Gå til innhold

Rx 580 og 560 crosdfire


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei takk for svaret men det er nvidia sin sli bro som det må være 2 av samme kortet. Spørsmålet var bare om pc-en blir bedre til gaming.

 

Takk igjen

Ja, du har forsovet rett i at det ikke må være to av samme kort, du kan i teorien kombinere ditt RX 580 med et RX 470, 480, 570, 580, eller 590... Nøkkelen her er at alle disse kortene har samme underliggende grafikkprosessor i forskjellige konfigurasjoner, men du får ikke bedre ytelse enn det svakeste kortet klarer å levere.

 

Nei, maskinen blir ikke bedre til gaming.

Lenke til kommentar

Hei takk for svaret men det er nvidia sin sli bro som det må være 2 av samme kortet. Spørsmålet var bare om pc-en blir bedre til gaming.

 

Takk igjen

 

Nvidia er helt "Nazi" på at det skal være samme kortet man putter i SLI ja. For eksempel kunne man ikke sette 4GB versjonen i SLI sammen med 2GB versjonen av GTX680. Og heller ikke en gang GTX770 kunne settes i SLI med GTX680, selv om det var nøyaktig samme skjermkort, bare med forskjellige navn.

 

AMD's skjermkort er litt "løsere i snippen" kan man si. Men det er visse begrensninger som gjør at man ikke kan sette sammen hva som helst, og få dem til å kjøre i Crossfire. Og selv når man setter sammen 2 forskjellige kort, så vil det bli som å sette sammen 2 av det dårligste kortet. Altså, et R9 290 i crossfire med et R9 290X, blir som om man har 2stk. R9 290. Og om det ene kortet har 4GB minne, mens det andre har 8GB, så blir det som å ha 2 skjermkort med 4GB minne på hver.

 

Det "villeste" man kan gjøre av mismatching av AMD skjermkort i crossfire for tiden, vil kanskje være noe sånt som å sette et 4GB RX 470 i crossfire med et 8GB RX 580 (jeg vet ikke om det går med RX 590 som er på 12nm). Det vil altså oppføre seg som 2stk. 4GB RX 470.

 

RX 560 kan imidlertid overhodet ikke settes i crossfire sammen med et RX 580, avstanden blir rett og slett for stor. Det eneste man kan gjøre med en slik kombinasjon, er noen ganske få spill som støtter "explicit multi GPU" under DX12. Det eneste jeg kjenner til av slike spill, er det de bruker mest til benchmarks, som heter "Ashes of the Singularity". Og om jeg ikke husker feil, så må man sette det raskeste skjermkortet i øverste PCIe spor (som "main" eller noe slikt) og så sette RX 560 til å hjelpe å "puffe". I dette spillet vil man nok kanskje se noe bedre ytelse med et RX 580 og et RX 560 i tandem. Men det er altså ikke i "crossfire". :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...