ProphetSe7en Skrevet 30. desember 2018 Del Skrevet 30. desember 2018 Trenger hjelp til to gode sauser. En som passer til kalkunbryst og en som passer til ribbe. Vil helst unngå denne brunost varianten siden det er flere som ikke liker den. Kalkunen har jeg ikke noe kraft fra stekingen til å lage sause av, og jeg har ikke tilgang til rød/hvitvin. Må bruke ting jeg kan anskaffe på en søndagsåpen joker. Noen gode tips uten at det blir for avansert? Ribben kan jeg benytte stekesky til å lage saus av, men trenger en god oppskrift her også Kalkun står på menyen i dag, ribbe i morgen så det er dessverre ikke mulig å benytte stekesky fra ribbe til saus til kalkun om noen ville foreslå det Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 30. desember 2018 Del Skrevet 30. desember 2018 (endret) Hvordan tilbereder du kalkun uten å få noen form for stekesjy? Hadde jeg kun hatt ghettoingredienser; Brun løk, hvitløk, gulrot og selleri i 10 min. Hell i buljong laget på terning. Tørka laubær er fint her. Kok dette i 30min. Lag brun jevning av lik del smør og mel, hell i kraften gradvis og smaksett med f.eks appelsinmarmelade/honning, soya og eddik. Med gode ingredienser; En halv flaske madeira oppi samme gryta som over, før det kokes i 30min. Med tid og gode ingredienser; Hjemmelaget brun kraft laget på hele kalkunskroget, sammen med madeira, oppi den brune jevninga. Ribbesaus; brun ribbesjyen hvor du først siler av fettet og forsett som over. Hellstrøm har ribbesaus godt dokumentert. Endret 30. desember 2018 av ahpadt Lenke til kommentar
ProphetSe7en Skrevet 30. desember 2018 Forfatter Del Skrevet 30. desember 2018 Tilbereder den med sirkulator, men den er alt gjort klar i forkant og ble kjølt ned og vakumert på nytt. Min samboer som tok den ut av posen, og hun tenkte ikke over at jeg trengte kraften som var i posen til å lage saus. Lenke til kommentar
Taurean Skrevet 1. januar 2019 Del Skrevet 1. januar 2019 Smør, mel, vann fløte, kraft, høns/kjøttbuljongpulver, litt salt, en del pepper. Visp til krampa tar deg. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå