Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Pc-en låser seg delvis i flere minutter før det løsner igjen


Anbefalte innlegg

Interessant... Etter checkdisk kjørte jeg ny Malwarebytes, bare for å se om den låste seg. Det gjorde den. Enda mer enn før, men jeg oppdaget noe interessant: Jeg får tilgang til delte filer på pc-en fra en annen pc uten noen som helst problemer. Jeg tror jeg skal prøve en synkroniseringsbackup av dokumentdisken og se hvordan det går, før jeg kjører memtest (bare for sikkerhets skyld, det kan jo være at jeg aldri får opp igjen pc-en...).

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Da kjører Memtest fra deres egen distro (UBCD nektet å starte på min Surface uansett secure boot-innstillinger). Så langt ingen feil, etter tre timer, men jeg lar den kjøre over natta. Hvis det er ok, og disken er ok, gjenstår bare et problem enten i driver eller operativsystem. Jeg har virkelig ikke lyst til å bruke flere dager på en nyinstallasjon av greiene, men må jeg, så må jeg.

Lenke til kommentar

Jeg kan ikke huske å ha sett en blåskjerm på noen av mine tre etterfølgende Surface Proer (4-6), og skjermproblemene er enkle å løse: man må ikke lukke inntil tastaturet før man kobler til dockingpluggen. Da funker det hver gang. Hvis man lukker til tastaturet først og så kobler den til, funker det 50/50.  Jeg har docking både hjemme og på hytta, med dobbelskjerm begge steder. Jeg er godt fornøyd med den til nå, men her har det skjedd noe snålt, jeg tipper det skyldes en eller annen oppdatering.

Lenke til kommentar

Nei da. Full minnetest, og ingen feil. Så da er det nok et problem i operativsystemet. Jeg kjører Driver Verifier på alt som har med lagring å gjøre mens jeg kjører skanning med Malwarebytes, men jeg forstår ikke noe særlig av tallene og vet ikke hva jeg skal se etter. Antakeligvis vil det være enklere å sette opp pc-en på nytt enn å bruke tid på å lære meg Driver Verifier.

Lenke til kommentar

Velkommen til Snåleland, alias Windows... ;) Jeg prøvde å kjøre Malwarebytes på en annen konto på samme maskin (en jeg bruker til sikkerhetskopier). Og selv om tallene i ressursovervåkning og Oppgavebehandling ser like ut, låser den seg ikke! Jeg må gå gjennom hovedbrukerkontoen og se om det er et program som er lastet der som er årsaken til dette.

 

Edit: Jeg lærer aldri å holde kjeft... Der kom låsingen.

Endret av Mastiff
Lenke til kommentar

Det MÅ være et bufferproblem. Jeg lagret en fil, og gikk over i et annet program for å åpne den. Tidspunktet på fila viste at det ikke var den nyeste versjonen, og det var det heller ikke. Så gjorde jeg det samme igjen, men trykket F5 for å oppdatere, og da endret tidspunktet seg, og den riktige fila ble åpnet.

Lenke til kommentar

Emsal, hvis det bare ikke var autorefresh, ville det uansett gitt den sist lagrede versjonen når jeg åpnet fila i det andre programmet. Men det fikk opp forrige versjon, først noen sekunder senere igjen kom den sist lagrede. Autorefreshen kan ikke utsette lagringen av innholdet i selve fila, så vidt jeg vet.

Endret av Mastiff
Lenke til kommentar

Jeg ga opp og kjørte for første gang i mitt liv en "Tilbakestill PC-en". Etter å ha tatt imagebackup av den og overført det til en SSD som jeg satte i en annen pc jeg har (i9, så den er ikke direkte treg...). På den pc-en fungerte imaget akkurat som den skulle. Og etter tilbakestillingen funker også Surfacen tilsynelatende som den skal. Jeg må bare få installert alt jeg trenger der, og det tar noen dager... Men denne gangen skal jeg HUSKE å ta imagebackup av pc-en når den er ferdig oppsatt. Det hadde jeg glemt da jeg satte den opp i januar, og det er vel den første gangen jeg har glemt det med noen pc jeg har satt opp. Det må være preseniliteten som dukker opp i min framskredne alder av 53...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...