Civilix Skrevet 13. mai 2019 Del Skrevet 13. mai 2019 Noen med noen forslag til 17.mai kaker til mennesker som ikke kan ha sukker eller mel, men som også er spis bare for andre mennesker? Lenke til kommentar
:utakt Skrevet 13. mai 2019 Del Skrevet 13. mai 2019 Pavlova. Med så mye bær du får tak i. Sukkeret kan byttes ut med sukrin eller noe annet søtstoff. Første og beste søkeresultat fra Google: https://costume.no/sunnhet/slik-baker-du-god-pavlova-kake-uten-sukker Lenke til kommentar
Noxhaven Skrevet 13. mai 2019 Del Skrevet 13. mai 2019 https://www.google.com/search?q=cake+without+sugar+and+flour&rlz=1C1GCEB_enNO788NO788&oq=Cake+without+sugar+an&aqs=chrome.2.69i57j0l5.5470j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Lenke til kommentar
Civilix Skrevet 13. mai 2019 Forfatter Del Skrevet 13. mai 2019 Nå er det ikke så vanskelig å google, men selv om google hjelper med mye er det vanskelig å kommunisere hvordan noe smaker via en oppskrift. Jeg kommuniserte det kanskje ikke så godt i første post men jeg er mest intressert i å høre hvordan oppskriften smaker sammenlignet med kaker som inneholder sukker/mel.. Kunne alltids funnet noen oppskrifter via google selv, men jeg risikerer jo da også å lage noe som ikke smaker noe godt. Lenke til kommentar
Tobeass Skrevet 13. mai 2019 Del Skrevet 13. mai 2019 Pavlova er ihvertfall dritgodt, god blanding av friskt, søtt og "crunchy". En av mine yndlingsdesserter. Nå har jeg ikke prøvd en sukkerfri variant da, men tviler på at det er store forskjeller. Lenke til kommentar
Civilix Skrevet 13. mai 2019 Forfatter Del Skrevet 13. mai 2019 Pavlova er god ja, men hvis ikke bunnen er god uten sukker kunne man jo bare servert krem og bær. Problemet mitt her er jo at jeg ønsker å tilby kake Lenke til kommentar
vidor Skrevet 13. mai 2019 Del Skrevet 13. mai 2019 (endret) Det er jo naturlig sukker i bær da, både sukrose og fruktose, så mer rett å kalle det sukker-redusert om man har sukrin i heller enn å bruke farin. Kommer jo an på graden av sukkertoleranse om det er godkjent eller ikke, men kake er jo kake da. Endret 13. mai 2019 av vidor Lenke til kommentar
tigerdyr Skrevet 13. mai 2019 Del Skrevet 13. mai 2019 Pavlova er god ja, men hvis ikke bunnen er god uten sukker kunne man jo bare servert krem og bær. Problemet mitt her er jo at jeg ønsker å tilby kake Kake uten sukker er som en hamburger uten kjøtt. Tilby kake til de som vil ha og frukt til de som er vanskelige. Lenke til kommentar
Fasiten Skrevet 13. mai 2019 Del Skrevet 13. mai 2019 Noen med noen forslag til 17.mai kaker til mennesker som ikke kan ha sukker eller mel, men som også er spis bare for andre mennesker? Då ville eg ha tatt ein sånn der kake med sukker erstatning og melerstatning som dei selger på sunnkosten. Då kan du både lage krydder og ostekake, eller hiv i litt gullerot, då vert det gullerotkake. Lenke til kommentar
vidor Skrevet 13. mai 2019 Del Skrevet 13. mai 2019 En riktig laget gulrotkake er saftig og god uten å være supersøt. Gulrotsmaken forsvinner helt, så ikke la navnet forlede deg. Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 13. mai 2019 Del Skrevet 13. mai 2019 Det er håpløst om noen nekter å spise sukker, men gladelig spiser frukt og bær. Allergi er kjipt, da har jeg full sympati og forstår problemstillingen. Ellers er pavlova et bra tips med sukrin. Sukkerbrød med potetmel, krem og ønsket fyll og topping. Eventuelt bak sukkerbrødet med glutenfri bakemiks. Lenke til kommentar
Dragen Skrevet 14. mai 2019 Del Skrevet 14. mai 2019 Hvis dere absolutt skal gi kostholdråd til diabetikere, få dere i det minste et snev av forståelse om sykdommen. Diabetikere må være forsiktige med inntaket av karbohydrat. Dette inkluderer blant annet mel, potet og sukker. En diabetiker kan fint spise frukt og bær, da disse består i hovedsak av fiber og vann. De fleste diabetikere holder seg unna produkter som Sukrin, da kiloprisen er på rundt 170,-. Lenke til kommentar
*NORGE* Skrevet 14. mai 2019 Del Skrevet 14. mai 2019 @dragen "Forsiktig med" betyr noe annet enn "ikke kan ha" slik TS skriver, og det kan være andre grunner enn diabetis for TS' spørsmål. Ellers god påminnelse om sykdom (for) få kjenner kostrådene til og tilsvarende mange antar og synser rundt. @TS Har denne oppskriften fra Danmark - ikke bare spisbar for andre, men faktisk god. Smaker etter min mening “renere” enn det meste fra denne kakesjangeren, men selvføgelig mindre søtt og mer frukt/kvalitetssjokolade (er søtsmak viktig, velg så søte dadler du klarer å få tak i). Flott sammen med frosset pisket fløte (med eller uten litt sukker) 200 gram mandelmel 200 gram dadler (de “halv-ferske i innvandrerbutikker) moset i hurtigmikser/blender 1/2 kg godt mosede bananer (veies ferdig moset) 6 store egg 4 skjeer kokosolje (delfiafett) En liten klype salt 100 gram grovhakket sjokolade https://sukkerfritt.no/produkt/sukkerfri-sjokolade/70-mork-belgisk-sjokolade-100gr eller https://spar.no/nettbutikk/varer/kioskvarer/sjokolade/sofree-sjokolade-5013092000587 + 100 gram til når kaken er ferdig. Sett ovnen på 160 grader. Bland mandelmel/dadler/bananer/egg/kokosolje/salt. Tilsett sjokoladen. Smøre en passe form godt og ha deigen i. Stek til gylden og fast (prøv med nål, 50-55 minutter hos oss) Dryss sjokolade over straks kaken er ferdig slik at det smelter. Avkjøl og la stå 24-48 timer i kjøleskapet. Skal du ha kake kjemisk renset for alt som inneholder sukker (f eks frukt og bær) i tillegg til sukker og mel har du ikke en utfordring, men enn et problem... 1 Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 14. mai 2019 Del Skrevet 14. mai 2019 (endret) Hvis dere absolutt skal gi kostholdråd til diabetikere, få dere i det minste et snev av forståelse om sykdommen. Diabetikere må være forsiktige med inntaket av karbohydrat. Dette inkluderer blant annet mel, potet og sukker. En diabetiker kan fint spise frukt og bær, da disse består i hovedsak av fiber og vann. De fleste diabetikere holder seg unna produkter som Sukrin, da kiloprisen er på rundt 170,-. Når trådstarter skriver "vanskelige personer" i trådtittelen syns jeg ikke det er noe som tyder på at disse personene har diabetes. @dragen "Forsiktig med" betyr noe annet enn "ikke kan ha" slik TS skriver, og det kan være andre grunner enn diabetis for TS' spørsmål. Ellers god påminnelse om sykdom (for) få kjenner kostrådene til og tilsvarende mange antar og synser rundt. @TS Har denne oppskriften fra Danmark - ikke bare spisbar for andre, men faktisk god. Smaker etter min mening “renere” enn det meste fra denne kakesjangeren, men selvføgelig mindre søtt og mer frukt/kvalitetssjokolade (er søtsmak viktig, velg så søte dadler du klarer å få tak i). Flott sammen med frosset pisket fløte (med eller uten litt sukker) 200 gram mandelmel 200 gram dadler (de “halv-ferske i innvandrerbutikker) moset i hurtigmikser/blender 1/2 kg godt mosede bananer (veies ferdig moset) 6 store egg 4 skjeer kokosolje (delfiafett) En liten klype salt 100 gram grovhakket sjokolade https://sukkerfritt.no/produkt/sukkerfri-sjokolade/70-mork-belgisk-sjokolade-100gr eller https://spar.no/nettbutikk/varer/kioskvarer/sjokolade/sofree-sjokolade-5013092000587 + 100 gram til når kaken er ferdig. Sett ovnen på 160 grader. Bland mandelmel/dadler/bananer/egg/kokosolje/salt. Tilsett sjokoladen. Smøre en passe form godt og ha deigen i. Stek til gylden og fast (prøv med nål, 50-55 minutter hos oss) Dryss sjokolade over straks kaken er ferdig slik at det smelter. Avkjøl og la stå 24-48 timer i kjøleskapet. Skal du ha kake kjemisk renset for alt som inneholder sukker (f eks frukt og bær) i tillegg til sukker og mel har du ikke en utfordring, men enn et problem... Sikkert god kake, men det er en del sukker i den. *leif. Endret 14. mai 2019 av ^fmj Lenke til kommentar
Sandy Koufax Skrevet 14. mai 2019 Del Skrevet 14. mai 2019 Hvis dere absolutt skal gi kostholdråd til diabetikere, få dere i det minste et snev av forståelse om sykdommen. Diabetikere må være forsiktige med inntaket av karbohydrat. Dette inkluderer blant annet mel, potet og sukker. En diabetiker kan fint spise frukt og bær, da disse består i hovedsak av fiber og vann. De fleste diabetikere holder seg unna produkter som Sukrin, da kiloprisen er på rundt 170,-. Stemmer ikke at diabetikere fint kan spise frukt og bær. Derimot kan de ha inntak av et stykke frukt/bær per dag. F.eks. et eple eller en appelsin. Finnes dessverre ikke en kake som diabetikere kan spise på 17.mai som en følge av setningen overfor. Lenke til kommentar
*NORGE* Skrevet 14. mai 2019 Del Skrevet 14. mai 2019 ....Sikkert godt kake, men det er en del sukker i den. Hvor finner du den? Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 14. mai 2019 Del Skrevet 14. mai 2019 Hvor finner du den? Bananer og dadler. Lenke til kommentar
*NORGE* Skrevet 14. mai 2019 Del Skrevet 14. mai 2019 Bananer og dadler. TS oppgav ikke problemer med fruktsukker og fruktsukker/bakesukker er to ulike ting. Har man diabetis skal man faktisk ha litt fruktsukker, fordi slike personer trenger like mye frukt som alle andre, men man skal ha ikke ha over 30 gram/dag. Er problemet kntett til annet - mulighetene står i kø, fra blodtrykk til allergi - bør nok TS være litt mer spesfikk mht hva som er/ikke er OK, men generelt skal man ha en viss dose frukt, og kake er uansett ikke noe som skal spises som det var brød spist av tenåring i vekst... Skal man holde en kake kjemisk fri for sukker i enhver form må man i tillegg til bakesukkeret eliminere slikt som frukt, ethvert melkeprodukt, gjær og bakepulver. I så fall står TS igjen med alternativet flatbrød. Nei, forresten, det går heller ikke, for mel av alle korn var jo også uaktuelt - og ethvert annet mel, fra potet til mandel, inneholder også sukker. Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 14. mai 2019 Del Skrevet 14. mai 2019 (endret) Bakesukker inneholder en hel del fruktsukker, sukrose (såkalt bakesukker) er en kjemisk forbindelse mellom frukt- og druesukker. Det finnes både fruktose, glukose og sukrose i banan, sukrase spalter sukrose til frukt- og druesukker i kroppen. Endret 14. mai 2019 av ^fmj Lenke til kommentar
tigerdyr Skrevet 14. mai 2019 Del Skrevet 14. mai 2019 Stemmer ikke at diabetikere fint kan spise frukt og bær. Derimot kan de ha inntak av et stykke frukt/bær per dag. F.eks. et eple eller en appelsin. Finnes dessverre ikke en kake som diabetikere kan spise på 17.mai som en følge av setningen overfor. De diabetikere jeg kjenner spiser nærmest helt normalt - de bare justerer insulinen etter det. Hva er det for slags spesialtilfelle som gjør at de ikke "kan" spise kake en gang iblant? Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå