Gå til innhold

Boret ett hull feil, og ødela matvarer for 30 mill i 2012. Nå skal saken i retten for fjerde gang


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Klassisk tilfelle der "hvorfor" ikke blir med nedover i oppdragskjeden: Noen som har planlagt har visst om risikoen og konstruert seg rundt den, men bakgrunnen til løsningen har ikke blitt med til de som har fått oppdraget. Dermed har de sett at løsningen er litt for svak eller vanskelig gjennomførbar, og valgt en "bedre" løsning, som så viser seg å være katastrofal.

Et skoleeksempel på hvorfor man ikke skal bruke underleverandører som ikke er med fra starten. Når noen konstruerer noe og bare velger en eller annen tilfeldig håndverker fordi denne er billig og/eller tilgjengelig blir det sånn.

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Stiller i samme kategori som Lake Peigneur.

 

Liten trianguleringsfeil og 14" hull =

drenerte en hel innsjø

senket 11 lektere

rev med seg 260 000 kvadratmeter skog og hus

skapte en 30 meter foss

reverserte retningen på en elv.

 

Skummelt å lage hull på feil plass.

 

  • Liker 6
Lenke til kommentar

"Blikkenslageren som gjorde jobben forklarte at han gikk bort fra løsningen i tegningen, fordi han manglet kompetanse innen sveising."

 

Da burde han vel ikke tatt på seg oppdraget, for han har jo da ikke de kunnskaper som trengs, og han er klar over det selv.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ville vurdert å bruke Norsk fabrikasjonskontrakt med standardvilkår, som begrenser erstatningsansvaret. Ellers bør tegninger gjerne inneholde mer utfyllende informasjon der det er viktig, men lett å være etterpåklok. Sist men ikke minst skal endringer alltid avklares.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Forkastelig at matvarer for så mye penger kastes. Det er garantert mye om ikke nesten alt der som kunne blitt berget om ikke det var for lovverket som er i veien. 100 liter ammoniakk er ikke nok til å gjøre all mat for 30 Mill uspiselig

 

Det var nok ikke ammoniakken i seg selv som bedervet maten, men heller at temperaturen ble for høy fordi vesken rant ut av kjøleanlegget.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg stiller nå store spørsmålstegn til et kjøleanlegg som er bygget slik at det vil forurense mat ved en eventuell lekkasje. Ammoniakk anlegg bør veksle varme mot et glykolanlegg slik at en eventuell lekkasje der maten lagres kun vil være nedkjølt vann. Kjøleanlegg vil en eller annen gang gjennom sin levetid få lekkasjer så risiko analysen for dette kjølelageret er jo ganske slett.

Lenke til kommentar

Jeg stiller nå store spørsmålstegn til et kjøleanlegg som er bygget slik at det vil forurense mat ved en eventuell lekkasje. Ammoniakk anlegg bør veksle varme mot et glykolanlegg slik at en eventuell lekkasje der maten lagres kun vil være nedkjølt vann. Kjøleanlegg vil en eller annen gang gjennom sin levetid få lekkasjer så risiko analysen for dette kjølelageret er jo ganske slett.

 

Kanskje ikke. Ammoniakk har, selv i meget små konsentrasjoner en meget sterk, stikkende lunkt. En lekkasje starter gjerne som liten for eventuelt å vokse hvis den ikke rettes. En ammoniakklekkasje ville blitt oppdaget lenge før den hadde ødelagt noen varer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kanskje ikke. Ammoniakk har, selv i meget små konsentrasjoner en meget sterk, stikkende lunkt. En lekkasje starter gjerne som liten for eventuelt å vokse hvis den ikke rettes. En ammoniakklekkasje ville blitt oppdaget lenge før den hadde ødelagt noen varer.

Jepp ammoniakk kan luktes helt ned i konsentrasjoner som 1-3 PPM. 

 

Jobbet på ammoniakk fabrikk, og lekkasjer av ammoniakk var veldig enkelt og finne. Siden man kunne bare bruke nesen.

Lenke til kommentar

Forkastelig at matvarer for så mye penger kastes. Det er garantert mye om ikke nesten alt der som kunne blitt berget om ikke det var for lovverket som er i veien. 100 liter ammoniakk er ikke nok til å gjøre all mat for 30 Mill uspiselig

Ja det er det, men tar du hva vi kaster i norge er det lite.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...