Gå til innhold

Den kunstige energiøya for havvind kan stå klar i Nordsjøen om 12 år: Her er løsningene


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er solgt mye stein fra Norge for å dekke over rørledninger på havbunnen. Bl.a fra Nordafrika til Europa. Men det er nok ikke statsselskapene som selger steinen - alt for små mengder.

----------------

 

Det høres svært forlokkende ut, men er nok ikke helt uten bieffekter...

 

Sandbanker flytter på seg hele tiden, og det gjelder både i engelsk og hollandsk/tysk sektor.  Legger man opp kunstige øyer så vil disse påvirke strømmen, og strømmene vil endre hvordan sandbankene flytter seg. Selv om man legger svært store mengder stein eller et eller annet så vil det bli endringer langt utenfor disse øyene. Når det blir smalere vil strømmen øke i fart og derfor ta med seg mer masse.

 

Skal nok svært mye regnekraft til for å forutsi effekten om det i det heletatt lar seg gjøre - i forkant.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Knallprosjekt! Erosjon vil nok kreve litt vedlikehold, men det fikser de nok fint. Ellers er det vel et skudd for baugen for norsk flytende havvind, men det er tross alt mye lavthengende frukt som bør plukkes først, i form av bunnfast vind som forsyner land med mye fossilkraft.

Lenke til kommentar

Spør ut av uvitenhet. Hvorfor er ikke gjenbruk av plattformer aktuelle i dette tilfellet?

Jeg har stilt samme spørsmål til flere i bransjen, og får som svar at det er oljeplattformer vi lager og det er det vi skal fortsette med. Nytenkning er forbeholdt festtalene. 

 

Det kan de jo være - som forankring av sanden. Men frittstående eller flytende platformer er alt for kompliserte mht vedlikehold etc for noe så enkelt som en søyle med vinger.

Det en kunne gjøre, er å fjerne det meste av plattformdekket, og bruke fundamentet til vær-, skips, og flyradar (det er kjent sak at det er dårlig radardekning i deler av Nordsjøen), værstasjon (det er tross alt mest vestavind på våre trakter), redningsstasjon, med mye mer. Det er ikke mangel på muligheter, heller ikke mangel på behov.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...