Eriksendrul Skrevet 16. januar 2019 Del Skrevet 16. januar 2019 Har lyst til og bruke Buttermilk til og lage en del retter med kylling, marinere i buttermilk, krydder osv. Finnes det i Norge, eller kan man finne en erstatning i Norge som har samme egenskaper for marinering av kylling? Lenke til kommentar
Leatherass Skrevet 16. januar 2019 Del Skrevet 16. januar 2019 Surmelk / Kulturmelk gjør samme susen, mer eller mindre. https://no.wikipedia.org/wiki/Kjernemelk er det du ser etter, men det selges ikke som et produkt i norge, så nærmeste er kulturmelk. Lenke til kommentar
Eriksendrul Skrevet 16. januar 2019 Forfatter Del Skrevet 16. januar 2019 Surmelk / Kulturmelk gjør samme susen, mer eller mindre. https://no.wikipedia.org/wiki/Kjernemelk er det du ser etter, men det selges ikke som et produkt i norge, så nærmeste er kulturmelk. Vanlig kulturmelk, eller ville du brukt Lett eller skummet kulturmelk? De gangene jeg har sett Buttermilk blitt brukt ser det veldig tynt ut Lenke til kommentar
Leatherass Skrevet 16. januar 2019 Del Skrevet 16. januar 2019 Tror jeg har pleid å bruke skummet kulturmelk. Er noen år siden jeg satte meg inn i det. Har brukt det til amerikanske pannekaker og fried chicken. Lenke til kommentar
Indian Skrevet 16. januar 2019 Del Skrevet 16. januar 2019 Bruk yogurt naturell eller kulturmelk. Lenke til kommentar
arco3 Skrevet 16. januar 2019 Del Skrevet 16. januar 2019 Du kan lage buttermilk selv. https://houseoftreats.org/slik-lager-du-buttermilk/ Lenke til kommentar
DrCi Skrevet 6. august 2021 Del Skrevet 6. august 2021 On 1/16/2019 at 11:54 PM, arco3 said: Du kan lage buttermilk selv. https://houseoftreats.org/slik-lager-du-buttermilk/ Dette er ikke kjernemelk, men myse. Klumpene er protein og fett som blir til fersk ost. Væsken som er igjen er myse og ikke kjernemelk. Forskjellen er at mange av proteinene som var i melken er blitt til ost, mens i kjernemelk er det fettet som blir til smør, mens disse proteinene blir igjen i kjernemelken. Lenke til kommentar
RaymondK Skrevet 31. august 2021 Del Skrevet 31. august 2021 On 8/6/2021 at 9:55 AM, DrCi said: Dette er ikke kjernemelk, men myse. Klumpene er protein og fett som blir til fersk ost. Væsken som er igjen er myse og ikke kjernemelk. Forskjellen er at mange av proteinene som var i melken er blitt til ost, mens i kjernemelk er det fettet som blir til smør, mens disse proteinene blir igjen i kjernemelken. Så buttermilk er fettfri melk? Kan vel ikke utgjøre store forskjellen om man bruker skumma melk istede da? :) Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå