Gå til innhold

Lager stereoanlegg. Trenger jeg jord?


Anbefalte innlegg

Jeg kjøpte en billig forsterker på ebay og en strømforsyning (24v). Har koblet alt opp, men så det var en inngang på strømforsyningen til jord, men strømledningen jeg plugget til hadde bare to ledere, så jeg koblet ikke til jord.

 

post-82086-0-78596200-1537899049_thumb.jpg

 

Jeg hadde ikke bilde før jeg lukket igjen, men her er bilde av en lignende strømforsyning. Jeg plugget bare til L og N her:

post-82086-0-10154500-1537899309_thumb.jpg

 

Er dette noe jeg bør ha? Hva kan skje dersom den ikke er jordet? Mange av stikkontaktene i huset har ikke jord heller :hmm:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når stikkontakter ikke har jord så har ikke jordledning noen funksjon.

Jordledning har kun med sikkerhet å gjøre, for å beskytte mennesker mot å få strøm i seg. Hvis det skjer noe galt med utstyret risikerer man at det blir spenning på metalldeler som man kan ta på. Det trenger ikke være farlig i rom der det ikke er jording, da er det som regel stor motstand til jord. Man får kanskje et lite støt. Men på kjøkken og bad kan det lett bli livsfarlig, da er det kort vei til f.eks vannrør som leder til jord. Der skal man bare bruke jordet (eller dobbeltisolert) utstyr.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Nå er vel det noe EU krav som sier vel om strømbruk er det 2000 watt effekt er vel det krav om jording.

Med tanke på kortsluttning eller overbelasting.

Men du kan jo koble jording til metall f.eks kabinett på PSU eller ligdene. Særlig med tanke på fuktighet eller ligdene.

 

Slutt. Å. Våse. Om. Ting. Du. Ikke. Kan.

 

Jording har ingenting med kortslutning eller overbelastning å gjøre. Jording er en beskyttelsesfunksjon. Alternativet til jording er dobbeltisolering, slik at enkelt feil ikke vil kunne føre til at brukeren kommer i kontakt med spenningsførende del.

 

Måten jording fungerer på er at den gir en lavimpedans-forbindelse til jord, slik at berøringsspenningen holdes lav. Om en har et metallchassis er det i praksis lurt å jorde det, slik at en eventuell feilstrøm vil gå til jord.

 

Om stikkontakten ikke har jord, skal i prinsippet ikke rommet ha ledende omgivelser, og beskyttelsesfunksjonen er unødvendig - så det er en relativt enkel og effektiv beskyttelsesmetode.

 

Vanligvis er rådene dine bare tåpelige. I dette tilfellet kan de faktisk være direkte farlige, LMH1. Smak litt på det, og tenk over det. Elektrisitet kan drepe.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Ebay-strømforsyningen vil jeg absolutt anbefale å jorde samt koble til et jorda vegguttak. Spesielt hvis den er fra kina. De har ofte ekstremt dårlig separasjon mellom primær og sekundærside samt til jord og kan dermed være livsfarlige.

 

Takk for tips! Kanskje jeg skal skru den opp igjen og koble til jord da, og finne en jordet stikkontakt til den :hmm:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...