Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Oppbygging av kjellergulv


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg holder på å bygge om kjelleren min, der en kjellerstue har blitt delt i to for å få et ekstra soverom. I tillegg har vi utvidet huset, slik at det nye ekstra soverommet blir litt større.

 

Siden jeg var glad i kjellerstua mi har vi også åpnet en vegg inn mot en uinnredet bod, slik at jeg kan ha tv-stue der.

 

Alt dette er ok, snekkerne har fikset det meste, men jeg skal ta gulvene selv. Og det bringer meg over til issuet. 

 

post-133314-0-33131200-1551340619_thumb.jpg

 

Dette bildet viser oppbygging av gammelt kjellerstuegulv, sett i det nye soverommet. Det ser ut til å være papp(?) i bunn, trefiberplate og teppe opp der igjen. Laminaten vi fjernet lå oppå teppet. Differansen mellom nytt betonggulv i ny del til toppen av teppet er 40mm. Trefiberplatene ser ut til å være 10mm, og teppet bygger omtrent 10mm.

 

Her ser jeg for meg å legge  plast og 30mm isopor i ny del, fjerne teppet i gammel del, legge parkettunderlag over hele og parkett oppå der. Høres det greit ut?

 

post-133314-0-40305100-1551340610_thumb.jpg

 

Her er inngangen til den nye kjellerstuedelen, og jeg kunne tenkt meg å bygge opp gulvet sånn omtrent på samme måte. Dog så er differansen mellom betonggulv i gammel bod og toppen av teppet kun trefiberplaten og teppet. Altså rundt 20mm. Den gamle laminaten bygger i underkant av 10mm, men den tar vi bort og legger parkett.

 

Her er jeg usikker på hva som er greiest å gjøre. På ene siden kan jeg bestille Huntonitt Silencio 12mm trefiberplater og legge de over plasten. Fjerner jeg teppet skal det være omtrentlig samme høyde. Eller jeg kan få tak i 10mm isopor. Evt. 20mm isopor og beholde teppet. Men da kan jeg sannsynligvis ikke bruke parketten jeg har tenkt, da den bygger en del mer enn laminatet der i dag og det kommer i konflikt med eksisterende dørterskel.

 

Et par generelle betraktninger:

 

Pigging av gulv for ekstra dybde er uaktuelt. Vi har ikke hatt problemer med kaldt gulv og vi har det ikke i budsjettet. Vi har ikke planer om ekstra gulvvarme per i dag, men det kan bli aktuelt å legge noe under parketten på et senere tidspunkt. Jeg skulle ønske vi hadde råd til gulvvarme, men dessverre måtte det vike.

 

Det er ønskelig å beholde gulvet som det er i eksisterende del - altså ikke fjerne eksisterende undergulv. Teppet kan enten fungere som parkettunderlag (slik det har vært til nå for laminaten), jeg vil anta det isolerer like greit som isopor. I ett annet soverom i kjelleren er det også lagt laminat oppå gammelt teppe, og det har ikke vært problem med kaldt gulv. Altså, gulvet har til tider vært kaldt, men ikke nok til å plage oss.

 

En kamerat av meg skal gjøre tilsvarende, men han har revet hele kjelleren og kan dermed starte fra scratch. Der legger han isopor (XPS) rett på betonggulv og papp oppå der. Dette i samråd med en snekker.

Er det noen av dere som sitter på en super løsning - evt. ser det greit ut det jeg har skissert?

Endret av unik42
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...