Gå til innhold

mat etter tanntrekking


Anbefalte innlegg

Jeg trakk mer enn 5 døde tenner i går og lurer på hva slags mat som er best? Vurderer tre ting; loff med pålegg (eventuelt lettstekt toast), kokte egg eller suppe. Jeg er kjempelei yoghurt fordi det går en time så er jeg sulten igjen. Hvilken av de tre er best og hva annet kan eventuelt lages?
Har ingenting på den ene siden å tygge med heller, så jeg trenger noe lett- tygd.
Takk for tips!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gammeldags hønsesuppe. 

Småkok en høne så det holder (ca fem timer) i vann så hele hønen dekkes, men ligger relativt trangt i gryten, ta vare på kokekraften. Skjær av kjøttet fra lår og bryst, skjær i SMÅ terninger og mos gjennom bakesikt   (https://m2.ikea.com/PIAimages/23790_PE099056_S5.JPG?f=xs). Bland mosen  i kokekrafen og spe med hønsebuljong fra Toro til passe konsistens (=slik at det går gjennom sugerør. Tilsett salt/krydder og gjerne et lett sammenpisket egg. 

 

Vår egen skoletannleges “munnsåre” utgave av danske “brændende kærlighet”: 

Kok tre poteter godt og mos godt med gaffel (som til en toåring). Tilsett noen skjeer melk/matfløte, salt og evt litt dill.. Finhakk 50-75 gram rød løk og bløtstek i rikelig olje/margarin. Hakk 100 gram smårettbacon og/eller -skinke enda litt finere og stek sammen med løken. Krydre miksen etter smak og tanngommer, bland med potetmosen og evt en halv teskje tomatpurè. 

Lenke til kommentar

 

Gammeldags hønsesuppe. 
Småkok en høne så det holder (ca fem timer) i vann så hele hønen dekkes, men ligger relativt trangt i gryten, ta vare på kokekraften. Skjær av kjøttet fra lår og bryst, skjær i SMÅ terninger og mos gjennom bakesikt   (https://m2.ikea.com/PIAimages/23790_PE099056_S5.JPG?f=xs). Bland mosen  i kokekrafen og spe med hønsebuljong fra Toro til passe konsistens (=slik at det går gjennom sugerør. Tilsett salt/krydder og gjerne et lett sammenpisket egg. 
 
Vår egen skoletannleges “munnsåre” utgave av danske “brændende kærlighet”: 
Kok tre poteter godt og mos godt med gaffel (som til en toåring). Tilsett noen skjeer melk/matfløte, salt og evt litt dill.. Finhakk 50-75 gram rød løk og bløtstek i rikelig olje/margarin. Hakk 100 gram smårettbacon og/eller -skinke enda litt finere og stek sammen med løken. Krydre miksen etter smak og tanngommer, bland med potetmosen og evt en halv teskje tomatpurè. 

 

Veel, ei hel høne?? =P Da kan jeg heller koke en blomkålsuppe =P Men takk for tipsene! =) 

Lenke til kommentar

Vanlig mat når bedøvelsen er borte. Bare skyld gropene godt med vann.

Det ække så lett, jeg har veldig lite igjen å tygge med for å si det sånn, så før jeg får broer så blir det vanskelig. Pluss jeg har masse sting som helst ikke ska ut før de går av seg selv å tenke på, vanlig mat kan lett rive dem ut (har skjedd før). Føler meg ikke trygg nok te å spise vanlig mat enda, vil at det har grodd mer før jeg tar sjansen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...