Gå til innhold

Biffkebab og shishkebab, hva er det?


H80

Anbefalte innlegg

Jeg har spist en del kebab, men det er ikke så ofte jeg spiser det i Oslo nå for tiden. Mange sjapper tilbyr kebab, biffkebab og shishkebab. Hva menes med dette i Oslo egentlig? Jeg har for eksempel bestilt en biffkebab og fått stekt kjøttdeig. Utfra navnet hadde jeg forventet biffkjøtt som ikke var kvernet.

Ved første blikk ser det ut til at man har følgende kvaliteter:
Kebab=farse av lav kvalitet, laget av ikke definerte dyr
Biffkebab=ikke biff, men storfekjøtt. Altså kjøttdeig
Shishkebab=lammefarse?

Stemmer dette? Og hva kaller man i såfall en kebab som ikke er lagd av farse, men av hele kjøttstykker stekt på spyd med krydder og fett mellom dem?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Shishkebab er kjøttstykker på spidd. "Biffkebab" på de sjappene jeg frekventerer (Bergen) er hele kjøttstykker i rull eller pita, ikke kjøttdeig. Hvis man får kjøttdeig, skyldes det kanskje en (litt motivert) språkforvirring, for engelsk "beef" betyr jo "storfekjøtt".

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Jeg vet hva de forskjellige tingene egentlig er. Shishkebab er horisontale spyd med hele kjøttstykker, stekt over grill. Men det er ikke slik disse ordene brukes i Oslos kebabsjappemiljø. Jeg tror kanskje de tenker at shish=lammekjøtt? Men jeg vet ikke, det er derfor jeg spør.

Posten er gammel, jeg har vært i Swahili-Afrika i et år, men jeg lurer fremdeles på det jeg lurte på for et år siden, altså angående kebab i Oslo:

Kebab=farse av lav kvalitet, laget av ikke definerte dyr
Biffkebab=ikke biff, men storfekjøtt. Altså kjøttdeig
Shishkebab=lammefarse?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...