haxtorita Skrevet 8. oktober 2018 Del Skrevet 8. oktober 2018 (endret) Heisann godtfolk, jeg har idag kjøpt Vin dunk ( Fersken ) av europris, jeg fyllet 17liter vann i ballongen og hellet alle 5litrene oppi, det var tydeligvis ikke det jeg skulle.Sto hiv oppi 3Liter vin konsentrat ( så dette i etterkant da jeg trodde dunken jeg kjøpte kun var 3liter først når jeg leste )Samt pose A (gjær )Lengre nede 2punkter etter sto det ( hell gjenværende vinkosentrat oppi dunken etter og skyllt godt )Da er spørmålet mitt, vil vinen min bli masse påvirket av dette ?Helt ny på dunker da jeg tidligere kun har kokt tørket frukt, der prosessen tydeligvis ikke var den samme.Håper på kun seriøse svar Endret 8. oktober 2018 av haxtorita Lenke til kommentar
d'espresso Skrevet 8. oktober 2018 Del Skrevet 8. oktober 2018 Hei! Nei. Jeg tror ikke vinen din tar meget skade av dette. Stod det noe om rengjøring av ballong og andre komponenter som er i direkte kontakt med væske i oppskriften? Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 8. oktober 2018 Del Skrevet 8. oktober 2018 Dette skal ikkje ha stor betydning. Hensikta med å tilsette litt og litt av vinkonsentratet er at det er lettare å blande ut. Ved å tømme alt i samtidig så bør du røre litt ekstra for å påsjå at alt er blanda godt. Lenke til kommentar
haxtorita Skrevet 8. oktober 2018 Forfatter Del Skrevet 8. oktober 2018 Hei! Nei. Jeg tror ikke vinen din tar meget skade av dette. Stod det noe om rengjøring av ballong og andre komponenter som er i direkte kontakt med væske i oppskriften? Legger ved bilde av oppskrift for et best muligt svar til en Fersk innenfor vinsetting, eneste jeg vet er at gjør man rett med fersken vinen blir den mye bedre enn sommersby cider, å det skal mye til da det er en favoritt. Lenke til kommentar
haxtorita Skrevet 8. oktober 2018 Forfatter Del Skrevet 8. oktober 2018 https://imma.gr/75742x3b391 Her er bilde, da jeg ikke fannt en måte og legge det med i posten Lenke til kommentar
haxtorita Skrevet 8. oktober 2018 Forfatter Del Skrevet 8. oktober 2018 Dette skal ikkje ha stor betydning. Hensikta med å tilsette litt og litt av vinkonsentratet er at det er lettare å blande ut. Ved å tømme alt i samtidig så bør du røre litt ekstra for å påsjå at alt er blanda godt. Den skal nok blandes ganske godt ja så krysser fingrene for og få en velykket! , De smaker himmelsk når de først blir perfekte! Lenke til kommentar
d'espresso Skrevet 8. oktober 2018 Del Skrevet 8. oktober 2018 https://imma.gr/75742x3b391 Her er bilde, da jeg ikke fannt en måte og legge det med i posten Linken fungerer ikke. Lenke til kommentar
haxtorita Skrevet 8. oktober 2018 Forfatter Del Skrevet 8. oktober 2018 Linken fungerer ikke. http://bldr.no/Cvt Denne skal tror jeg. Lenke til kommentar
haxtorita Skrevet 9. oktober 2018 Forfatter Del Skrevet 9. oktober 2018 Satt vinen når denne tråden ble opprettet, og det er ennå ikke begynnt og boble i gjærlåsen.Kan jeg hatt for varmt vann ?, ballongen sto på varmekabler i 2-3timer før jeg satt den på bordet. før den ble satt på gulvet var den 25grader.har jeg klart og drept gjæren ? Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 9. oktober 2018 Del Skrevet 9. oktober 2018 (endret) Kanskje, spørs kor varmt vatn du brukte. Eg trur ikkje varmekablane er problemet, sjølv om dunken stod rett på varmekablane så tek det tid å varme opp 20-25 liter. Men det kan hende at du har fått ein pose med gjær som enten har gått ut på dato eller blitt behandla feil. Men sjølv med dårlig gjær så vil det begynne å gjere etterkvart, nokre gjærsporar er alltid i live. Dersom du er utolmodig, så kan du tilsette ein ekstra pose med gjær, eksgra gjær har ingen betydning sidan gjærrestane samlar seg i botnen og blir ikkje med vinen vidare når du bruker hevert etter gjæringa. Edit: Eit døgn er heller ikkje lang tid, eg hadde venta eit døgn til før eg hadde tatt grep. Ofte begynner det å gjære veldig sakte også, alt etter kva tyoe gjør du bruker. Endret 9. oktober 2018 av The Avatar Lenke til kommentar
Vox_populi Skrevet 9. oktober 2018 Del Skrevet 9. oktober 2018 Var ballongens temperatur 25° da du tilsatte gjæra? Det er akseptabelt, men gjæra i slike sett er ofte for gammel. Det var også uheldig at du hadde alt i med en gang. Det kan ha blitt for sterk sukkerløsning for gjæra. Se det an et par dager, så kan du ev. prøve å tilsette ny vingjær. Men ikke ha store forhåpninger! Lenke til kommentar
d'espresso Skrevet 9. oktober 2018 Del Skrevet 9. oktober 2018 Alltid lurt med termometer. Men, det får bli neste gang. Vanskelig å si, men så lenge du dropper (som i putte i ballongen) gjær av den typen, vil jeg tippe du er good med en temperatur på rundt 26-ish. Forøvrig litt skummelt at de tar så lett på rengjøring i den oppskriften. Det er alfa omega. Vent lengre med å ta sorgene på forskudd. Det er ikke uvanlig at det tar noe tid før det "plopper" i gjærlåsen. Er lokket helt tett, og låsen fylt med vann, forresten? Lenke til kommentar
haxtorita Skrevet 9. oktober 2018 Forfatter Del Skrevet 9. oktober 2018 Kanskje, spørs kor varmt vatn du brukte. Eg trur ikkje varmekablane er problemet, sjølv om dunken stod rett på varmekablane så tek det tid å varme opp 20-25 liter. Men det kan hende at du har fått ein pose med gjær som enten har gått ut på dato eller blitt behandla feil. Men sjølv med dårlig gjær så vil det begynne å gjere etterkvart, nokre gjærsporar er alltid i live. Dersom du er utolmodig, så kan du tilsette ein ekstra pose med gjær, eksgra gjær har ingen betydning sidan gjærrestane samlar seg i botnen og blir ikkje med vinen vidare når du bruker hevert etter gjæringa. Edit: Eit døgn er heller ikkje lang tid, eg hadde venta eit døgn til før eg hadde tatt grep. Ofte begynner det å gjære veldig sakte også, alt etter kva tyoe gjør du bruker. Tankt tanken, venter til imorgen kvell blobbler det ikke blir det kjøpt ny gjær. Lenke til kommentar
haxtorita Skrevet 9. oktober 2018 Forfatter Del Skrevet 9. oktober 2018 Var ballongens temperatur 25° da du tilsatte gjæra? Det er akseptabelt, men gjæra i slike sett er ofte for gammel. Det var også uheldig at du hadde alt i med en gang. Det kan ha blitt for sterk sukkerløsning for gjæra. Se det an et par dager, så kan du ev. prøve å tilsette ny vingjær. Men ikke ha store forhåpninger! Tempen var 25 grader ja, målt med thermometer som ligger med vinene på europris. Lenke til kommentar
haxtorita Skrevet 9. oktober 2018 Forfatter Del Skrevet 9. oktober 2018 Alltid lurt med termometer. Men, det får bli neste gang. Vanskelig å si, men så lenge du dropper (som i putte i ballongen) gjær av den typen, vil jeg tippe du er good med en temperatur på rundt 26-ish. Forøvrig litt skummelt at de tar så lett på rengjøring i den oppskriften. Det er alfa omega. Vent lengre med å ta sorgene på forskudd. Det er ikke uvanlig at det tar noe tid før det "plopper" i gjærlåsen. Er lokket helt tett, og låsen fylt med vann, forresten? Alt tett, temp når gjær ble tilsatt var 25grader. Får bare smøre meg med tolmodighet Lenke til kommentar
haxtorita Skrevet 9. oktober 2018 Forfatter Del Skrevet 9. oktober 2018 Her er posen som er helt oppi. Så er ikke for gammel ifølge best før. Lenke til kommentar
Ursidae Skrevet 10. oktober 2018 Del Skrevet 10. oktober 2018 moderen har prøvd den fersken vinen, er vist VELDIG god! dessverre har min tante som også er naboen en sitteplass utenfor vinduet der hun, min mor og bestemor sitter ute og drikker vin og kakkler... de 25 literne vin forsvant fort og det var en veldig bråkete sommer. Lenke til kommentar
haxtorita Skrevet 12. oktober 2018 Forfatter Del Skrevet 12. oktober 2018 Har idag ( dag 2 med ny gjær pga den andre ikke ploppet etter 3dager ) Kjøpt mostvekt da deg fortsatt ikke er plopping.... 23grader i rommet. Jeg sjønner heller ikke denne mostvekten men tror den sier at dette er dødt da den viser 85? Vis noen vet svaret gi meg en lyd. Har selv smakt fersken fra en som lagde dette myyye og solgte som bare pokker før, den ble helt sykt god, bedre enn cider. Så er vell en kunst og få til. Lenke til kommentar
Vox_populi Skrevet 12. oktober 2018 Del Skrevet 12. oktober 2018 Oechslevekta viser væskas egenvekt, ikke om væska gjærer eller ei. Din er 1,085, for den er smekkfull av sukker (antagelig derfor den ikke vil gjære). Etter hvert som gjærcellene omdanner sukkeret til alkohol, minker egenvekta til den stanser litt over eller under 1 (etanol har egenvekt 0,8). Har du smakt på "vinen"? Smaker den som søt saft, eller kjenner du stikkende smak av kullsyre? I så fall er det liv (og håp)!Det er ingen kunst å sette slike ferdige vinsett, men du må jo lese og følge bruksanvisninga, da! La dette være en lærepenge. 1 Lenke til kommentar
haxtorita Skrevet 12. oktober 2018 Forfatter Del Skrevet 12. oktober 2018 Tror det muligens kan være en dårlig druekosentrat, plopper den ikke imorgen går jeg til europris og hører. Skader ikke Oechslevekta viser væskas egenvekt, ikke om væska gjærer eller ei. Din er 1,085, for den er smekkfull av sukker (antagelig derfor den ikke vil gjære). Etter hvert som gjærcellene omdanner sukkeret til alkohol, minker egenvekta til den stanser litt over eller under 1 (etanol har egenvekt 0,8). Har du smakt på "vinen"? Smaker den som søt saft, eller kjenner du stikkende smak av kullsyre? I så fall er det liv (og håp)! Det er ingen kunst å sette slike ferdige vinsett, men du må jo lese og følge bruksanvisninga, da! La dette være en lærepenge. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå