Gå til innhold

Dagens middag


*NORGE*

Anbefalte innlegg

Igjen, bare vi som spiser middag her? 

 

I dag skal vi ha fiskegrateng som smaker fisk og samtidig rydde i litt rester: 

Lag 1: Et kg av de Pimpernell-potetene yngste kokte lørdag og eldste skrelte/skar i skiver i dag tidlig. , 

Lag 2: Halvparten av den kompotten som oppstår når den halvliteren tomatsuppe igjen etter lørdagsmiddag 1 først er kokt inn til halv mengde og dobbelt tykkelse og deretter blandet opp med et par hakkede løk str M + en baconskive (skåret i små terninger)og et lite glass sur eplejuice igjen fra i går. 

Lag 3: En drøy halvkilo filet av den seien yngste ringte og fortalte han hadde nappet opp da han var en tur nede på bryggen straks han kom fra skolen og som frem til vi er ferdige på arbeidet står og godgjør seg i kjøleskapet sammen med salt og pepper 

Lag 4: Resten av kompotten fra lag 2. 

Lag 5: Et par gamle og godt inntørkede brødskiver banket ut til grovt mel + de to skjeene som oppstod da siste rest av den inntørkede osteskorpen ingen hadde lyst på lengre ble raspet. 

Etterpå stekes alt 20 minutter før lag 6 - en skje hakket persille fra hagen - drysses over og litt brød fra middagen i går finnes frem. 

 

Siden også resten av fisken nå er i fryseren og skinn/ben av den i ferd med å bli omgjort til kraft før den havner samme sted i kveld er alt av rester er dermed ryddet. Et ganske typisk eksempel hvordan rester utnyttes hos oss slik at den mengde spiselig mat som kastes hvert år sannsynligvis kan samles opp i en tom fløtekartong. (99, 9 % av “uspiselig” mat som ikke er råtten eller bedervet - og dermed altså farlig - kan nemlig konverterteres til noe utmerket spiselig!) 

Endret av *NORGE*
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Idag har mealprepperen i meg slått til på trippeltrumf. Fant meg også andebryst til en god penge, men ble litt slapt og lite kreativt, dessverre, selv om råvaren var prima og jeg traff greit på tilberedningen.

 

Ble dermed stekt andebryst med rotgrønnsaker til. Burde nok styrt på med en saus, men orket ikke.

 

Ble også 5 kg søtpoteter som jeg er i gang med å slice opp og fryse for å lage fries av.

Lenke til kommentar

Ser på Munchies som fastfood, og innen det segmentet syns jeg det er knall. Om jeg vil ta en burger på restaurant foretrekker jeg Døgnvill. :D

 

Enig! Finner ikke bedre burger til rundt hundre spenn.

 

Edit: eller kanskje på Illegal, for et par tiere mer.

Endret av frohmage
Lenke til kommentar
Litt i meste laget av burgere her i går/ i dag? 

 

Selv har jeg vært fraværende og temmelig opptatt grunnet butikken denne uken. I svært liten grad jeg som har bestemt menyen min denne uken, det har vært et valg mellom kantinens to muligheter, og ingen av dagene spor av fisk (men heldigvis litt grøntfor og ikke bare kjøtt opp og i mente). Hjeme i dag var imidlertid første middag en grønnsaksuppe jeg ikke nådde hjem til, mens siste middag blir hjemmelaget pizza, husets spesial: Deig av 1/2 kg barnegrøtmel (sammalt fin hvete), + litt olje vann og gjær, saus av et halvkilo litt for modne tomater + en løk + ca 50 gram (tørr vekt) røde bønner og fyll av ca 150 gram finplukket hjemmerøkt makrell + ca 100 gram finplukket rød og grønn (mest rød) salat fra hagen + to faste og søte tomater + en skorpe lett inntørket nøkkelost etter behandling på raspen. 

 

Hos oss er og blir pizza det samme som rester og kjøleskapsrydding. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

I dag var det kyllingform med ris på menyen. Ris kan vel alle lage, men kyllingformen bestod av følgende ingredienser:

 

2x hakket hvitløkfedd

1x hakket løk

1x hakket rødløk

2x hakket paprika

3 dl fløte

Salt og pepper

Røkt paprikakrydder

1.5 ts Sambal Oelek-chilipasta

600 g kyllingfilet

~100 g revet ost

 

Grønnsakene stekes i olje og krydres med de to nevnte krydderne før man heller over fløten og lar dette putre i noen minutter. Deretter overføres de til en ildfast form. I mellomtiden steker man kyllingen raskt på panna, før også denne legges i den samme forma. Den revne osten strør man over herligheten helt til slutt. Dette settes da i ovnen på 225c i ca. 10 minutter, hvorpå retten i prinsipp er ferdig.

 

Glemte å nevne at at jeg også stekte sukkererter og cherrytomater på panna for å ha noe ved siden av, men det var mest fordi det var spennende (spiser sjelden sukkererter).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Curry med steinsopp funnet i skogen i dag.

 

Hvitløk 10 fedd

Rødløk 2 stk medium

Ingefær etter ønske

Steinsopp 500 gram

Kyllingbrystfilét 400 gram

Tomat hakket 800 gram/2 bokser (kan bruke fersk) 800 gram

Tomatpuré 1 ss

1 dl fløte

Karripulver tandoori masala

 

Skyll og rens steinsopp (kan bruke sjampinjong hvis uflaks i skogen). Hakk i passende biter, stek i tørr panne med salt ca 10-15 minutter til halvveis tørre.

 

Halvveis finahkk hvitløk og rødløk. Må ikke være super-finhakket, Skjær kylling i passende biter, ikke for små. Ingefær bør finhakkes. Liker ikke å rive, blir tynne tråder som setter seg i tenna ^^

 

Steik hvitløk og løk i rapsolje. Ha i sopp når ferdig stekt. Lag plass i panna, Stek tomatpuré, bland i ca 3 ss karripulver og stek med. Bland alt sammen. Ha i hakket tomat og rør godt.

 

Stek kylling med salt og pepper i meierismør på høy varme. Ca 10 minutter. Ha fløte i sausen og rør. Ha kylling i sausen. Kok i ca 20 minutter på medium-høy varme under omrøring.

 

Kok gjerne ris med erter ved siden av.

 

 

Du har ikke godt av så mye smørsaus, Taurean  :laugh: .

 

^^ Tenkte bare å nevne det som en indikasjon på at det går an å lage en kontrollert mengde og være fornøyd med det, enn å lage en liter og ødelegge helsa.

 

Jeg ville heller gjort det slik:

 

2 biter indrefilét av svin, 8 poteter og 200g grønnsaker, presset sitron over.

 

8 poteter uten saus?? ^^ Hvis jeg har lyst til å lære dansk, så kanskje ^^,

Lenke til kommentar
I dag hadde vi to gjester og var altså seks personer rundt middagsbordet, fire voksne og to ungdommer. Menyen var svinekoteletter laget på sørvest-jydsk måte, altså ikke tørre og halvt ihjelstekt i en stekepanne eller på en grill. Nederst i et stort ildfast fat ca 1/4 bøtte (= i overkant av 1,5 kg) små kokefaste Pimpernell-poteter skrellet og skivet, ovenpå tekopp kaffefløte (6 %) blandet med halv boks hakkede tomater først kokt til halv mengde og tilsvarende tykkelse. Oppå dette et halvt kilo løk i ringer og øverst seks jevnstore koteletter skåret fra benet (men med rikelig fettrand, kun alt over 12-13 mm fjernet der og da, resten samlet opp som kollekt til katten ved selve måltidet) og så vidt nedom en glohet jernpanne. Ca en spiseskje ternet bacon av feteste slag på hver kotelett, lokk på fatet og inn i ovn varmet opp til 180-200 grader (vanlig over/undervarme, nederste rist) ca 3/4 time. Av med lokket, nedi med ca 1/2 kg frosne grønne erter, ca 1/4 kg skiver av sopp hentet på dagens tur og seks faste og seks faste og litt små tomater skåret i tykke skiver før et kvarter til i ovnen mens bordet dekkes. 

 

Som avslutning ved middagsbordet i dag seks porsjonsskåler med issorbet laget av (totalt) to tekoper appelsinjuice, en kaffekopp vann, to spiseskjeer honning og en halv teskje tørket mynte (fra en tepose). Før servering ble også tilsatt en “plate” lettsmeltet After Eight-sjokolade pr porsjonsglass. 

 

Ved tetid grønn Darjeeling-te + en agurksandwich og en skive Hawai-kake pr person. SIste lages av en halvbrun banan, en tekopp finhakket ananas (veldig gjerne hermetisk, men lite juice med) en halvliter mel, en skje eller to brunt sukker, en kaffekopp raposolje, et par egg og litt bakepulver. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Relativt enkel middag for oss i dag. 

 

Eldste (siste året i ungdomsskolen) og jeg har vært på tur for dagen og hadde da med oss en del brødskiver + ca 3/4 liter ertersuppe fra fryseren, i dag tidlig tilsatt restene etter at gårsdagens koteletter var skåret fra benet, en skje ternet bacon og en solid spekepølseskalk også skåret i terninger. Yngste og ektefellen hadde hatt omlett tilsatt gårdsdagens potetrest, et par tomater, og litt løk + hjemmebakt grovbrød fra lørdag og litt grønn salat. 

 

Nå i kveld straks ektefellen er hjemme blir det kveldsmat for alle fire med grønn te, husets grovbrød bakt av guttene på lørdag, tomatsuppe produsert av yngste i skrivende stund av to bokser hakkede tomater + like mye vann + litt ris + litt krydder, eggerøre av seks egg - kjøpt på turen i dag - produsert av meg om få øyeblikk og 200-300 gram makrell guttene har fisket og jeg røkt for en stund siden. . 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Som følge av turen eldstegutten - siste året i ungdomsskolen - og jeg hadde mandag (#56) etterfylte vi proviantlageret en smule, noe som for ekte bygdefolk som oss vil si totalt ca 300 kg: Ca 100 kg var poteter/grønnsaker ca 100 kg var diverse mel og andre bakeartikler, ca 50 kg var erter, gryn, ris og andre lagringsdyktige tørrvarer + tomater, ananas, sardiner etc nedlagt hermetisk og ca 50 kg var ferskvarer. Etterfyllingen av ferskvarene - i stor grad kjøtt, men også litt annet - har utløst en viss aktivitet på kjøkkenet hos oss i går ettermiddag/kveld og nå i ettermiddag. Relativt fredelig på kjøkkenet i dag likevel, foruten dagens middag bare 200 lammefrikadeller stekt i langpanne i stekeovnen og en bøtte ertesuppe kokt i fårikålgryten. Klart mer hektisk på kjøkkenet i går: Fire personer sysselsatt og to ganger lokalt strømbrudd på kjøkkenet siden 20A/4,6 kW sikring for komfyren ble i minste laget når det i løpet av kl 1845-2215 både skulle stekes leverpostei, stekes svinekam, stekes kjøttbrød, lages spaghettisaus, kokes ti høns, lages medisterpølser og kokes to ulike gryteretter. I tillegg til kjøkkentjenesten skulle det også rulles ut dagens 200 frikadeller ved spisebordet i stuen så nok sysselsetting for alle fire, men verdt det: Dagen ble avsluttet med at vi bar 45-50 klargjorte pakker med ett stk porsjon middag  til matboden, der skulle de pakkene/boksene avkjøles i natt før fryseren overtok dem i dag. Gårsdagens middag ble derfor særdeles enkel: Grovbrød + buljong tilsatt litt gulrot og nudler i krus tømt ned i solide slurker mellom slagene ved kjøkkenbenken. 

 

En porsjon farsefylt agurk av siste rest av medisterdeigen vi kom hjem med på mandag blir dagens middag og intet fryseboksfyll, for agurk liker som kjent ikke frysing særlig godt. Farsefylt agurk vil si at man deler og huler ut innerste 40-50 % av en halv ikke for stor slangeagurk pr person (i vårt tilfelle fra drivhuset, men butikkens duger sikkert også, og jo tykkere agurk, jo større andel kan hules ut). Etterpå blander man det uthulte til fire personer med en hakket løk str M/L en solid tørr brødskive, bløtt opp i et (veldig) lite glass melk, to spiseeskjer ris halvkokt i en kaffekopp vann, litt krydder, 1/4 kg medisterfarse og en skje fet bacon i små terninger før alt fylles tilbake, surres stramt sammen med en lang og tynn baconskive + en tannpirker pr halve agurk og så stekes tre kvarter i ovn på 180-190 grader. Nytes sammen med gode melne poteter (jada, kjøpte på turen mandag 10 bøtter eller rundt 70 kg Kerrs Pink på en gård kjent for sin lette sandjord og sine gode Kerrs Pink) og erter/gulrøtter vendt i litt varm rapsolje blandet med en teskje sitronsaft og en spiseskje urter (bl a kjørvel) 

