Gå til innhold

Wifi sender/antenne


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har et nettverk med 1 stk router, og skal koble til flere wi-fi sendere/antenner både innendørs og utendørs.

 

Så er spørsmålet, må/skal disse settes opp i samme ip-range som mitt nettverk er i dag, og med samme dns og gw?? Eller vil disse fungere uansett så lenge de er tilkoblet via kabel, og ipadr blir kun brukt for å administrere enheten??

 

mvh

Kåre!
 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når du sier "flere wi-fi sendere/antenner", hva mener du egentlig da? Modellnavn for disse produktene du skal sette opp?

 

Hvis det er ekstra rutere som skal settes opp som ekstra aksesspunkt, bør man sette disse i aksesspunktmodus hvis det er mulig, for å unngå dobbel NAT-ing og ellers at man ikke kan se enhetene mellom de forskjellige nettene. Hvis det er repeatere eller separate AP-er uten ruterfunksjonalitet, skulle det hele være mer rett fram. 

Lenke til kommentar

Så lenge du bare trenger internet på klientene dine og alt utstyret er DHCP (vanligvis default) så kan du normalt koble alt via ethernet for godt resultat så lenge AP-enhetene dine har ulike kanaler.

 

Skal du ha alt i samme LAN må du som c.m. sier være mer nøye med hvordan du konfigurerer. Får du enhetene til å få IP fra hoved-routeren har du som regel layer 2 LAN hvor klientene ser hverandre. Ønsker du å isolere klienter du ikke stoler på kan du ha dem på eget LAN i LANet via VLAN.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...