Jarmo Skrevet 9 timer siden Del Skrevet 9 timer siden Salvesen. skrev (1 time siden): Stemmer, er nok tvilsomt fra Kobe. Men det har jeg spist fra meg, hadde 3 dager der nede med alle måltid bestående av Kobe biff😂 stort sett samme greia, annet navn:) Er du sikker på at du fikk A5 kvalitet? 1 Lenke til kommentar
Salvesen. Skrevet 9 timer siden Del Skrevet 9 timer siden Jarmo skrev (Akkurat nå): Er du sikker på at du fikk A5 kvalitet? I Kobe eller på meny?:) Ganske sikker på begge to. A5 er jo også en generell grad med variasjoner. BMS er vell den mest nøyaktige graden om jeg husker rett 1 1 Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 9 timer siden Del Skrevet 9 timer siden Salvesen. skrev (3 minutter siden): I Kobe eller på meny?:) Ganske sikker på begge to. A5 er jo også en generell grad med variasjoner. BMS er vell den mest nøyaktige graden om jeg husker rett A5 er den høyeste graderingen et stykke kjøtt kan oppnå, og det er ikke uten grunn. Det indikerer optimal fordeling av kjøtt i forhold til ben og fett, samt den høyeste graden av marmorering. Denne marmoreringen gir kjøttet sin karakteristiske saftighet og smak. 1 Lenke til kommentar
Salvesen. Skrevet 9 timer siden Del Skrevet 9 timer siden (endret) Jarmo skrev (5 minutter siden): A5 er den høyeste graderingen et stykke kjøtt kan oppnå, og det er ikke uten grunn. Det indikerer optimal fordeling av kjøtt i forhold til ben og fett, samt den høyeste graden av marmorering. Denne marmoreringen gir kjøttet sin karakteristiske saftighet og smak. Det stemmer, men det er 6 grader av A5 om jeg ikke husker feil, bms 8-12 der fett innhold øker med graden av bms. Edit: brain fart, 5... Endret 9 timer siden av Salvesen. 1 Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 9 timer siden Del Skrevet 9 timer siden (endret) Salvesen. skrev (4 minutter siden): Det stemmer, men det er 6 grader av A5 om jeg ikke husker feil, bms 8-12 der fett innhold øker med graden av bms. https://www.dn.no/smak/mat/japan/japansk-wagyu-pa-norske-bord/1-1-5437217 Knall mat, en opplevelse, hva hadde du som tilbehør? Endret 9 timer siden av Jarmo 1 Lenke til kommentar
Salvesen. Skrevet 9 timer siden Del Skrevet 9 timer siden Jarmo skrev (1 minutt siden): https://www.dn.no/smak/mat/japan/japansk-wagyu-pa-norske-bord/1-1-5437217 Vet ikke helt hva du tenkte med den linken men her er en oversikt over 'A' vs BMS Sjeldent en finner A5 med topp bms utenfor Japan. 1 Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 9 timer siden Del Skrevet 9 timer siden Salvesen. skrev (Akkurat nå): Vet ikke helt hva du tenkte med den linken men her er en oversikt over 'A' vs BMS Sjeldent en finner A5 med topp bms utenfor Japan. Les posten min en gang til.. 1 Lenke til kommentar
Salvesen. Skrevet 8 timer siden Del Skrevet 8 timer siden (endret) Jarmo skrev (6 minutter siden): Les posten min en gang til.. Ah der var det en endring ja. Hatt mye forskjellig tilbehør, men denne blir nok i en typisk risbolle med litt asiatiske smaker som en saus. Enkelt og veldig bra. Ris passer veldig bra til disse fettetede stykkene. Edit: noe slikt https://jeccachantilly.com/steak-donburi/ Endret 8 timer siden av Salvesen. 1 Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 8 timer siden Del Skrevet 8 timer siden (endret) Salvesen. skrev (11 minutter siden): Ah der var det en endring ja. Hatt mye forskjellig tilbehør, men denne blir nok i en typisk risbolle med litt asiatiske smaker som en saus. Enkelt og veldig bra. Ris passer veldig bra til disse fettetede stykkene. Med eller uten Sake? Vel, ser at flere her i Norge selger Wagyu, noen tips hvem som leverer garantert riktig kvalitet? Endret 8 timer siden av Jarmo 2 Lenke til kommentar
Salvesen. Skrevet 8 timer siden Del Skrevet 8 timer siden Jarmo skrev (5 minutter siden): Med eller uten Sake? Vel, ser at flere her i Norge selger Wagyu, noen tips hvem som leverer garantert riktig kvalitet? Dårlig med sake i heimen, men når du sier det så muligens jeg må komme meg på polet! Varm sake er sykt digg! Jeg har kjøpt mye fra Hellas mener jeg det er, humans of wagyu. Men all ekte wagyu skal komme med sertifikat fra kua, så du kan bare be om å få se det. Finnes nok fakes men noen kjangser må en ta:p Finnes dog mye blanding av japansk og norsk ku her hjemme. Det er dyrt og stort sett en stor skuffelse. Vi har en del gårder med det her, alltid blitt skuffet selv om det er godt kjøtt det også. 2 Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 8 timer siden Del Skrevet 8 timer siden Salvesen. skrev (1 time siden): I Kobe eller på meny?:) Ganske sikker på begge to. A5 er jo også en generell grad med variasjoner. BMS er vell den mest nøyaktige graden om jeg husker rett Kobe er altså en gren av wagyu-familien. Dyrene må avles og slaktes i Kobe-området for å kunne selges som ekte Kobe, men er hverken mer eller mindre ekte wagyu enn kjøtt fra kyr som er avlet på samme måte, uavhengig av lokasjon. 2 Lenke til kommentar
Salvesen. Skrevet 7 timer siden Del Skrevet 7 timer siden Jarmo skrev (18 minutter siden): Kobe er altså en gren av wagyu-familien. Dyrene må avles og slaktes i Kobe-området for å kunne selges som ekte Kobe, men er hverken mer eller mindre ekte wagyu enn kjøtt fra kyr som er avlet på samme måte, uavhengig av lokasjon. Det er min forståelse også, men jeg er ingen ekspert! Bare interessert 1 Lenke til kommentar
Boing_80 Skrevet 7 timer siden Del Skrevet 7 timer siden Mannen med ljåen skrev (På 10.3.2025 den 14.32): Polentagrøt. Tenk semulegrøt, men av maismel. Med smør, sukker, rosiner og nøtter. Den så utrolig digg ut! 1 Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 6 timer siden Del Skrevet 6 timer siden Jeg brukte en dårlig oppskrift med altfor mye væske, skal finne ut hvor mye som er riktig neste gang. Og posen min er finmalt, burde kanskje hatt grovmalt. Men det er godt, ja. Brukte opp noe gløggmix, så nå er jeg tom for rosiner. Må kjøpe mer. Gleder meg til å lage mer. 1 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå