Mannen med ljåen Skrevet lørdag kl 08:16 Del Skrevet lørdag kl 08:16 Kjøpte nettopp pepperkvern for slike ting. Blir bedre enn ferdig, finmalt pepper. Så nettopp en avisartikkel om noen som drev gatekjøkken, og var kjent for sin bakte potet. Jeg har ost og ferdige baconterninger. Tenker å kjøpe den største poteten jeg finner. Noen tips og råd? Ikke kjøpt sånne i aluminiumsfolie i butikken før. 1 Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet lørdag kl 08:31 Del Skrevet lørdag kl 08:31 (endret) Mannen med ljåen skrev (52 minutter siden): Kjøpte nettopp pepperkvern for slike ting. Blir bedre enn ferdig, finmalt pepper. Så nettopp en avisartikkel om noen som drev gatekjøkken, og var kjent for sin bakte potet. Jeg har ost og ferdige baconterninger. Tenker å kjøpe den største poteten jeg finner. Noen tips og råd? Ikke kjøpt sånne i aluminiumsfolie i butikken før. Jeg synes Ekte Smør er et must på bakte poteter... Santa Maria har en veldig god pepperkvern nå som heter Telicherry pepper sort, dette rangert som verdens beste pepperkorn jeg tror indisk? Meget godt og koster ikke mye. Oftest på sommeren jeg spiser bakt potet, men er godt året rundt. Vi hadde hjemmelaget Lasagne igår, jeg klarer ikke lage det selv, da det er litt komplisert med fløte fyll og greier, men kona er ekspert og lagde så jeg bare kunne steke det i ovnen før hun gikk på jentekveld med middag hos en venninne. Jeg faster for tiden, og Lasagne er veldig mektig, så man blir veldig mett av bare to biter. Hadde salat mix til og en kjemperimelig Italiensk Appasimento til, Il Capolvaro, jeg foretrekker den på flaske kun 76 sek, den har også blitt vist/anbefalt på et kokkeshow på youtube. Da også til Lasagne. Da på boks. https://www.systembolaget.se/5864301 Jeg synes ikke om å drikke dyr vin som Barbera, eller ? Ripasso eller Amarone til pasta mat, om jeg spiser pasta med biff så går det an å ha en dyrere vin. Men Lasagne og spagetti bolognese er italiensk husmanskost, og de "italienerne" drikker selv rimelig bordvin eller "husets" vin til dette... Er det alkoholfritt så er det veldig godt med en alkoholfri eple cider, eller host Coka Cola, men det er litt bedre med Cider. Endret lørdag kl 09:09 av Gouldfan 3 Lenke til kommentar
Iterion Skrevet lørdag kl 09:16 Del Skrevet lørdag kl 09:16 I går ble det ferske reker på varm og fersk loff fra meny! Toppet med sitron, løk og majones. Selvsagt en iskald pils ved siden av for å starte helgen på best mulig måte. I kveld tror jeg det blir flatbiff som ligger klart i kjøleskapet, med salat og pommes frites som tilbehør. 1 4 Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet lørdag kl 12:14 Del Skrevet lørdag kl 12:14 Mannen med ljåen skrev (3 timer siden): Ikke kjøpt sånne i aluminiumsfolie i butikken før. Ikke gjør det nå heller, du vet aldri hva du får. Kiwi har løse her i alle fall. 2 Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet lørdag kl 12:17 Del Skrevet lørdag kl 12:17 Iterion skrev (2 timer siden): I går ble det ferske reker på varm og fersk loff fra meny! Toppet med sitron, løk og majones. Selvsagt en iskald pils ved siden av for å starte helgen på best mulig måte. Det samme her.. 2 1 Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet lørdag kl 12:17 Del Skrevet lørdag kl 12:17 (endret) Var på Meny, de solgte poteter til dette formålet, men uten folie. Folie har jeg selv, fulgte faktisk med leiligheten. Bruker ikke så mye av det. Satser på denne fremgangsmåten. https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/bakt-potet/ Bruker kryddersmør med hvitløk, revet ost og bacon. Kjøpte en altfor stor pakke ferdig kuttede baconterninger og frøs den. Må meisle løs en passende klump hver gang. Edit: gidder ikke opprette enda et innlegg om denne poteten, men den var svart inni. Jeg grov det ut med en skje. Resten var god, med kryddersmør, mais, bacon, ost og tyrkisk yoghurt. Endret lørdag kl 14:26 av Mannen med ljåen Oppdatering om maten 2 1 Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet lørdag kl 13:08 Del Skrevet lørdag kl 13:08 Karltorbj skrev (6 timer siden): Prisen foer avslaget, kan vaere interessant. Tror de er litt rause der. Jeg tenker at prisen etter avslaget kan være interessant. Nå er jeg ganske stødig i hoderegning, men synes likevel det er unødvendig forbrukerfiendtlig og lite sammenligninsvennlig å få presentert et regnestykke når blikket sveiper over hylleprisene. Spoiler 399 kr/kg 166 kr/kg 249 kr/kg -40% pr pk a 400g, før: 299 kr/kg 219 kr/kg 344 kr/kg 139 kr/kg 1 Lenke til kommentar
Iterion Skrevet lørdag kl 18:20 Del Skrevet lørdag kl 18:20 Jarmo skrev (6 timer siden): Det samme her.. Ikke verst, var det godt synes du? Er ekstra godt med ferske reker på fersk loff, spesielt når det er lenge siden sist man har spist det 🤤 Dagens middag ble da flatbiff med ovnsbakte poteter med kokt brokkoli, asparges og mais. Fantastisk godt! 3 2 Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet lørdag kl 18:33 Del Skrevet lørdag kl 18:33 Iterion skrev (8 minutter siden): Ikke verst, var det godt synes du? Er ekstra godt med ferske reker på fersk loff, spesielt når det er lenge siden sist man har spist det Helt enig med deg, max 6-7-8 ganger i året for min del. Og bruker spiral loff til retten. Lett ristet. Fiskeboller med hvitt saus og reker er også godt. 2 1 Lenke til kommentar
Karltorbj Skrevet lørdag kl 19:32 Del Skrevet lørdag kl 19:32 (endret) Norsk, stekt kjoettpoelse og potetstappe ( hypertrendy loerdagskveldmat, naar jeg var guttunge). Stappa av slarvet stampa mandelpoteter, maa vare klumper og en tykk hvit melkesaus. Mandelpoteten, blir bare bedre og bedre. Et lite tips. Til lunsjen i dag, kjoepte jeg en pose "Groenn og frisk" raakostsalat, 22 kr. Kjempefin basis, til "Coleslaw" eller "Italiensk salat", som vi bruker aa kalle det. Noe majones, romme, edikk eller sitron, hvitloek og salt, saa har du den. Spiste noen skinkesmoerbroed, med den dungen med coleslaw paa og har enda mye igjen. Kjempedigg. Endret lørdag kl 20:09 av Karltorbj 1 Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet lørdag kl 20:21 Del Skrevet lørdag kl 20:21 (endret) Jarmo skrev (8 timer siden): Det samme her.. Hadde veldig lyst på, dama på Coop skrek ferske reker 99kr kg.. men jeg skulle ha Tonic water og isbiter og Oreo smultringer til minstemann, Så ble en gin & tonic i dag også. Og en herlig Lasagne restemat, (verdens beste restemat bare i ovnen med aluminiumsfolie i 20 minutter). Hadde Telicherry pepper og olivenolje på salaten, mye bedre enn annen "fake og fetende" dressing Med mange gode gamle historier med den eldste bonus sønnen og jeg... Endret lørdag kl 20:23 av Gouldfan 1 1 1 Lenke til kommentar
Maskinfører Skrevet lørdag kl 20:52 Del Skrevet lørdag kl 20:52 Gouldfan skrev (31 minutter siden): Hadde veldig lyst på, dama på Coop skrek ferske reker 99kr kg.. men jeg skulle ha Tonic water og isbiter og Oreo smultringer til minstemann, Så ble en gin & tonic i dag også. Og en herlig Lasagne restemat, (verdens beste restemat bare i ovnen med aluminiumsfolie i 20 minutter). Hadde Telicherry pepper og olivenolje på salaten, mye bedre enn annen "fake og fetende" dressing Med mange gode gamle historier med den eldste bonus sønnen og jeg... Høres godt ut 😀 1 1 Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet søndag kl 14:07 Del Skrevet søndag kl 14:07 Bakt potet i dag også, ettersom jeg kjøpte nok for to måltider, og ønsket å perfeksjonere fremgangsmåten. Dagens potet var ikke svart på innsiden, men helt i orden. Og jeg doblet mengden bacon, mais, smør og yoghurt. Jeg var gjerrigknark i går, men i dag laget jeg den mer som gatekjøkken gjør. Nå var det tomt for kjempepoteter. Vurderer å bruker resten av hvitløkssmøret på baguetter. Har masse suppe, men har mest lyst på fersk fiskesuppe. Håper Meny har favoritten inne. 2 1 Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet i går, 13:39 Del Skrevet i går, 13:39 (endret) Meny var utsolgt for fiskesuppe i dag, men det gjør ikke noe. De hadde indrefilet av svin og potetmos med trøffel til redusert pris pga. dato. Servert med smøret fra stekepanna og grønnsakblanding. God mat er ikke mye vanskeligere enn en Grandiosa. Endret i går, 14:13 av Mannen med ljåen 3 1 Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet i går, 14:07 Del Skrevet i går, 14:07 Bacon, bønner, steikte egg og brød under. 2 2 Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 10 timer siden Del Skrevet 10 timer siden (endret) Ikke glem svart kaffe! 🤠 I går var jeg for sen for fiskesuppe, i dag var jeg for tidlig. Men thai kyllingsuppe hadde de. Konsumert med møllehjul med hvitløkssmør. God suppe. Disse møllehjulene lagres i romtemperatur, i motsetning til de fra Hatting. Endret 7 timer siden av Mannen med ljåen 1 1 Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 5 timer siden Del Skrevet 5 timer siden Saftige servelat burgere her i dag. Ja, helt riktig, tjukke skiver med ost på topp og lages på samme måte som vanlige burgere. 2 Lenke til kommentar
Duriello Skrevet 5 timer siden Del Skrevet 5 timer siden Kjøttkaker i brun saus, med poteter og kålstuing. 🤤 2 Lenke til kommentar
Salvesen. Skrevet 5 timer siden Del Skrevet 5 timer siden Jarmo skrev (2 minutter siden): Saftige servelat burgere her i dag. Ja, helt riktig, tjukke skiver med ost på topp og lages på samme måte som vanlige burgere. Dette hadde garantert Joe fra Friends digget! Tipper jeg hadde og! Legg ved ett bilde av ferdig vare neste gang:) 2 Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 5 timer siden Del Skrevet 5 timer siden Salvesen. skrev (8 minutter siden): Dette hadde garantert Joe fra Friends digget! Tipper jeg hadde og! Legg ved ett bilde av ferdig vare neste gang:) Kommer, antar i løpet av neste uka. 3 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå