Gå til innhold

Billigste lån til mindre båt?


Anbefalte innlegg

Vurderer å bytte ut snekken min pga flytting og lengre vei til båten. Det har også de siste årene vært mer mekking enn bruk, så har lyst på noe nyere. Får jeg en mindre og kjappere båt vil den bli brukt mer siden vi kan dra lengre avgårde på en dag i forhold til 6-8 knop med snekken. Overnatting skjer ikke mer enn en eller to ganger i løpet av en sesong uansett, så trenger ikke den plassen. Toalett, sove mulighet og vask er et must men trenger ikke sengeplasser til 4-5 personer. Har sett meg ut noen daycruisere fra midten av 2000 tallet og nyere i stedet. Jeg trenger da å låne litt penger for å finansiere båten. Hvor kan jeg få billigst båtlån akkurat nå? Vet at det er billigere å ta lån på bolig, men får ikke lov av min bedre halvdel. Vil ha det til viktigere ting.

post-38974-25532_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vanskelig og si hvem som er rimeligst siden det er veldig individuelt utifra den enkelte personens økonomi.

 

Ville anbefale og høre med banken deres du får sannsynligvis beste avtale der, hvis ikke så blir det er forbrukslån som kan bli relativt dyrt og betale ned på. Ellers så er det bare og legge inn parametere i de enkelte bankene sine lånekalkulatorer for og se hvem som er rimeligst, man må også få med alle gebyrer siden de fort kan øke månedlige betalinger endel.

 

 

Når det gjelder båt så anbefaler jeg og kjøpe en litt eldre båt med nyere byttet motor hvis du finner det, normalt så får du mer forutsigbarhet for mindre penger da :)

 

Og få med dokumentasjon på at service og vinter-service er tatt hvert år og har du mulighet så sjekk oljen på gearhuset, den skal så tidlig i sesongen være ren og ikke lukte brent, samt sjekk at det ikke er korrosjon rundt omkring på motorblokka, etc. det kan indikere slett service og/eller motoren har vært under vann. Se også at det kun er + og - kabler på batteriet og eventuell en kabel med sikring til lensepumpe, ser det ut som et kråkereir med masse kabler på batteriet indikerer det dårlig montert elektrisk anlegg som kan gi potensielle problemer på sikt.

Endret av Nautica
Lenke til kommentar

Utfordringen er vel å finne en båt over 7 meter som er registrert i skipsregistet til en ok pris. De fleste rimelige båter er ikke registrert der og da får man ikke vanlig lån. Unntaket er båter under 7 meter.

Med komplett eierhistorikk skal ikke innregistrering i skipsregisteret være så vanskelig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...