Darkbill Skrevet 10. mai 2019 Del Skrevet 10. mai 2019 Har kjøpt bolig, og ønsker å ha platetopp med gass istedenfor elektrisk, da det er mange fordeler osvosv. Spørsmålet mitt er, vet noen/har noen erfaring med forbruk av gass? Hvor ofte må jeg regne med å skifte gassflaske? Lenke til kommentar
Valotunk Skrevet 10. mai 2019 Del Skrevet 10. mai 2019 Er det virkelig så mange fordeler med gass? Jeg hører profesjonelle kokker ofte benytter gass på restauranter osv, men jeg kjenner selv en profesjonell anerkjent kokk som foretrekker og benytter induksjon både hjemme og i restaurantene sine. Lenke til kommentar
Darkbill Skrevet 10. mai 2019 Forfatter Del Skrevet 10. mai 2019 Er det virkelig så mange fordeler med gass? Jeg hører profesjonelle kokker ofte benytter gass på restauranter osv, men jeg kjenner selv en profesjonell anerkjent kokk som foretrekker og benytter induksjon både hjemme og i restaurantene sine. I hjemlandet mitt bruker vi gass, så bruker det når jeg er der nede. Fordelen er at kjelen er varm før du rekker å blunke, mer presis styring og umiddelbar endring av varme, samt at man får slokket umiddelbart uten restvarme. Skal man lage wok er det også mye bedre da man får mye mer varme rundt pannen siden man skal ha full guffe på en wokpanne. Lenke til kommentar
Dubious Skrevet 10. mai 2019 Del Skrevet 10. mai 2019 Samme som en får med induksjon Minus den med wokpannen 4 Lenke til kommentar
*NORGE* Skrevet 10. mai 2019 Del Skrevet 10. mai 2019 Har kjøpt bolig, og ønsker å ha platetopp med gass istedenfor elektrisk, da det er mange fordeler osvosv. Spørsmålet mitt er, vet noen/har noen erfaring med forbruk av gass? Hvor ofte må jeg regne med å skifte gassflaske? Avhenger helt av komfyrbruken En 11 kg stålflaske tilsvarer 140 kWt og en 10 kg komposittflaske 128 Kwt dersom du tømmer flaskene til siste dråpe. Reelt sett 0,5-2,5 % mer med dagens elektriske komfyrer avhengig av kjøkkenvaner/-uvaner siden gass er på/av raskere enn noen plate (selv induksjon) og derfor et godt argument når maksimum presis varmekontroll uten ettervarme som "henger" i platen er et issue. Kjør kalkulatoren i drift derfra: hvor fort bruker du 140/128 kWt via 20/25 A-sikringene dine for komfyren? Lenke til kommentar
Gjest Slettet-fsaSP0zV Skrevet 10. mai 2019 Del Skrevet 10. mai 2019 Gass er ca 3 ganger så dyrt som strøm i Norge, og med induksjon har man vel så god kontroll på varmen som gass. Lenke til kommentar
Darkbill Skrevet 10. mai 2019 Forfatter Del Skrevet 10. mai 2019 Det er fortsatt ikke det som er spørsmålet. Har kommet fram til at flaske holder noen måneder ved vanlig bruk ihvertfall. Alt er etter preferanse. Lenke til kommentar
Dubious Skrevet 10. mai 2019 Del Skrevet 10. mai 2019 Med gass så må man ha avtrekk ut i fri luft og må stå på hele tiden når man har på gassen (Bare nevner det..) Lenke til kommentar
*NORGE* Skrevet 11. mai 2019 Del Skrevet 11. mai 2019 Gass er ca 3 ganger så dyrt som strøm i Norge, og med induksjon har man vel så god kontroll på varmen som gass. Absolutt ikke. En flaske (stålflaske 11 kg) tilsvarer 140 kWt og koster 198 kr å fylle (her i hvert fall). Det skulle etter min matematikkkunnskap bli 1,41-1,42 kr pr kWt. Hvro kjøper du strøm til 1/3 av den prisen? Bedre kontroll med varmen? Vel, gass reagerer kontant og det eneste som skiller gassflammen og maten varmen skal reguleres for er grytebunnen. Induksjon reagerer også kontant, men der har du heng ved at glasset over induksjonskilden også kommer mellom varmen og maten. Lenke til kommentar
Mr D Skrevet 11. mai 2019 Del Skrevet 11. mai 2019 Hvis man skal regne på dette, så må man ta hensyn til virkningsgraden også. Gass varmer også luften rundt og luften mellom bluss og kokekar, mens ved induksjon generes varmen direkte i bunnen av kokekart. Og glasset kommmer ikke "mellom varmen og maten". Det blir noe varme i glasset, men det kommer fra det varme kokekaret. 3 Lenke til kommentar
RJohannesen Skrevet 11. mai 2019 Del Skrevet 11. mai 2019 Gass og induksjon er nok ganske likt når det gjelder kontrollen med temperaturen, men gass er en del dyrere i bruk når du skal bruke flasker, og så må du stadig bytte flasker. I tilegg er en induksjonstopp mye lettere å holde ren med en flat glassflate man kan tørke av, spesielt om man skulle koke over noe. 2 Lenke til kommentar
kla3torsk1 Skrevet 11. mai 2019 Del Skrevet 11. mai 2019 (endret) Meget strenge regler for å ha gass på kjøkkenet, flasken må stå i eget ventilert rom(ventilert som i konstant mekanisk avtrekk), konstant avtrekk på kjøkkenet, ikke bare når gass er i bruk, brannslukker må stå maks 5 meter fra komfyr\platetopp, propan beholder må også stå oppbevart UNDER terrengnivå, selv når den er i bruk Endret 11. mai 2019 av kla3torsk1 Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 11. mai 2019 Del Skrevet 11. mai 2019 (endret) Tvert imot, propan beholder må ikke stå oppbevart UNDER terrengnivå, selv når den er i bruk Endret 11. mai 2019 av the_last_nick_left 1 Lenke til kommentar
kla3torsk1 Skrevet 11. mai 2019 Del Skrevet 11. mai 2019 Tvert imot, Propan er tyngre enn luft, derfor skal de stå oppbevart under terrengnivå, har du kilder til at de IKKE skal det? Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 11. mai 2019 Del Skrevet 11. mai 2019 Hvis du ønsker at kjelleren din skal eksplodere, så.. Dsb: https://www.dsb.no/lover/farlige-stoffer/veiledning-til-forskrift/temaveiledning-om-bruk-av-farlig-stoff-del-1---forbruksanlegg-for-flytende-og-gassformig-brensel/#maksimalt-tillatt-oppbevaring-i-visse-typer-objekt--6 Lenke til kommentar
Valotunk Skrevet 11. mai 2019 Del Skrevet 11. mai 2019 Propan er tyngre enn luft, derfor skal de stå oppbevart under terrengnivå, har du kilder til at de IKKE skal det? Hvorfor ikke snu på spørsmålet? Hvor har du det fra at de skal? Kilde hadde vært fint. Lenke til kommentar
kla3torsk1 Skrevet 11. mai 2019 Del Skrevet 11. mai 2019 Hvis du ønsker at kjelleren din skal eksplodere, så.. Dsb: https://www.dsb.no/lover/farlige-stoffer/veiledning-til-forskrift/temaveiledning-om-bruk-av-farlig-stoff-del-1---forbruksanlegg-for-flytende-og-gassformig-brensel/#maksimalt-tillatt-oppbevaring-i-visse-typer-objekt--6 bedre at kjellern eksploderer, enn hele huset! Lenke til kommentar
kla3torsk1 Skrevet 11. mai 2019 Del Skrevet 11. mai 2019 Hvorfor ikke snu på spørsmålet? Hvor har du det fra at de skal? Kilde hadde vært fint. Kilde kan jeg godt finne frem til deg! Jobber selv daglig med propangass, la meg ta noen bilder av forskriftene til deg Lenke til kommentar
Valotunk Skrevet 11. mai 2019 Del Skrevet 11. mai 2019 (endret) Kilde kan jeg godt finne frem til deg! Jobber selv daglig med propangass, la meg ta noen bilder av forskriftene til deg Trenger vel ikke gjøre det så tungvint? Hvis det eksisterer regler og forskrifter som sier at propan skal oppbevares under terrengnivå så er vel dette lett tilgjengelig dokumentasjon på nettet? En link holder. Endret 11. mai 2019 av Valotunk Lenke til kommentar
Dubious Skrevet 11. mai 2019 Del Skrevet 11. mai 2019 Propan bør stå ute i fri luft, tilkoblet gassgrillen, med stengt ventil på flasken 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå