Gå til innhold

Kjemikerens beste tips: Julegodteriet blir best med pyrolyse, maillardreaksjoner og perfekt krystallisering


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hva skal en med grunnfag i fysikk for dette? For de fleste vil noen kurs i grunnleggende kjemiteori, grunnleggende laboratorieteknikk pluss litt eksperimentell syntetisk kjemi være mer enn nok. For de litt mer viderekommende, er det lurt å spe på med kolloidkjemi og fysikalsk kjemi. Kjemometri er alltid nyttig, men det meste bør en ha fått med seg fra tidligere. Industriell kjemi er et pluss, men ikke påkrevet om en ikke skal øke produksjonen utover nærmeste familie og venner. :)

Endret av Herindur
  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

" * Sprø svor: "

Det stadig tilbakevendende temaet om saftig ribbekjøtt med sprø svor.

 Jeg har et par tre år nå, kjøpt ribbe som skal stekes i plastpakningen ( Kun ta av merkelappen), ferdig krydret. ( Vanskelig å få tak i noen år, men KIWI har hatt.)

Pakken inn i ovnen, på beskrevet temperatur.  Ut etter beskrevet tid. ( Litt væske er igjen, etter steking, inne i plastpakningen som har blåst seg litt opp, og  som  kan/bør helles ut ved å klippe et hull i et gjørne for å bruke i sausen. )

Resultat ?    Saftige ribbestykker og sprø svor, hver gang. - Og uten at ovnen  får noe behov for noe  rengjøring.

  Hvorfor ikke alle ribbeprodusenter gjør det slik forundrer meg.

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...