Gå til innhold

KitchenAid lanserer smartovn som både kan dampe, grille, steke og bake


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Mange nye program på ovnen: Apple rescue ikonet i menyen er for tørking av fuktskadede Iphoner og Android rescue ikonet for tørking av Android mobiler. Valget "other phones" er vel for nettopp andre telefoner.

"Safe delete" ikonet er for garantert sletting av data på mobilen ved å steke den på 500 grader.

 

Overskriften på selve artikkelen er "KitchenAid lanserer smartovn med en rekke dingser du kan koble til inne i ovnen"....

Endret av plankeby
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mange nye program på ovnen: Apple rescue ikonet i menyen er for tørking av fuktskadede Iphoner og Android rescue ikonet for tørking av Android mobiler....

 

Puh, var jammen godt fikk vi oppklart hva ikonene er til, hvem hadde trodd et Apple ikon på en stekeovn var for å tørke Apple-telefoner liksom?

 

Jeg fant et ikon på min nye ovn som jeg tror er til å tørke katten?

"Tigeren" min kom akkurat inn døren ganske våt, så nå går katten rett i stekeovnen for å tørkes, dette tror jeg blir bra.

 

avsjgm.jpg

 

 

 

Endret av adeneo
  • Liker 2
Lenke til kommentar

En skikkelig smart-ovn, hadde ikke mast på meg for å snu steika. den hadde gjort det selv. Samme med å endre temperatur etter enten fastsatt program, eller etter instillinger som er lagt inn direkte fra "kokken".

 

Den bør og kunne senke temperaturen effektivt nå man vil ha den fra f.eks. forsteking på 240 grader, til sakte hovedsteking på f.eks. 120 grader. Innvendig temperatur på maten forventer man at at den selv kontrollerer, og også selv starter og overvåker crisping av ribba, om det er det man har plottet inn at man lager. Til sist, så skal den selv senke temperatur og avslutte stekingen når det er på tide for kjøttet å hvile, som den selvsagt gjør inni ovnen.

 

Likeledes bør den kunne starte plata med potetene og grønnsakene, slik at de er perfekt kokte til steika er ferdig hvilt. Da kan man selv nøye seg med krydringen i forkant, valg av tilbehør, samt å lage sausen. Dette er selvsagt assistert av komfyren, slik at temperaturen aldri blir feil. Og komfyren har selvsagt oppskriften tilgjengelig på sausen, slik at man får stemmeinstruksjoner om hva og når man skal gjøre de forskjellige trinnene. Superkokk-perfekt mat hver gang, så lenge man har fulgt instruksjonene og har alle ingrediensene.

 

Når vi er kommet dit, skal jeg si meg fornøyd.

 

;-)

  • Liker 3
Lenke til kommentar

En skikkelig smart-ovn, hadde ikke mast på meg for å snu steika. den hadde gjort det selv. Samme med å endre temperatur etter enten fastsatt program, eller etter instillinger som er lagt inn direkte fra "kokken".

 

Den bør og kunne senke temperaturen effektivt nå man vil ha den fra f.eks. forsteking på 240 grader, til sakte hovedsteking på f.eks. 120 grader. Innvendig temperatur på maten forventer man at at den selv kontrollerer, og også selv starter og overvåker crisping av ribba, om det er det man har plottet inn at man lager. Til sist, så skal den selv senke temperatur og avslutte stekingen når det er på tide for kjøttet å hvile, som den selvsagt gjør inni ovnen.

 

Likeledes bør den kunne starte plata med potetene og grønnsakene, slik at de er perfekt kokte til steika er ferdig hvilt. Da kan man selv nøye seg med krydringen i forkant, valg av tilbehør, samt å lage sausen. Dette er selvsagt assistert av komfyren, slik at temperaturen aldri blir feil. Og komfyren har selvsagt oppskriften tilgjengelig på sausen, slik at man får stemmeinstruksjoner om hva og når man skal gjøre de forskjellige trinnene. Superkokk-perfekt mat hver gang, så lenge man har fulgt instruksjonene og har alle ingrediensene.

 

Når vi er kommet dit, skal jeg si meg fornøyd.

 

;-)

En stek trenger man normalt ikke snu, og det er vel kanskje også noe av det som gjør stekeovnen så universal? Den passer til det meste? Og klarer man å velge oppskrifter og råvarer som ikke krever snuing underveis i prosessen så er egentlig alt du du ønsker mulig å gjøre idag med litt "justering" av din komfyr og kokeplate 

 

Et termometer kan holde kontroll på kjernetemperatur, infrarød kan sjekke overflatetemp på feks ribbesvor og en pid kan dra til med nok kraft eller slakke av når det kreves ihht til oppskrift og temperatur. 

 

Hvor fort kan man klare å kjøle ned en stekeovn feks fra 240 grader til 120 og hvor raskt bør det gå eller hvor raskt må det gå? Holder det å justere ned temperaturen og la kjølingen skje automatisk uten pådrag fra pid? Eller må det mekkes til kjølekanaler, eller kjølesløyfer som kjøler enten ved å tilføre kald luft eller sirkulere vann? 

 

Om det ikke er kritisk at nedkjølingen går veldig raskt så er din drømmeovn innenfor rekkevidde allerede. Feks en ardinuo til å kommunisere med pid og termometer og som kan lese oppskrifter feks fra mobilen din eller tableten. Dette bør enhver kreativ elektriker klare å få til for deg, antakeligvis også på din eksisterende stekeovn. 

 

Om du har behov for rask kjøling og kontrollert nedkjøling av stekeovn er det nok litt mer krevende for da må du fysisk bygge om og legge til kjølesløyfe eller få inn kald luft raskt nok samtidig som du kvitter deg med den varme. 

 

Du kan også styre kokeplatene på samme viset. Gjør alt klart på morningen og middagen er nærmest klar når du kommer hjem. Du må som du sier lage sausen, om du ikke har jukset og laget den på forhånd og vakuumpakket den og slengt den i fryseren. For da kan du bare varme opp sausen i microen også har du en kongemåltid laget fra bunnen av stående klar når du kommer hjem. Du må jo forresten ikke bruke microen til sausen siden du også har smarte kokeplater, du kan jo bare putte den frosne sausen i et egnet kokekar med tempmåler også fikser pid'n pådraget slik at sausen er perfekt oppvarmet til feks 88 grader når resten av måltidet er ferdig. 

Endret av bojangles
Lenke til kommentar

En stek trenger man normalt ikke snu, og det er vel kanskje også noe av det som gjør stekeovnen så universal? Den passer til det meste? Og klarer man å velge oppskrifter og råvarer som ikke krever snuing underveis i prosessen så er egentlig alt du du ønsker mulig å gjøre idag med litt "justering" av din komfyr og kokeplate 

 

Et termometer kan holde kontroll på kjernetemperatur, infrarød kan sjekke overflatetemp på feks ribbesvor og en pid kan dra til med nok kraft eller slakke av når det kreves ihht til oppskrift og temperatur. 

 

Hvor fort kan man klare å kjøle ned en stekeovn feks fra 240 grader til 120 og hvor raskt bør det gå eller hvor raskt må det gå? Holder det å justere ned temperaturen og la kjølingen skje automatisk uten pådrag fra pid? Eller må det mekkes til kjølekanaler, eller kjølesløyfer som kjøler enten ved å tilføre kald luft eller sirkulere vann? 

 

Om det ikke er kritisk at nedkjølingen går veldig raskt så er din drømmeovn innenfor rekkevidde allerede. Feks en ardinuo til å kommunisere med pid og termometer og som kan lese oppskrifter feks fra mobilen din eller tableten. Dette bør enhver kreativ elektriker klare å få til for deg, antakeligvis også på din eksisterende stekeovn. 

