H80 Skrevet 20. februar 2019 Del Skrevet 20. februar 2019 Jeg har spist en del kebab, men det er ikke så ofte jeg spiser det i Oslo nå for tiden. Mange sjapper tilbyr kebab, biffkebab og shishkebab. Hva menes med dette i Oslo egentlig? Jeg har for eksempel bestilt en biffkebab og fått stekt kjøttdeig. Utfra navnet hadde jeg forventet biffkjøtt som ikke var kvernet.Ved første blikk ser det ut til at man har følgende kvaliteter:Kebab=farse av lav kvalitet, laget av ikke definerte dyrBiffkebab=ikke biff, men storfekjøtt. Altså kjøttdeigShishkebab=lammefarse?Stemmer dette? Og hva kaller man i såfall en kebab som ikke er lagd av farse, men av hele kjøttstykker stekt på spyd med krydder og fett mellom dem? Lenke til kommentar
bshagen Skrevet 20. februar 2019 Del Skrevet 20. februar 2019 (endret) Kebab betyr egentlig bare grilla kjøtt eller lignende. Så det kan være svært mye forskjellig for å si det sånn, selv i Oslo, og det gjelder også i forhold til hvilket dyr det er laget avEDIT: Denne er kanskje mer forklarende https://en.wikipedia.org/wiki/Kebab Endret 20. februar 2019 av bshagen 1 Lenke til kommentar
Isbilen Skrevet 21. februar 2019 Del Skrevet 21. februar 2019 Shishkebab er kjøttstykker på spidd. "Biffkebab" på de sjappene jeg frekventerer (Bergen) er hele kjøttstykker i rull eller pita, ikke kjøttdeig. Hvis man får kjøttdeig, skyldes det kanskje en (litt motivert) språkforvirring, for engelsk "beef" betyr jo "storfekjøtt". Lenke til kommentar
H80 Skrevet 7. mars 2020 Forfatter Del Skrevet 7. mars 2020 Jeg vet hva de forskjellige tingene egentlig er. Shishkebab er horisontale spyd med hele kjøttstykker, stekt over grill. Men det er ikke slik disse ordene brukes i Oslos kebabsjappemiljø. Jeg tror kanskje de tenker at shish=lammekjøtt? Men jeg vet ikke, det er derfor jeg spør. Posten er gammel, jeg har vært i Swahili-Afrika i et år, men jeg lurer fremdeles på det jeg lurte på for et år siden, altså angående kebab i Oslo:Kebab=farse av lav kvalitet, laget av ikke definerte dyrBiffkebab=ikke biff, men storfekjøtt. Altså kjøttdeigShishkebab=lammefarse? Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå