Gå til innhold

Alternativ til melk med lengre holdbarhet?


Dubious

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Eg støttar meg til siste talar, når du berre av og til brukar litt mjølk til matlaging og liknande så er det ei god løysning å fryse ned mjølk som isbitar (tilsvarande også med fløyte).

 

Angåande det som er sagt om holdbarheit så stemmer også det at mjølka held seg lenger enn datomerkinga, men som ein som også brukar lite mjølk så ser eg at holdbarheita ikkje er like god etter at du har opna kartongen. Ein uopna mjølkekartong kan ligge ganske lenge i kjøleskapet, men når du fyrst har opna kartongen så bør du bruke den opp innan veka er omme.

 

Mi løysning er at eg kjøper lite mjølk, men når eg kjøper mjølk så kjøper eg H-mjølk som er litt feitare og som derfor held seg litt betre enn lett og skummamelk.

 

Dersom ditt primære bruksområde er kaffe/kakkao, samt av og til supper og gryter så hadde eg slutta å kjøpe mjølk og heller sattsa på å kjøpe små porsjonspakkningar med kaffefløyte om du får tak i det, alternativt mjølkepulver til kaffen, og at du kjøper rett-i.koppen kakao der du berre treng å tilsette varmt vatn.

Til matlaging ville eg godt over til fløyte. Fløyten har god holdbarheit på grunn av høgt fettinnhald, og egnar seg heilt ypperlig til å fryse som isbitar sidan du ofte berre skal ha ein klunk eller to med fløyte i suppa likevell.

Lenke til kommentar

Dersom ditt primære bruksområde er kaffe/kakkao, samt av og til supper og gryter så hadde eg slutta å kjøpe mjølk og heller sattsa på å kjøpe små porsjonspakkningar med kaffefløyte om du får tak i det, alternativt mjølkepulver til kaffen, og at du kjøper rett-i.koppen kakao der du berre treng å tilsette varmt vatn.

Til matlaging ville eg godt over til fløyte. Fløyten har god holdbarheit på grunn av høgt fettinnhald, og egnar seg heilt ypperlig til å fryse som isbitar sidan du ofte berre skal ha ein klunk eller to med fløyte i suppa likevell.

 

Bruker kakao hvor man kun har varmt vann, men selv den blir bedre med litt melk + at kald melk gjør at den kan drikkes med en gang uten å brenne seg på tungen

Skal vurdere frysing

 

Melken holder lenger hvis du legger den i den kaldeste delen av kjøleskapet. Det er en gammel uvane fra brettetut-dagene at man setter den i kjøleskapsdøra, men med skrukork har vi mer plasseringsfrihet.

Har ikke hyller i kjøleskapdøra, de tok jeg bort for å få mer plass i selve kjøleskapet

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...