Redaksjonen. Skrevet 15. mai 2019 Del Skrevet 15. mai 2019 Brødbakemaskin og butikk uten betjening: Roboter tar over dagligvarebransjen Lenke til kommentar
Nautica Skrevet 15. mai 2019 Del Skrevet 15. mai 2019 Man trenger rette type roboter i butikkene 4 Lenke til kommentar
DirekteDemokrati Skrevet 15. mai 2019 Del Skrevet 15. mai 2019 Man trenger rette type roboter i butikkene Er nok en amerikansk variant det der Lenke til kommentar
vidor Skrevet 16. mai 2019 Del Skrevet 16. mai 2019 (endret) Litt overentusiastisk å si en slipper logistikk-kostnader. Et brød må da ha ingredienser for å kunne lages. Endret 21. mai 2019 av vidor 1 Lenke til kommentar
Roger Hansen Skrevet 16. mai 2019 Del Skrevet 16. mai 2019 Mitt første spørsmål er: Lager den alle typer brød? Fint brød. Grovbrød. Solsikke brød. Rug brød. Bygg brød. Ett brød er jo ikke bare ett brød. Så har jo @vidor ett godt poeng også; ingredienser må nødvendigvis kjøres ut og fylles på, i tillegg til at det står i artikkelen at maskinene trenger 30 minutter rengjøring hver dag så det er ikke 100% automatisk (selv om akkurat rengjøring og påfyll nødvendigvis ikke trenger å ta så mye tid). Lenke til kommentar
Zlatzman Skrevet 16. mai 2019 Del Skrevet 16. mai 2019 (endret) Mitt første spørsmål er: Lager den alle typer brød? Fint brød. Grovbrød. Solsikke brød. Rug brød. Bygg brød. Ett brød er jo ikke bare ett brød. Så har jo @vidor ett godt poeng også; ingredienser må nødvendigvis kjøres ut og fylles på, i tillegg til at det står i artikkelen at maskinene trenger 30 minutter rengjøring hver dag så det er ikke 100% automatisk (selv om akkurat rengjøring og påfyll nødvendigvis ikke trenger å ta så mye tid). I følge artikkelen: "skal kunne bruke tørre bakerråstoffer av veldig mange forskjellig slag". Hvor mange melsorter og grovhetsgrader det gir vet jeg ikke. Artikkelen sier også at ansatte må regne med omtrent 40 minutter per dag til påfyll av ingredienser. Endret 16. mai 2019 av Zlatzman Lenke til kommentar
Gravitass Skrevet 16. mai 2019 Del Skrevet 16. mai 2019 Litt overentusiastisk å si en slipper logistikk-kostnader. Et brød må da ha ingredisenser for å kunne lages. Fordelen med å transportere de enkelte ingrediensene istedenfor brødet i seg selv, er jo at brød inneholder svært mye luft (avhengig av type) og en viss mengde vann. Det øker volumet uten at man får noe ekstra ut av det, samtidig som det er tyngre enn de enkelte ingrediensene. Lenke til kommentar
vidor Skrevet 16. mai 2019 Del Skrevet 16. mai 2019 Det er en mye mer korrekt og detaljert framstilling. Lenke til kommentar
Heradon Skrevet 16. mai 2019 Del Skrevet 16. mai 2019 Fordelen med å transportere de enkelte ingrediensene istedenfor brødet i seg selv, er jo at brød inneholder svært mye luft (avhengig av type) og en viss mengde vann. Det øker volumet uten at man får noe ekstra ut av det, samtidig som det er tyngre enn de enkelte ingrediensene. Mel blandt annet har god holdbarhet og man kutter også et ledd. Så det er mye å spare her. Det som er trist er at det viø bety at flere arbeidsplasser vil gå tapt. Lenke til kommentar
Gravitass Skrevet 16. mai 2019 Del Skrevet 16. mai 2019 Mel blandt annet har god holdbarhet og man kutter også et ledd. Så det er mye å spare her. Det som er trist er at det viø bety at flere arbeidsplasser vil gå tapt. Det er forsåvidt sant, men samtidig så blir en slik maskin grunnlaget for en bedrift (eller flere?) som kan gjøre både salg og service/reparasjon på den. Det bemanner også en del. Lenke til kommentar
aomt Skrevet 16. mai 2019 Del Skrevet 16. mai 2019 Mel blandt annet har god holdbarhet og man kutter også et ledd. Så det er mye å spare her. Det som er trist er at det viø bety at flere arbeidsplasser vil gå tapt. Syns det er feil å si at arbeidsplasser går tapt. Her snakker vi om tilbud/etterspørsel etter jobber/pers. Om det er ingen behov for baker/logistiker/sjåfør, så tar folk anna utdanning. Selvfølgelig det må sees i lenger perspektiv da. Lenke til kommentar
0laf Skrevet 17. mai 2019 Del Skrevet 17. mai 2019 (endret) Men er brødet godt? Det er faktisk en kunst å lage brød.Har prøvd brødmaskin til hjemmebruk, og dersom denne "roboten" lager noe tilsvarende det makkverket en vanlig brødmaskin spytter ut, så vil det fremdeles være et marked for den lokale bakeren blant de som ønsker kvalitetsbrød i stedet for billig mursteinsloff.Dog, det kan neppe bli verre enn den dritten fra Luxemburg (United Bakeries) mange norske dagligvarekjeder selger. Endret 17. mai 2019 av 0laf 2 Lenke til kommentar
1J7HHBGW Skrevet 17. mai 2019 Del Skrevet 17. mai 2019 Men er brødet godt? Det er faktisk en kunst å lage brød. Har prøvd brødmaskin til hjemmebruk, og dersom denne "roboten" lager noe tilsvarende det makkverket en vanlig brødmaskin spytter ut..... Brød blir best om de hever en stund, gjerne 1 døgn slik at smakene fra råvarene "setter seg", og om de jukser med hevingen blir det ikke spesielt bra. Litt det samme med pannekaker - er røren lagd umiddelbart før steking smaker det ikke godt - dagen før er vesentlig bedre. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå