henrikwl Skrevet 9. oktober 2018 Del Skrevet 9. oktober 2018 Energi er energi; hvorvidt den er kortvarig eller langvarig avhenger av hvor fort jeg bruker den. Hvis jeg spiser 2500kcal med sukker en dag, så er det energibehovet mitt dekket den dagen. Og jeg håper jo inderlig at hvis alternativene er sultedød eller sukkerbiter, så velger man sukkerbiter. Pri. 1: energibalanse – det er denne som på kort sikt bestemmer vekten din og evnen din til å fungere i hverdagen Pri. 2: fornuftig fordeling av makro- og mikronæringsstoffer – det er denne som på lang sikt bestemmer hvor godt kroppen din trives, hvor effektivt energiopptaket er og hvorvidt du vil lide bieffekter av feilernæring. Lenke til kommentar
vidor Skrevet 9. oktober 2018 Del Skrevet 9. oktober 2018 Viktig å skille på sukker og sukker i praksis. Store forskjeller på glykemisk index. Når folk flest snakker om sukker mener de fleste raffinert sukker med GI på 50, mens raffinert hvetemel faktisk har en GI på 100. Svihus har en bok hvor han har testet mange matvarer for å finne GI. En har også en viktig måleenhet i GL (Glykemisk Last) som er sterkt korrelert med insulin-produksjon. Lenke til kommentar
Gjest Slettet+921324 Skrevet 15. oktober 2018 Del Skrevet 15. oktober 2018 Skulle tro fiskepinner er ok i det minste. Et tips jeg kan gi deg, er å kjøpe seiblokker som er fryst. De er vanvittig billige. Så steker du det med salt og pepper, og har melk oppi. Kok greiene litt i melka, akkurat hvor lenge bestemmer du litt selv, og ha ris attåt. "Stekt sei med melk". Det er godt altså! Stek i smør eller melange da, det er et must. Tror ikke det er like digg med rapsolje. En sånn seiblokk er vel på ca 800 gram. Knekk den i to og legg tilbake halvparten i frysern så har du til en annen dag. Lenke til kommentar
Taurean Skrevet 15. oktober 2018 Del Skrevet 15. oktober 2018 Hehe pjallkåre, den var artig ^^ men et godt tips. Sei i blokk er billig. Hvis jeg kan foreslå et billig og sunt supplement, så er det å ha litt frosne grønnsaker i den panna. Da har du et supert fullverdig måltid. Angående sukkerdiskusjonen: kroppen trenger vel næring? Skulle likt å ha Dukien svare på hva slags problemer kroppen og psyken vil oppleve om man kun spiser 2500 kalorier verdt av sukker hver dag, og 2500 kalorier verdt av balansert og næringsrik mat. Lenke til kommentar
Dukien Skrevet 15. oktober 2018 Del Skrevet 15. oktober 2018 (endret) kun spiser 2500 kalorier verdt av sukker hver dag, og 2500 kalorier verdt av balansert og næringsrik mat. Om vi tar utgangspunkt i en adekvat helse så ville det over tid ville det ført til en hel rekke mangelsykdommer med en smertefull og sakte død. Spørsmålet er i hvilken grad, hvor lenge og hvor gradvis psykiske plager som appetittløshet, nedsatt konsentrasjonsevne, muskelsvakhet, kvalme, trøtthet, vekttap, skjørbuk etc oppstår. Det er et vanskelig og et interessant spørsmål. La meg forsøke på et tankeeksperiment: Vannløselige vitaminer flest har korte lagre og har som regel høy omsetning med stor utskillelse. Det er derfor trolig mangler på B-vtaminer en først kan forvente. Enkelte B-vitaminer som B12 derimot, har store lagre med lite tap og det tar flere år før det "tappes" helt. Andre B-vitaminer som B2 har flere essensielle roller i energiomsetningen, lavere lagre og større tap. Det er ikke tilstrekkelig med data på hvor lenge lagrene varer for B2, men fordi man ikke spiser proteiner, så vil den over tid negative nitrogenbalansen føre til at utskillelsen av B2 i urin øker. Dette fordi B2-metabolittene er bundet til ulike proteiner. For vitamin B3 har kroppen begrenset evne til lagring og data viser at mangelsymptomer oppstår etter 50–60 dager (basert en maisbasert kost med lite B3). Det spørs om fraværet av essensielle aminosyrer er noe en merker først, kroppen vil forsøke å resilkulere kroppsegne essensielle aminosyrer og kan slik kompensere, men over tid vil fraværet føre til lave verdier av albumin. Fordi albumin bidrar til å holde væske intracellulært i årer så er det ikke en gunstig tilstand - barn i Afrika som spiser for lite proteiner over tid og som spiser raffinerte matvarer utvikler tilstandene marasmus og kwashiorkor (tynne med samtidig "gravid" mage). Vitamin C på sin side lagres ikke og vevene blir dermed å anse som kroppens "lager." Etter 30-50 dager er plasmanivåene så lave at mangelsykdommer vil forekomme. Jeg skal forhøre meg med noen kollegaer og høre meg hva dem tenker - dog ser jeg for meg noen måneder med et stadig mer smertehelvete før døden til slutt inntreffer. Endret 15. oktober 2018 av Dukien 2 Lenke til kommentar
Dukien Skrevet 15. oktober 2018 Del Skrevet 15. oktober 2018 Viktig å skille på sukker og sukker i praksis. Store forskjeller på glykemisk index. Når folk flest snakker om sukker mener de fleste raffinert sukker med GI på 50, mens raffinert hvetemel faktisk har en GI på 100. Svihus har en bok hvor han har testet mange matvarer for å finne GI. En har også en viktig måleenhet i GL (Glykemisk Last) som er sterkt korrelert med insulin-produksjon. Raffinert hvetemel var en tidligere standard, men dette er ikke så vanlig lenger. GI gir kun info om blodsukkerstigningen etter inntak av en matvare spist separat, men de fleste spiser flere matvarer i et måltid så glykemisk belastning (GB) er ner treffsikker. GB tar hensyn til matvarens GI, men i tillegg også innholdet av karbohydrater og mengden. Jeg kan illustrere: Ett eple: GI 54, inntatt mengde eple inneholder 16 gram karbohydrater. GB = (54*16)/100 = 8,64 2,5 dl kokt pasta: GI 59, inntatt mengde inneholder 52 gram karbohydrater. GB = (59*52)/100 = 30,68 1 Lenke til kommentar
*NORGE* Skrevet 15. oktober 2018 Del Skrevet 15. oktober 2018 Kjøp -rene- fiskefiléter. Jeg handler mest på Kiwi, og der har de i frysedisken torskefilét til ca 80 kr/kg. Og får du tak i fersk eller løsfrosset filet av hyse, sei eller torsk (den rekkefølgen) lager du "fiskepinnene" selv på 1-2-3: Skjær passe biter (50-100 gram) og dypp i tre dype tallerkener satt på rad: Tallerken 1 med mel blandet med litt salt/pepper (tas vare på og gjenbrukes), tallerken 2 med sammenvispes egg og tallerken 3 med litt for tørre brødskiver gjort enda tørrere etter en natt på 30-40-50 grader i stekeovnen og så lagt i plastpose og finknust mellom hammer og skjærebrett. Leggpå ildfast fat og stek så noen minujtter på hver side i stekeovn rundt 200 grader. Voila: Fiskepinner så sunne og sprengfulle av næring det er praktisk mulig å få stekt mat Lenke til kommentar
8DX8QO0Y Skrevet 15. oktober 2018 Del Skrevet 15. oktober 2018 (endret) >en natt på 30-40-50 grader OMG så lettvint. Og brannfarlig. Endret 15. oktober 2018 av 8DX8QO0Y Lenke til kommentar
*NORGE* Skrevet 15. oktober 2018 Del Skrevet 15. oktober 2018 >en natt på 30-40-50 grader OMG så lettvint. Og brannfarlig. Nøyaktig så brannfarlig som litt frisk fyr på panelovnen din en vinternatt - no more, no less. Lenke til kommentar
Taurean Skrevet 15. oktober 2018 Del Skrevet 15. oktober 2018 Og får du tak i fersk eller løsfrosset filet av hyse, sei eller torsk (den rekkefølgen) lager du "fiskepinnene" selv på 1-2-3: Skjær passe biter (50-100 gram) og dypp i tre dype tallerkener satt på rad: Tallerken 1 med mel blandet med litt salt/pepper (tas vare på og gjenbrukes), tallerken 2 med sammenvispes egg og tallerken 3 med litt for tørre brødskiver gjort enda tørrere etter en natt på 30-40-50 grader i stekeovnen og så lagt i plastpose og finknust mellom hammer og skjærebrett. Leggpå ildfast fat og stek så noen minujtter på hver side i stekeovn rundt 200 grader. Voila: Fiskepinner så sunne og sprengfulle av næring det er praktisk mulig å få stekt mat Veldig fin oppskrift! Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 15. oktober 2018 Del Skrevet 15. oktober 2018 Nøyaktig så brannfarlig som litt frisk fyr på panelovnen din en vinternatt - no more, no less. Trur du har langt meir rett i denne påstanden enn du forstår. Lenke til kommentar
vidor Skrevet 15. oktober 2018 Del Skrevet 15. oktober 2018 Raffinert hvetemel var en tidligere standard, men dette er ikke så vanlig lenger. GI gir kun info om blodsukkerstigningen etter inntak av en matvare spist separat, men de fleste spiser flere matvarer i et måltid så glykemisk belastning (GB) er ner treffsikker. GB tar hensyn til matvarens GI, men i tillegg også innholdet av karbohydrater og mengden. Jeg kan illustrere: Ett eple: GI 54, inntatt mengde eple inneholder 16 gram karbohydrater. GB = (54*16)/100 = 8,64 2,5 dl kokt pasta: GI 59, inntatt mengde inneholder 52 gram karbohydrater. GB = (59*52)/100 = 30,68 Du illustrerer nøyaktig det jeg mener. Det blir feil å gi karbohydratene skylden for alt når man ikke hensyntar den praktiske biokjemien. 1 Lenke til kommentar
whiskyman Skrevet 1. desember 2018 Del Skrevet 1. desember 2018 På butikken nedenfor her så koster det vel 50 kr for 4 nedfryste filerer av laks.. Kjøper man så poteter for 1-2 måner + mye fryst grønnsaker så trenger ikke det nødvendigvis å koste så mye. Farmed Norwegian Salmon World’s Most Toxic Food Lenke til kommentar
Gjest Slettet-YsznKkZxt0 Skrevet 1. desember 2018 Del Skrevet 1. desember 2018 (endret) Farmed Norwegian Salmon World’s Most Toxic Food Glad å høre bekreftelsen av en dokumentar som har en klingende tittel: Forks over knives. Alt som vil ta livet av meg får stille i kø Endret 1. desember 2018 av Slettet-YsznKkZxt0 1 Lenke til kommentar
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb Skrevet 1. desember 2018 Del Skrevet 1. desember 2018 (endret) Farmed Norwegian Salmon World’s Most Toxic Food Det der tror jeg ikke noe på. I Norge er det svært strenge regler på dette her. Om det hadde vært skadelig hadde forskning bevist dette. Les deg litt opp på seriøs forskning og artikler før du begynner å komme med slike påstander. Det er også svært interessant at Kurt Oddekalv, som tror på såkalte "chemtrails" kommer med slike påstander som dette. At han i det hele tatt kan bli tatt seriøs er skremmende. https://forskning.no/spor-en-forsker-ny-fiskehelse/spor-en-forsker-hvor-sunn-er-oppdrettslaksen/302328 Endret 1. desember 2018 av Slettet-x7D6du0Hjb Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå