Gå til innhold

Unik testbrønn ga resultater: Regner med å øke anslaget for hvor mye olje og gass som finnes på Alta-feltet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Skal man bli glad for slikt? Vi har allerede mer olje avdekket enn hva vi ønsker å hente opp (så nær null som praktisk mulig)...

Ja, klart vi må være glade for det. Rimelig kunstgjødsel er helt avhengig av rimelige hydrokarboner, og uten det vil nok milliarder av mennesker i verden sulte i hjel.

 

Når det gjelder formål som transport, varme og elektrisitet, er jeg trygg på at alternative kilder vil om få år dominere totalt, med en mindre basekraft fra fossile energikilder. Etter det har vi en petrokjemisk industri vi ikke kan unnvære. Jeg er også trygg på at plastbruk vil bli redusert og resirkulert, men til enkelte formål som steril emballasje, matemballasje og annet utstyr som må være absolutt biokompatibelt, må vi fortsatt bruke hydrokarboner.

 

Tilbake vil vi nok stå med behovet for kunstgjødsel, en sentral del av den grønne revolusjonen som muliggjorde at menneskeheten vokste fra 3 til over 7 milliarder mennesker. Rask reversering av dette vil resultere i en massedød vi aldri har sett i historien.

Endret av G0RJS955
Lenke til kommentar

Verdens oljeforbruk er ca 90 millioner fat pr. dag. Hvis alt i feltet hadde vært olje holder feltet til 1,2 - 4,3 dager av verdens forbruk. Med andre ord, en fjert av et funn. For en liten aktør og en relativ liten økonomi som Norge kan slike nye felt ha litt betydning, men globalt betyr det ikke mye. Artikkelen sier vel så mye om hvor desperate oljebransjen er til å finne ny olje ettersom de gamle storfeltene trolig tømmes fortere enn de vil gå ut med.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...