Gå til innhold

Tross nye klimamål: Danmark sier ja til ledning som skal føre norsk gass til Polen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er jo ganske opplagt at det er Polen som trenger denne ledningen mest og ikke Danmark. Polen kan da erstatte kullkraft med gasskraft og slikt halvere sine CO2 utslipp fra kraftsektoren, og i tillegg bruke gass som balansekraft når de bygger ut vind i Østersjøen.

 

Spørs bare om alt dette blir nok å tilfredsstille Parisavtalens og EU sine krav om klimanøytralitet i 2050...

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Dette har nok svært lite å gjere med å erstatte kol med gass, og alt med at Polen vil verte uavhengige av russisk gass. Akkurat som prisen Litauen må betale for russisk gass vart drastisk redusert straks dei fekk ein LNG-terminal.

 

De kommer aldri bli uavhengige av russisk gass, men de ønsker å differsifisere leverandørkretsen for å prute prisen ned. Litauen sluttet jo ikke å kjøpe russisk gass etter at Klaipeda LNG ble idriftssatt, de fikk redusert prisen på gassen de kjøper av Gazprom og kjøper nå fra både rør og LNG. Markedet avgjør.

 

Så Parisavtalen og EUs 2050-mål er nå plutselig ugyldige da eller? Hva tror du Polen vil erstatte 30 GW med kull med? Vind? Hvis ikke de bestemmer seg fort for atomkraft, noe som er vanskelig å tro, så er gass sammen med vind/sol det eneste alternativet på middellang sikt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...