge fra kolonial.no, for Østerrike, Tyskland og UK fra Coca Cola. Sprite, Norge. 10 g karbohydrat / 100 ml [https://kolonial.no/produkter/484-sprite-1-5l/] Sprite, Tyskland. 8.1 g karbohydrat / 100 ml [https://www.coca-cola-deutschland.de/marken/sprite/sprite] Sprite, Østerrike 2 g karbohydrat / 100 ml [https://www.coke.at/sprite/de/home/] Sprite, Storbritannia 3.3 g karbohydrat / 100 ml [https://www.coca-cola.co.uk/drinks/sprite/sprite] Sprite, USA 10,7 g karbohydrat / 100 ml [https://www.coca-colaproductfacts.com/en/products/sprite/original/12-oz/] Ser de har en annen sukkerfri variant i tillegg i Østerrike. Tror ikke den over inneholder kunstig søtning. Virker som det er korrekt at norsk Sprite inneholder mer sukker enn mange andre steder, og vi ligger omtrent likt som USA. redigert: Sprite i Østerrike og Storbritannia ser ut til å inneholde aspertam: https://at.coca-colahellenic.com/media/2499/sprite.pdf / https://www.coca-cola.co.uk/drinks/sprite/sprite Ja nettopp, og da kan man vel like gjerne sammenligne Coca Cola "Regular" med Coca Cola Zero? Og ikke liksom diskreditere "norske brusprodusenter" (ehh, Coca Cola Company og Pepsico?) på den måten. Allgemeine Produkteigenschaften Zutaten: Wasser, Zucker, Kohlendioxid, Säuerungsmittel Citronensäure, Süßungsmittel Acesulfam K, Aspartam und Neohesperidin DC, natürliche Zitronen- und Limettenaromen, Säureregulator Natriumcitrate. Endret 15. oktober 2019 av Kalle Navn Lenke til kommentar
Mr.M Skrevet 15. oktober 2019 Del Skrevet 15. oktober 2019 Helnøtt smaker bedre støttes. har "ofte" lurt på om det brukes bedre type sjokolade i Helnøtt enn i Firkløver og standard Melkesjokolade? men kan også være at det er nøttene i seg som evt. tilfører blandingen den gode smaken. Tror ikke det bare er innbilning, men kan selvsagt ikke si 100% sikkert. Lenke til kommentar
Zlatzman Skrevet 15. oktober 2019 Del Skrevet 15. oktober 2019 Ja nettopp, og da kan man vel like gjerne sammenligne Coca Cola "Regular" med Coca Cola Zero? Og ikke liksom diskreditere "norske brusprodusenter" (ehh, Coca Cola Company og Pepsico?) på den måten. Allgemeine Produkteigenschaften Zutaten: Wasser, Zucker, Kohlendioxid, Säuerungsmittel Citronensäure, Süßungsmittel Acesulfam K, Aspartam und Neohesperidin DC, natürliche Zitronen- und Limettenaromen, Säureregulator Natriumcitrate. Ja, sånn sett er det kanskje den tyske som er mest interessant, med 20% mindre sukkerinnhold enn i Norge. Den inneholder til og med både sitron- og limesaft! Wasser, Zucker, Kohlensäure, Säuerungsmittel Citronensäure, Zitronensaft aus Zitronensaftkonzentrat (1 %), Limettensaft aus Limettensaftkonzentrat (0.1 %), Säureregulator Natriumcitrate, natürliches Zitronen- und Limettenaroma Lenke til kommentar
Hvaldimir Skrevet 15. oktober 2019 Del Skrevet 15. oktober 2019 Ja, sånn sett er det kanskje den tyske som er mest interessant, med 20% mindre sukkerinnhold enn i Norge. Den inneholder til og med både sitron- og limesaft! Wasser, Zucker, Kohlensäure, Säuerungsmittel Citronensäure, Zitronensaft aus Zitronensaftkonzentrat (1 %), Limettensaft aus Limettensaftkonzentrat (0.1 %), Säureregulator Natriumcitrate, natürliches Zitronen- und Limettenaroma Det er jo da en annen brus, det var overraskende. Norsk deklarasjon: "Kullsyreholdig vann, sukker, surhetsregulerende middel (E330, E331), naturlige sitron- og limearomaer." Altså bare aromaer, ikke saft. Han derre fedmeeksperten kan vel ikke mene at man skal sette ned sukkerinnholdet i internasjonale varmerker og erstatte noe med kunstig søtning? At "norske brusprodusenter" skal gjøre dette? Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå