Kjetil Lura Skrevet 8. desember 2018 Del Skrevet 8. desember 2018 Storfe og sau kan gå på beite om sommeren og forast med silo om vinteren, men fordi amerikanerne fora med mais er dei rekna som klimaversting. Og so slepp dei ut metan. Då er det bedre å ete hjortedyr, for metanutsleppet deira "tell" ikkje Storfe, sau, gris osv er ikke problemet. Er antallet som er problemet. Sjekk selv hvor mange husdyr vi har i verden Er mere enn vi er på kloden. Se denne om du har netflix: https://www.netflix.com/no-en/title/80033772 Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 8. desember 2018 Del Skrevet 8. desember 2018 Har vi ikke genmodifiserte laks? Hva er dette da https://www.nrk.no/rogaland/genmodifisert-laks-kan-hjelpe-oppdrettsnaeringen-1.13361115 Disse er ikke i salg ut til forbruker. Lenke til kommentar
Kjetil Lura Skrevet 8. desember 2018 Del Skrevet 8. desember 2018 Har de egen produksjon med ikke genmodifiserte laks? Lenke til kommentar
G Skrevet 10. desember 2018 Del Skrevet 10. desember 2018 (endret) Spørs hva du legger i det. Laboratorie-genmodifisert laks har aldri vært produsert eller solgt i Norge. Verdens første salg av genmodifisert laks til forbrukere skjedde i Canada i 2017. Men genmodifisering har skjedd både naturlig i hele jordas historie og kunstig i århundrer gjennom avl. Deriblant laks, men genmodifiseringen har foregått mye lengre og mye mer omfattende i landbrukssektoren. Potetene og kornet vi spiser i dag er for eksempel ganske langt unna sin genetiske opprinnelse. Du skal lete rimelig lenge før du finner mat i butikken som ikke er genmodifisert på et eller annet vis eller kunstig behandlet på et eller annet vis. Du kommer antagelig til å gå ganske sulten derfra. Selv om maten er merket for veganere, svanemerket, merket med norsk flagg eller økologisk, eller alt på en gang. Det er bare å innse realitetene og bite i seg menneskeheten har nådd sin lengste gjennomsnittlige levealder noen sinne. Vi har det faktisk ganske bra - til tross for skremselspropagandaen og stadig mer nærmest religiøs eller tvangstanke-lidende holdninger til kosthold. Da kalles det ikke for genmodifisering. Det er evolusjonsmessige endringer, eller at den som driver med avl selektivt velger seg ut dyr til å videreføre "de beste genene". Genmodifisering er en direkte inngripen i ATGC-kodene, og det skjer på laboratorier. Naturen bidrar med avhengighet på en rekke parringer hvor genene optimaliseres gjennom det utvalg evolusjonen står for ved at svake individer bukker under. Naturen bidrar med mutasjoner som er gunstige. Lite gunstige mutasjoner vil gi individer som bukker under. Oppdrett av laks eller husdyr vil aldri kunne helt gjenspeile naturens måte å fjerne svake individer. For å være litt stygg nå, men realist: Du setter hundrevis av funksjonshemmede folk på institusjoner og lar dem parre seg videre. Institusjonen her blir sammenliknbar med fjøsene eller fiskemerdene. .....og meg bekjent ligger ikke giftstoffer lagret i DNA......:-) Gullkommentar. Men det er en del gift som ligger kodet i DNA i slanger, edderkopper og slikt. Men da sitter som regel ikke giften i kjøttet. Selv om det kanskje finnes gode eksempler på at gress kan bli mer bittert ved nedbeiting og slike forhold. Endret 10. desember 2018 av G Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå