Gå til innhold

Dette taket skal gi strøm til naboene


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg hater alle halleluja-reportasjene om solceller. Gi oss tall, for svarte.

 

Betales der også nettleie og diverse afgifter ?

Solcelle udgifterne/indtægter giver vel en ROI på 20-30 år.

Til sammenligning udgør solceller i EL forbrugets sammensætning (i Danmark) kun 2,3%

 

https://ing.dk/artikel/spoerg-fagfolket-hvorfor-eksporterer-vi-vindmoellestroem-vi-selv-kunne-forbruge-213767

Lenke til kommentar

Dette er et digert og skjemmende bygg som stjeler sjøutsikt fra byen. Man hadde aldri i verden fått byggetillatelse hvis det ikke var for at en kreativ sjel hos byggherren kom på at man kunne selge det inn som miljøtiltak for å narre lettlurte politikere.

 

Hvis man var ute etter å redde verden kunne man selvfølgelig lagt solcellene hvor som helst (tapetsere eksisterende bygg eller bruke Heimdalsmyra) i stede for å sette opp dette monumentet over korttenkthet og idioti.

Lenke til kommentar

Fins det noen graf for bygget som viser forventet produksjon strøm i årets 12 måneder? Har bodd noen år i Trondheim, og det er vel ikke soldagene jeg husker best fra den tiden...

 

Dette er en av de vanligste vrangforestillingene mot solenergi i Norge. Folk ser på Norge som et "mørkt" land med lite sol og tror ikke at ressursgrunnlaget er godt nok.

 

Dette er ikke riktig, i hvert fall ikke for store deler av Sør-Norge, der hvor folk flest faktisk bor.

 

Ressursgrunnlaget målt som innstrålt energi er bare marginalt lavere i Sør-Norge enn i store deler av Tyskland (og helt jevnt med nordlige deler av Tyskland), hvor markedet for solenergi er stort. På vinteren har vi kortere dager, men til gjengjeld har vi lengre dager på vår og sommer. Lavere gjennomsnittstemperatur er også gunstig for cellene, og dette kompenserer for noe av den lavere innstrålte energien.

 

Man kan altså utnytter flater man ellers ikke hadde utnyttet til å produsere energi, som takarealer og eventuelt sydvendte fasader. Økonomien er også ganske nøytral (som er svært mye bedre enn mange tror). Man tjener ikke store summer, men noe, og man taper slett ikke penger som mange tror.

Lenke til kommentar

Hvor mye solkraft kan vi produsere før vi får et lagringsproblem? I dag kan vi 'lagre' solkraft ved at produksjonen justeres ned ved vannkraftene våre. Det vil gå helt ypperlig, helt til det ikke er fler damluker å stenge..

 

Det siste dagene har forbruket midt på dagen ligget rundt 16GW, vi må nesten regne med at noe av det kommer fra vanskelig regulerbare kilder som vind- og elvekraftverk. Kanskje 3/4 kommer fra magasinkraftverk? Da ender vi med at det er plass til 12GW solkraft, som over året kan gi 10%-ish tilegg til dagens kraftproduksjon. Helt greit men ikke revolusjonerende..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...