jajamensen Skrevet 29. desember 2018 Del Skrevet 29. desember 2018 Hei! Har hatt et rådyr hengt i kjelleren til mørning i ca 40 døgngrader. Da jeg parterte dyret, så la jeg merke til at det har kommet en slags "hinne" på kjøttet som jeg ikke kan tenke meg er noe godt ved spising. Er dette normalt? Har jeg gjort noe galt? Burde jeg skjære bort "hinnen"/tørkete kjøttet før steking/inn i ovnen? Rommet hold ca 4-5 grader, usikker på luftfuktighet. Lenke til kommentar
Kontorstol Skrevet 29. desember 2018 Del Skrevet 29. desember 2018 Det er en tørkehinne som beskytter kjøttet. Det er noe man absolutt ønsker. Lenke til kommentar
Quote Skrevet 29. desember 2018 Del Skrevet 29. desember 2018 (endret) Er det tørkehinne? Det er slik det skal være, og det betyr at du har gjort alt riktig. Et kvalitetstegn på kjøtt som henger til mørning, er en god tørkehinne. Du bør være mer bekymret dersom det ikke har kommet tørkehinne, hvor du da risikerer at det kommer mugg på kjøttet. Tørkehinnen beskytter kjøttet, og gjør at kjøttet tåler lenger mørning. Det skal gå fint å spise det. Men dersom det ikke frister, så kan du jo skjære bort litt. Endret 29. desember 2018 av Quote Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå