Ellen Viseth Skrevet 22. desember 2018 Del Skrevet 22. desember 2018 Kjemikerens beste tips: Julegodteriet blir best med pyrolyse, maillardreaksjoner og perfekt krystallisering Lenke til kommentar
CXSUB4BA Skrevet 22. desember 2018 Del Skrevet 22. desember 2018 Syns monokrystallinske polkagriser er litt smakløse..... 1 Lenke til kommentar
Herindur Skrevet 22. desember 2018 Del Skrevet 22. desember 2018 (endret) Hva skal en med grunnfag i fysikk for dette? For de fleste vil noen kurs i grunnleggende kjemiteori, grunnleggende laboratorieteknikk pluss litt eksperimentell syntetisk kjemi være mer enn nok. For de litt mer viderekommende, er det lurt å spe på med kolloidkjemi og fysikalsk kjemi. Kjemometri er alltid nyttig, men det meste bør en ha fått med seg fra tidligere. Industriell kjemi er et pluss, men ikke påkrevet om en ikke skal øke produksjonen utover nærmeste familie og venner. Endret 22. desember 2018 av Herindur 2 Lenke til kommentar
Fri diskusjon og kunnskap Skrevet 23. desember 2019 Del Skrevet 23. desember 2019 " * Sprø svor: " Det stadig tilbakevendende temaet om saftig ribbekjøtt med sprø svor. Jeg har et par tre år nå, kjøpt ribbe som skal stekes i plastpakningen ( Kun ta av merkelappen), ferdig krydret. ( Vanskelig å få tak i noen år, men KIWI har hatt.) Pakken inn i ovnen, på beskrevet temperatur. Ut etter beskrevet tid. ( Litt væske er igjen, etter steking, inne i plastpakningen som har blåst seg litt opp, og som kan/bør helles ut ved å klippe et hull i et gjørne for å bruke i sausen. ) Resultat ? Saftige ribbestykker og sprø svor, hver gang. - Og uten at ovnen får noe behov for noe rengjøring. Hvorfor ikke alle ribbeprodusenter gjør det slik forundrer meg. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå