Taurean Skrevet 30. mai 2019 Del Skrevet 30. mai 2019 (endret) Inspirert av post #6 av ddb2002 i denne tråden: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1847301&hl= Har hatt lyst til å prøve sushi, men vegrer meg faktisk pga det her. Endret 30. mai 2019 av Taurean 1 Lenke til kommentar
Malmern Skrevet 30. mai 2019 Del Skrevet 30. mai 2019 (endret) Etter litt søking fant jeg følgende:Villfisk fryses før den blir brukt til sashimi som dreper parasittene,mens oppdrettslaks/ørret er regnet som parasittfri og trengs ikke å fryses.Kilde: https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/smitte_fra_mat_og_drikke/parasitter_i_mat_og_drikke/kveis.2513 Dette ser ikke ut til å gjelde i Japan, der er det tilfeller av mageinfeksjoner pga. parasitter, men utover dette lever saltvannsparasitter ett kort liv i menneskekroppen pga. av mangel på saltvann. Endret 30. mai 2019 av Malmern 3 Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 31. mai 2019 Del Skrevet 31. mai 2019 Oppdrettsfisken er heller ikke 100% fri for parasitter, det er umulig å garantere. Kveis har ikke et kort liv, den kan gjøre stor skade. https://nifes.hi.no/ingen-kveis-oppdrettslaks/ https://www.vetinst.no/sykdom-og-agens/kveis 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå