Karltorbj Skrevet 21. januar Del Skrevet 21. januar Duriello skrev (1 minutt siden): Fikk en digg plukkfisk da jeg var innlagt på sykehus i sommer. Masse bacon, og plukkfisken minnte mer om en fiskegrateng som ikke var gratinert/stekt i ovn. (Fiskegrateng er av en eller annen grunn er livretten min). Nydelig! Fiskegrateng, er ogsaa en av livrettene mine. Det maa vaere mye potetbiter i plukkfisken, slarvet most, synes jeg 1 1 Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 21. januar Del Skrevet 21. januar (endret) Hjemmelaget pizza med pinsa, kjøttdeig, gulost, mais, løk, pizzasaus og oregano. Endret 21. januar av Mannen med ljåen 2 1 Lenke til kommentar
:utakt Skrevet 21. januar Del Skrevet 21. januar Fiskekaker i brun saus, potetmos og gulrøtter. 3 2 Lenke til kommentar
Iterion Skrevet 21. januar Del Skrevet 21. januar Rester fra i går med frisk salat og guacamole ved siden av. 1 2 Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 22. januar Del Skrevet 22. januar Oksehale suppe igår og idag.. 2 3 Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 22. januar Del Skrevet 22. januar (endret) :utakt skrev (På 13.1.2025 den 21.10): Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften. Bloggen ville bruke friske grønnsaker, men jeg var lat i dag og kjøpte en pose frosne wokgrønnsaker. Greit nok, og sparte meg for en del kuttejobb. https://www.stabilmat.no/wok-med-kylling-nudler-og-hjemmelaget-enkel-woksaus/ Sausen var skikkelig god. Dette ble dagens middag. Takk for oppskriften! 😀 Knallgodt 😀 Bilde av mitt resultat. Jeg brukte også frosne kinawok-grønnsaker. Hadde oppi usaltede cashewnøtter. Brukte disse nudlene, praktisk i porsjonspakning fra asiatisk importbutikk. Liker at oppskrift-siden lar deg velge antall porsjoner, så slipper du brøkregning/multiplikasjon hvis du skal lage stor eller liten mengde. Endret 22. januar av Mannen med ljåen 3 2 Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 22. januar Del Skrevet 22. januar (endret) Gouldfan skrev (7 timer siden): Oksehale suppe igår og idag.. Jækla godt, med fyldig aroma og smak, jeg bruker å ha et kokt egg til og et par brødskiver attåt.. Endret 22. januar av Jarmo 2 1 Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 22. januar Del Skrevet 22. januar Jarmo skrev (13 minutter siden): Jækla godt med fyldig aroma og smak, jeg bruker å ha et kokt egg til og et par brødskiver attåt.. Og mektig, jeg hadde et surdeigs rundstykke attåt. 2 1 Lenke til kommentar
Karltorbj Skrevet 22. januar Del Skrevet 22. januar Gouldfan skrev (5 minutter siden): Og mektig, jeg hadde et surdeigs rundstykke attåt. Oksehalesuppe har ikke jeg vaert borti, siden jeg var guttunge og det var Toro sin, tror jeg. Hoeres skikkelig god ut, heimelaga. Finner man oksehale i vanlige butikker, meny, slakter? Er det billig? 1 Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 22. januar Del Skrevet 22. januar Gå gjerne i slakter-avdelingen på en større matbutikk, og se etter nedprisede datovarer/tilbud. Google oppskrift etterpå, finn ut hva det kan brukes til. Kan fort bli bedre og billigere enn å bestemme seg for en plan på forhånd, og betale full pris for ingrediensene. En gang for mange år siden impulskjøpte jeg billig høyrygg. Resultatet ble en god søndagsmiddag med løksaus. Hadde ikke skjedd uten at butikken hadde nedpriset varen. 1 1 1 Lenke til kommentar
:utakt Skrevet 22. januar Del Skrevet 22. januar Chili sin carne i dag. https://kiwi.no/oppskrifter/restemat/gronnsaker/chili-sin-carne/ Droppa nachosen. 1 3 Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 22. januar Del Skrevet 22. januar (endret) Karltorbj skrev (På 22.1.2025 den 17.23): Oksehalesuppe har ikke jeg vaert borti, siden jeg var guttunge og det var Toro sin, tror jeg. Hoeres skikkelig god ut, heimelaga. Finner man oksehale i vanlige butikker, meny, slakter? Er det billig? På Nordby i Sverige er det billig, vi kjøpte på Nordby köpcenter, de har på Coop også i Strømstad, men der er det dyrere. I Norge tror jeg de skal ha det på Meny butikker, om du ikke har Slakter i butikken slik vi har i Østfold der min familie kommer fra. Oksehale suppe er like lett å lage som Lapskaus og feks fårikål, det eneste som trengs er ingrediensene og lang koketid.. Endret 1. februar av Gouldfan 1 1 Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 23. januar Del Skrevet 23. januar Blir kylling i dag, den opptar så mye plass i fryseren. Ovnsbakte løk, tomater og paprika. Slenger bare alt inn i ovnen i ei ildfast form. 1 1 Lenke til kommentar
:utakt Skrevet 23. januar Del Skrevet 23. januar "Tandoorifisk" (stekt ørretfilet, krydret med tandoorikrydder), ris, salat og rømmedressing. Jeg husker ikke hvem som anbefalte meg å krydre rød fisk med tandoori. Det høres helt bonkers ut, men det funker faktisk veldig bra! Så der har dere et tips dere kan teste ut. 1 2 Lenke til kommentar
Duriello Skrevet 24. januar Del Skrevet 24. januar Sent ute idag. Var på Burger King for første gang etter år 2000. Husker ikke navnet på burgeren jeg spiste, Bacon King eller noe sånt? Var en positiv overraskelse. 👍 1 1 Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 24. januar Del Skrevet 24. januar (endret) Ovnsbakt laks av enkleste slag. To frosne laksefileter ble nuket i microen, og deretter stekt i ildfast form i stekeovnen. Servert med blomkålblanding fra frysedisken, og tyrkisk yoghurt. Edit: Det smakte nydelig! Tyrkisk yoghurt funker like bra som rømme. Endret 24. januar av Mannen med ljåen 3 1 Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 25. januar Del Skrevet 25. januar (endret) Pannestekt rosenkål (delt i 2) med baconterninger. Aner ikke om det er en kjent greie, men jeg fant på det nå nettopp pga. dato. EDIT: Det finnes visst fra før. https://meny.no/oppskrifter/Gronnsaker/stekt-rosenkal-med-bacon/ Minner om dette. Endret 25. januar av Mannen med ljåen 2 Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 26. januar Del Skrevet 26. januar Kebabsalat. Med fokus på isbergsalaten og cherrytomatene. Ikke pommes frites eller brød, men med kebabkjøttet som tidligere er nevnt, og tyrkisk yoghurt. 1 1 Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 26. januar Del Skrevet 26. januar Mannen med ljåen skrev (1 time siden): Kebabsalat. Med fokus på isbergsalaten og cherrytomatene. Ikke pommes frites eller brød, men med kebabkjøttet som tidligere er nevnt, og tyrkisk yoghurt. Prøv crispisalat neste gang, bruker den til nesten alt nå for tiden. 1 2 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå