Gå til innhold

Lage egen (melke)sjokolade


Anbefalte innlegg

Kjøpte en pose 50g frysetørket jordbær med håp om å lage en hjemmesnekra versjon av "Freias melkesjokolade med jordbær". Det enkleste, og tryggeste, er jo å bare smelte Freia på vannbad, men tenkte det kunne være gøy å prøve å lage fra scratch. Men synes det var litt vanskelig å finne oppskrifter som ikke er "sunne" eller har rå, mørk kakao eller sukkererstatning i oppsrkriften.

Har noe prøvd å lage sjokolade selv? Hva er best å bruke av ren kakao? Best å kjøpe (innenfor rimelige priser, altså ikke fancy kakao til 1000kr grammet på glasstuber) Jeg har bakekakao, er det noen forskjell på kakao og bakekakao?

 

Aftenposten har en oppskrift med 50g kakao, 25g smør + vann og vaniljepulver, men ikke hvor mye vann og hvordan man kan tilsette melk.

Fant en oppskrift på wikihow, (her) men jeg er åpen for bedre forslag eller erfaringer.

Endret av TheodorBjork
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Prøvde en gang for lenge siden da jeg jobbet på lager og fikk kjøpe kakaosmør og kakaomasse, som jeg mener jeg fant ut er essensielt. Det koster en del, men du får sjokolade som smaker veldig rent og du bestemmer sukkermengden selv, i forhold til butikkjøpt, som gjerne har veldig høyt sukkerinnhold for å gi sukkersjokk. Jeg lagde de bare i isbitform, men det funket veldig bra. Det er overraskende lett, smelter kakaosmør- og masse (såvidt jeg husker) i kjele i vannbad, og blander i alt annet til det er løst opp. Ja, står i oppskriften. For sterk direkte varme brenner lett disse ingrediensene og da er det ødelagt. Skal man ha solide varer i, tipper jeg det er best å vente til den er litt tyktflytende, eller lage den litt tykk, så det ikke synker til bunns.

 

Finner ikke igjen innleggene på facebook. Men fant en bra side som ser ut til å ha gode mål:

 

https://www.okosjokolade.no/oppskrifter

 

https://www.okosjokolade.no/kategori-sjokolade/446-mild-kokossjokolade

 

https://www.okosjokolade.no/kategori-sjokolade/310-sjokolade-med-pistasjnotter

 

 

Litt av det er som alt annet, prøving og feiling. Der har du i hvert fall noen grunnoppskrifter å prøve deg ut fra.

 

Interessant, kanskje jeg tar det opp igjen selv. Særlig slik "knekk" med nøtter er jo ekstremt digg.

Endret av Taurean
Lenke til kommentar

Prøvde en gang for lenge siden da jeg jobbet på lager og fikk kjøpe kakaosmør og kakaomasse, som jeg mener jeg fant ut er essensielt. Det koster en del, men du får sjokolade som smaker veldig rent og du bestemmer sukkermengden selv, i forhold til butikkjøpt, som gjerne har veldig høyt sukkerinnhold for å gi sukkersjokk. Jeg lagde de bare i isbitform, men det funket veldig bra. Det er overraskende lett, smelter kakaosmør- og masse (såvidt jeg husker) i kjele i vannbad, og blander i alt annet til det er løst opp. Ja, står i oppskriften. For sterk direkte varme brenner lett disse ingrediensene og da er det ødelagt. Skal man ha solide varer i, tipper jeg det er best å vente til den er litt tyktflytende, eller lage den litt tykk, så det ikke synker til bunns.

 

Finner ikke igjen innleggene på facebook. Men fant en bra side som ser ut til å ha gode mål:

 

https://www.okosjokolade.no/oppskrifter

 

https://www.okosjokolade.no/kategori-sjokolade/446-mild-kokossjokolade

 

https://www.okosjokolade.no/kategori-sjokolade/310-sjokolade-med-pistasjnotter

 

 

Litt av det er som alt annet, prøving og feiling. Der har du i hvert fall noen grunnoppskrifter å prøve deg ut fra.

 

Interessant, kanskje jeg tar det opp igjen selv. Særlig slik "knekk" med nøtter er jo ekstremt digg.

 

Ok. Da funker det kanskje ikke så bra med bare kakaopulver og smør og melk? da blir det kanskje i dyre laget. Men hvor får man tak i det? Helsekost? Innvandrerbutikker?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...