Postkassestativ Skrevet 21. februar 2019 Del Skrevet 21. februar 2019 Jeg synes all fisk smaker tran, hvorfor er det ingen som tror på meg? 1 Lenke til kommentar
Skabbetuss Skrevet 21. februar 2019 Del Skrevet 21. februar 2019 (endret) Eneste sjødyret jeg har opplevd smaker tran er blåhvalen. Endret 21. februar 2019 av Skabbetuss Lenke til kommentar
Postkassestativ Skrevet 21. februar 2019 Forfatter Del Skrevet 21. februar 2019 Jeg spiser reker og kreps å slike sjødyr. Fisk er en smak jeg ikke klarer å like, selv om jeg har prøvd utrolig mange ganger Lenke til kommentar
BuffyAnneSummers Skrevet 22. februar 2019 Del Skrevet 22. februar 2019 Fordi de ikke smaker tran. Tran trenger ikke å smake tran engang, det er bevist at hvis tran ikke smaker vondt så tror ikke folk på at det er bra for deg. Så nei, all sjømat smaker ikke tran. Det høres ut som noe psykisk. Ble du tvangsforet med fisk eller tran da du var liten?Sjømat er så sunt og godt at det er dumt å være redd for det eller oppføre seg som en unge. Skaff deg ferske reker eller fersk fisk, slutt å kjøpe dritt i frossendisken på kiwi. 3 Lenke til kommentar
PatSharpX Skrevet 22. februar 2019 Del Skrevet 22. februar 2019 Høres ut som om du tilbreder det feil. Prøvd ceviche eller poke før? Det er litt anneledes enn vi er vant med i Norge. Kanskje det kan være noe? 1 Lenke til kommentar
Malmern Skrevet 22. februar 2019 Del Skrevet 22. februar 2019 (endret) Skjønner godt hvor du kommer fra,var i samme situasjon som deg for 8 - 9 år siden,endret mening etter å bli eksponert for noen som virkelig kan lage fisk!Bruttern er den ansvarlige som har fått meg til å like fisk og andre ting.Takler fortsatt ikke reker,men er nok mere psykisk da jeg liker hummer, scampi og krabbe,når jeg tenker meg om er det kanskje reker i lake jeg ikke liker. Endret 22. februar 2019 av Malmern Lenke til kommentar
Isbilen Skrevet 22. februar 2019 Del Skrevet 22. februar 2019 Greia er at det ikke er noe evig og uforanderlig med hva du liker. All smak (kanskje med unntak av smaken for søtt) er mer eller mindre tilegnet. Derfor er det både mulig og lurt å lære seg å like sunn mat, og at "du bare er sånn" er ingen unnskyldning. For du er ikke bare sånn. I morgen kan du være en annen. Og bare så folk ikke tror jeg mener noe annet: Det finnes selvfølgelig mange ting man ikke klarer å endre med seg selv. 6 Lenke til kommentar
BuffyAnneSummers Skrevet 22. februar 2019 Del Skrevet 22. februar 2019 No joke, mine smaksløker endrer seg faen meg fra dag til dag, og avhengig av hvor jeg er i syklusen min kan ting smake digg eller sært, selv om jeg vet at jeg faktisk digger maten. Smaksløkene våre forandrer seg definitivt og den forteller deg gjerne hva du burde få i deg hvis du lytter, jeg stapper i meg leverpostei når jeg har mensen, bra for meg men det smaker også UTROLIG GODT når jeg har mensen! (smaker godt ellers men er spesielt digg når jeg blør og trenger mer jern, spiser gjerne lever også, nam nam) 2 Lenke til kommentar
Postkassestativ Skrevet 22. februar 2019 Forfatter Del Skrevet 22. februar 2019 Kanskje hadde jeg likt fisk hvis den var tilberedt på en måte jeg ikke har prøvd før. Må også si at jeg kan spise kaldrøkt laks, for den har ikke den smaken som jeg kjenner på kokt og stekt fisk. Jeg liker heller ikke fårekjøtt, men det et tydeligvis helt greit.... Lenke til kommentar
BuffyAnneSummers Skrevet 22. februar 2019 Del Skrevet 22. februar 2019 Fårikål liker jeg ikke. Lammekoteletter derimot... ??? Lenke til kommentar
Taurean Skrevet 24. februar 2019 Del Skrevet 24. februar 2019 Prøv min oppskrift: Lapskausblanding i frysedisken hos Kiwi. Torsk, gjerne fersk, til ca 100 kr/kg. Pakker på ca 400 gram. Koster litt men er verdt det. Grønnsaksbuljongterninger. Salt og pepper. Grove små baguetter, Kiwi frysedisk, ca 30 kr/kg. Kutt torsken i ca 3x3 cm store biter. Bruk gryte på ca 3 liter. Fyll 8 dl vann. Ha i hele posen med lapskausblanding, 2 buljongterninger, kvern i masse pepper, ca 50 runder med kvern, og litt salt, ca 10 runder. Kok opp. Når det koker, ha i torsken, la koke i 30 sekunder, slå av varmen og la det stå sånn i ca 5 minutter. Ikke ha på lokk. Stek 2 stk baguetter i steikeovn, ca 150 grader varmluft 10 minutter i forvarmet ovn. Skyll dem i rennende kaldt vann først i 2-3 sekunder for sprø skorpe. Ha en skål meierismør ved siden av som du smører på baguettene ^^Smaker det tran av det her så er jeg pave Frans. 1 Lenke til kommentar
Fenrisúlfr Skrevet 24. februar 2019 Del Skrevet 24. februar 2019 Jeg hater all sjømat intenst, det eneste jeg ikke brekker meg av er 1 eller 2 reker før det er nok. (dette må da være ferske reker, ikke dritten som ligger i frysedisken.) så du er ikke alene i å ikke få like det du vil. Folk skal hele tiden prøve å gi meg fisk, og jeg vil ikke være frekk og ikke prøve, men det ender som regel opp i sure miner uansett hva du gjør. Det beste jeg har funnet ut å gjøre, er å bare si man er allergisk, da får man som regel være i fred. Lenke til kommentar
bshagen Skrevet 24. februar 2019 Del Skrevet 24. februar 2019 Bortskjemt Fisk er godt det folkens, dere må bare tørre å prøve. Enkleste å spise, er tempura sushi (fritert), det smaker ikke fisk. Makrell i tomat er også noe alle liker, til og med barn. Kremet fiskesuppe er også snadder og noe alle liker, om de bare tørr. Nei, syns ikke synd på dere, jeg har vært kresen på mat selv, men når jeg først prøvde litt så innså jeg hva jeg hadde gått glipp av så lenge. Ikke noe å sutre over, spis fisk Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå