Gå til innhold

Dine vaffelrøreoppskrifter


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vafler er hos oss enkle saker: Man tager en liter iskaldt vann, tilsetter en gjennom sikt en liter melblading laget av av hvetemel og barnegrøtmel (sammalt fin hvete) blandet 1:1 og tilsatt en ts bakepulver, og runder av med en kaffekopp kjøleskapskald rapsolje + en kaffekopp rømme (setertypen, selvfølgelig)  Alt settes i kjøleskap en halv time og så varmes vaflejernet opp til frisk varme vafler stekes mens bringbær røres eller brunost høvles. Vaflene skal være S-P-R-Ø, så legg på rist og IKKE oppå hverandre. 

 

Ellers har vi 8-10 oppskrifter til for mer spesielle formål, men det er denne som brukes flittig. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+1523

Har en røre som aldri slår feil, men den pleier å bli laget til stort lag og det blir maaange vafler, så enten bør du tilpasse til hvor mange vafler du vil ha eller så kan vaflene også fryses. Denne oppskriften bør lages minst 6 timer i forveien av steking, så sørg for at du har god tid.

 

1 liter tjukkmjølk (du kan bruke kefir, men det blir best med tjukkmjølk - fås bl.a på Meny eller Obs)

150g smeltet Kviteseidsmør

1 liter hvetemel, evt siktet speltmel

2 ts bakepulver

1 ts natron

4 egg

1.5 dl sukker

en klype salt

kardemomme og/eller vaniljesukker etter ønske

 

1) Knekk eggene og fordel sukkeret over. La sukkeret trekke ordentlig inn i eggene (la det gjerne stå en times tid).

2) Bland alt det tørre sammen. Sikt gjerne melet, men det er ikke nødvendig så lenge alt er godt sammenblandet.

3) Smelt Kviteseidsmøret og la det bli avkjølt.

4) Visp eggene og sukkeret. Det skal ikke piskes til stiv eggedosis, men bare kombineres til en jevn blanding. Mindre pisking = luftigere vafler

5) Rør inn melet og melken i små omganger, annenhver gang til du har en passe tjukk røre. NB! Ikke rør for mye! Ingrediensene skal bare røres sammen, ikke piskes sammen! Dersom røra blir litt tjukk kan du spe på med litt vanlig melk.

6) La stå kaldt en stund, gjerne over natten. Røra holder seg god i mange dager.

7) Stek vafler og server. Personlig preferanse: vafler med litt smeltet smør, sukker og kanel. Rrrrrr.

Lenke til kommentar

Oppskrift på mine fløyelsvafler. Eller noen konkret oppskrift er det vel ikke, men her er i hvertfall ingrediensene:

 

Hvetemel (så mye som nødvendig)

Ca 0,5 - 0,7 dl sukker

En liten teskje salt

En liten teskje vaniljesukker

Et par teskjeer bakepulver

En liten kartong kremfløte

Et par egg

50-75 gram smeltet melange

Melk (hvis nødvendig)

 

Miks sammen til du får en røre som er litt tykkere enn vanlig Toro-røre. Om det ikke er nok væske i, ha i litt melk. Om den er for tynn, ha i mer hvetemel.

 

La stå i kjøleskap hvis du ønsker dette.

 

Stekes til de er gylne.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

2dl havremel

2dl hvetemel

1ts bakepulver

1/2dl sukker

4dl melk

2 egg

3ss smør, margarin eller olje

1/2ts salt

Kardemomme

 

Dette er den beste oppskriften jeg vet om. Kan med fordel ha litt mer havremel enn hvetemel i. Har du ikke havremel, så kan du lett lage det ut av havregryn. Gir en god sødme til røra.

Kan også ha litt flere egg i, hvis ønskelig.

 

Sunne og veldig gode vafler. :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...