 

Fortjener man et godt tekurs og en havrekjeks eller kansje til og med to etter en slik økt, tro  :hmm:

Lenke til kommentar

 

Som følge av turen eldstegutten - siste året i ungdomsskolen - og jeg hadde mandag (#56) etterfylte vi proviantlageret en smule, noe som for ekte bygdefolk som oss vil si totalt ca 300 kg: Ca 100 kg var poteter/grønnsaker ca 100 kg var diverse mel og andre bakeartikler, ca 50 kg var erter, gryn, ris og andre lagringsdyktige tørrvarer + tomater, ananas, sardiner etc nedlagt hermetisk og ca 50 kg var ferskvarer. Etterfyllingen av ferskvarene - i stor grad kjøtt, men også litt annet - har utløst en viss aktivitet på kjøkkenet hos oss i går ettermiddag/kveld og nå i ettermiddag. Relativt fredelig på kjøkkenet i dag likevel, foruten dagens middag bare 200 lammefrikadeller stekt i langpanne i stekeovnen og en bøtte ertesuppe kokt i fårikålgryten. Klart mer hektisk på kjøkkenet i går: Fire personer sysselsatt og to ganger lokalt strømbrudd på kjøkkenet siden 20A/4,6 kW sikring for komfyren ble i minste laget når det i løpet av kl 1845-2215 både skulle stekes leverpostei, stekes svinekam, stekes kjøttbrød, lages spaghettisaus, kokes ti høns, lages medisterpølser og kokes to ulike gryteretter. I tillegg til kjøkkentjenesten skulle det også rulles ut dagens 200 frikadeller ved spisebordet i stuen så nok sysselsetting for alle fire, men verdt det: Dagen ble avsluttet med at vi bar 45-50 klargjorte pakker med ett stk porsjon middag  til matboden, der skulle de pakkene/boksene avkjøles i natt før fryseren overtok dem i dag. Gårsdagens middag ble derfor særdeles enkel: Grovbrød + buljong tilsatt litt gulrot og nudler i krus tømt ned i solide slurker mellom slagene ved kjøkkenbenken. 
 
En porsjon farsefylt agurk av siste rest av medisterdeigen vi kom hjem med på mandag blir dagens middag og intet fryseboksfyll, for agurk liker som kjent ikke frysing særlig godt. Farsefylt agurk vil si at man deler og huler ut innerste 40-50 % av en halv ikke for stor slangeagurk pr person (i vårt tilfelle fra drivhuset, men butikkens duger sikkert også, og jo tykkere agurk, jo større andel kan hules ut). Etterpå blander man det uthulte til fire personer med en hakket løk str M/L en solid tørr brødskive, bløtt opp i et (veldig) lite glass melk, to spiseeskjer ris halvkokt i en kaffekopp vann, litt krydder, 1/4 kg medisterfarse og en skje fet bacon i små terninger før alt fylles tilbake, surres stramt sammen med en lang og tynn baconskive + en tannpirker pr halve agurk og så stekes tre kvarter i ovn på 180-190 grader. Nytes sammen med gode melne poteter (jada, kjøpte på turen mandag 10 bøtter eller rundt 70 kg Kerrs Pink på en gård kjent for sin lette sandjord og sine gode Kerrs Pink) og erter/gulrøtter vendt i litt varm rapsolje blandet med en teskje sitronsaft og en spiseskje urter (bl a kjørvel) 
 
Fortjener man et godt tekurs og en havrekjeks eller kansje til og med to etter en slik økt, tro  :hmm:

 

Er dere distrikskontor for Stabburet, Findus OG prior eller? :p Her ble det kyllingfilet med søtpoteter og rødvinssaus i går.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...