 

Om du har behov for rask kjøling og kontrollert nedkjøling av stekeovn er det nok litt mer krevende for da må du fysisk bygge om og legge til kjølesløyfe eller få inn kald luft raskt nok samtidig som du kvitter deg med den varme. 

 

Du kan også styre kokeplatene på samme viset. Gjør alt klart på morningen og middagen er nærmest klar når du kommer hjem. Du må som du sier lage sausen, om du ikke har jukset og laget den på forhånd og vakuumpakket den og slengt den i fryseren. For da kan du bare varme opp sausen i microen også har du en kongemåltid laget fra bunnen av stående klar når du kommer hjem. Du må jo forresten ikke bruke microen til sausen siden du også har smarte kokeplater, du kan jo bare putte den frosne sausen i et egnet kokekar med tempmåler også fikser pid'n pådraget slik at sausen er perfekt oppvarmet til feks 88 grader når resten av måltidet er ferdig. 

 

Kanskje ikke en stek, men andre ting, som f.eks. ribbe anbefales å snues i prosessen. Poenget var likevel at en skikkelig smart ovn løser dette selv.

 

Rask nedkjøling kan løses med rask utskiftning av luften, frem til luften i stekerommet klarer å holde temperaturen ved å balansere effekt med varmeelementene.

 

Sausen må selvsagt lages fra bunn av, og ikke jukse med frossensaus. Ellers kunne man selvsagt bare gå all in for sous vide, og varme alt fra vakumerte poser, eller mat laget via slowcoocker. kombinasjonen av disse vil nok dekke behovet for variasjon for de fleste.

Lenke til kommentar

Kanskje ikke en stek, men andre ting, som f.eks. ribbe anbefales å snues i prosessen. Poenget var likevel at en skikkelig smart ovn løser dette selv.

 

Rask nedkjøling kan løses med rask utskiftning av luften, frem til luften i stekerommet klarer å holde temperaturen ved å balansere effekt med varmeelementene.

 

Sausen må selvsagt lages fra bunn av, og ikke jukse med frossensaus. Ellers kunne man selvsagt bare gå all in for sous vide, og varme alt fra vakumerte poser, eller mat laget via slowcoocker. kombinasjonen av disse vil nok dekke behovet for variasjon for de fleste.

Stort sett all saus du lager fra bunnen av kan fryses og vil være helt ok til hverdagsmat. En spiser jo ikke gourmet 7 dager i uken? Stort sett gjør jeg med sauser som med kraft, jeg koker alltid ekstra slik at jeg har god og skikkelig saus/kraft i fryseren når behovet melder seg. Perfekt i hverdagen. Men jaja jeg har det jo med å lage store porsjoner av all mat slik at jeg kan vakuum pakke og fryse ned også ferdige retter. ;) 

 

Jo du har egentlig helt rett i at det alt denne ovnen skal gjøre kan løses langt rimeligere, men det er jo veldig fort å la seg begeistre av alt nytt uten å tenke om man faktisk trenger det. Og trenger man egentlig noe av det denne ovnen tilbyr? Nei er det enkle svaret man gjør jo ikke det. Grill? Elektriske bordgriller har eksistert i årevis, og nå er jo mange av de også smarte. De steker biffen, laksen eller baconet uten at du trenger passe på. Og resultatet blir veldig bra. Bakestein og (ovns)damping kan løses langt rimeligere. 

 

Sous vide og slow-coocker i samme enhet er jo praktisk og tar lite plass. Og damping gjøres jo superenkelt i mikroen eller med kina-bambus-damper til en hundrings. Pizza har jeg med hell laget i grillen på terrassen, høy varme og sten, det funket flott. Jeg har tidligere vært trofast snu-mann når jeg steker ribbe, men ble utfordret til å forsøke uten å snu og det ble akkurat like bra så nå gjør jeg whatever og svoren blir sprø sålenge jeg ruter ordentlig, og bruker grill-elementet i et par tre minutter.

Endret av bojangles
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...