Gå til innhold

Hvilken utdanning kan man ta for å få raskt jobb med høy lønn


SailorMoon

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Lurt å følge interessene. Jobben din er det du kommer til å bruke mest tid på av alt her i livet.

 

Da passer det bra med IT og dataingeniør. Begge er relativt nye yrker, og behovet for kompetansen har allerede vist seg. Det kommer ikke til å minke så lenge den eldre garde fortsatt er i næringslivet i hvert fall.

 

Utover dette vil jo studievalg avhenge av karakterene hans. Flygerutdanning gir høy lønn, men da må du nok gå på privat flygerskole, noe som er dyrt. Men opptaksprøvene er ikke så vanskelige.
De nye kravene til lærerutdanningen har ytterligere økt behovet for nye kandidater, men poengsnittene er fortsatt overkommelige. Evt. lektor, to utdanninger som jeg har stor respekt for, desverre har de ikke helt den lønnen jeg synes de fortjener.
Det er dessuten skrikende behov innen pleie-og omsorgssektoren, som sykepleiere, vernepleiere osv. Eldrebølgen kommer!

 

Det er veldig poppis for tiden å studere økonomifag, da disse i flere år har hatt gode lønninger. Men når dette er blitt en utdanning som "alle" tar vil markedet bli mettet og lønningene dårligere. Aller dårligst lønn er jo om du ikke får jobb og lønn i det hele tatt ;)

 

Har du toppkarakterer kan du studere psykologi eller sivilingeniør. Psykologer har veldig bra arbeidsmarked for tiden, spesielt i distriktene og lønnen er god.

Snittalderen blant sivilingeniører er høy, mange skal erstattes og behovet har allerede meldt seg for en stund siden. Da spesielt siden dataprogrammering har blitt en del av utdanningsprogrammet de siste årene. Indøk/bygg- og miljøteknikk har vel de høyeste startlønningene av alle med snitt over 500k. Kjenner ei som gikk siving. bygg, og foreleserne deres fikk telefoner fra bedrifter som lurte på om de ikke "hadde noen studenter til overs" fordi alle hadde fått jobb før fullendt utdanning.

Petroleum derimot hadde ikke jeg turt å sikte på slik det ser ut nå.

 

Må få nevnt til slutt at psykologi/siv.ing. er veldig tøffe utdanninger, som kan bli vanskelige å gjennomføre om man ikke har interessen og den rette motivasjonen. Du bør spesielt ikke være motivert av penger om du skal jobbe klinisk med folk (psykolog, lege, sykepleier osv.)

 

https://www.tu.no/artikler/disse-studentene-far-like-god-lonn-som-oljeingeniorer/275423

https://studenttorget.no/index.php?show=3439&expand=3439,4631&artikkelid=8843

Endret av Beryll
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ikke andre kilder enn egen lønnsslipp.

Den lønnen er inkludert alle tillegg, skifttillegg, oppholdstillegg etc. Førere i godsbransjen trekker nok opp snittet en del da de har mye opphold på utestasjon. Har inntrykk av at alle mine kolleger i gods ligger rundt millionen, men enkelte ligger godt over dette igjen. 

 

Edit: Det er egentlig ikke noe som heter "startlønn" for en lokfører. Alle førere ligger på samme lønnsnivå når man er sertifisert, altså etter skolen og gjennomført kursing og øvelseskjøring. 

Endret av EmmetBrown
Lenke til kommentar

Problemet er at alt for mange nå tar dette og det er ikke nok tog eller plass til alle.

 

Nja, skolen skal jo ikke ta inn fler studenter enn selskapene har meldt behov for. For 1-2 år siden var det svært mange som ikke fikk jobb etter endt utdanning siden NSB la alle nyansettelser på is, men dette har bedret seg. Ikke hørt at det er et problem med arbeidsledige nyutdannede lokførere i dag. 

Lenke til kommentar

Jeg vil fraråde lokførerskolen på det sterkeste. Det er rene bingoen om man får jobb alt etter toppledelsen i NSBs forgodtbefinnende. NSB bestiller en haug med lokførere fra skolen, men når de er ferdig utdannet gidder de ikke å ansette dem. Jeg mistenker dette er ren spekulasjon fra NSB sin side slik at de kan velge og vrake, samt legge press på lønninger og vilkår. Utdannelsen er ferskvare, om du ikke får jobb relativt raskt etter skolen blir du i praksis uaktuell. Det finnes vel knapt noen mindre anvendelig utdanning enn dette.

Lønn på 1,2 millioner er bare drømmetall og forutsetter masse overtid som det rett og slett ikke er mulighet for slik persjonallsituasjon er nå. Og godsbransjen går dukken innen få år dersom ikke noe gjøres. Jeg kjenner flere lokførere i CargoNet som har blitt sagt opp, så der kan du bare glemme å få jobb.

Hilsen lokfører som gikk LENGE uten jobb og som måtte flytte over halve landet for å få jobb.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...